Dear Santa



Snart jul, om 24 dagar är det julafton. Och om tomten kommer då (han har minsann inte kommit på minst 4 år) så önskar jag mig detta.


Mysig tisdagsmiddag

Har haft en mysig tisdagsmiddag hemma hos Johanna. Riktigt mysigt var det (hur många gånger skriver jag mysigt i den här bloggen?), Johanna hade tänt massa ljus och maten var god. Blev pasta med broccoli/champinjonsås. Appropå mat - nu halv åtta hos mig!



Möttes av denna syn utanför Johannas hus. Haha vilka konstnärer!

Härlig bild

Sitter och kollar genom lite gamla bilder på datan och såg den här. Tycker den är härlig! Vi sitter på Frasses i Ronneby, sommarphesten -09! Tiden går snabbt..


Hehe, bilden är tagen med självutlösaren - därav rätt kass bild egentligen ;)


29 november


Riktigt mysigt att vakna och titta ut och mötas av ett helvitt landskap och massa tända ljus i husen!

Har haft en heldag i skolan idag. Hade basgrupp 8.30-10 och efter det satt jag och en klasskompis med våran hemtenta som vi skriver parvis. Det gick rätt bra, vi satt till halv tre sen var hon tvungen att gå och då hade vi en uppgift och lite referenser kvar så det ska vi fixa imorgon bitti. Var ritikigt slut i huvudet sista timmen där så det blev lite flum. Gick hem och vilade i två timmar innan träningen - skivstång/kondition, riktigt skönt med ett rejält pass. 2 ½ dagar kvar på den här kursen sen börjar den sista för denna termin - Akutmedicin, ska bli kul - ser fram emot praktiken på IVA om två veckor med.


Såhär såg jag ut idag - nya jeans (gillar skarpt). Har även upptäckt hur bra mössa är - man kan dölja sitt fettiga och skitiga hår!!

Låna pengar


Stockholm International Horse Show

Just nu sitter mamma och syster i Globen.. två minuter tills showen börjar. Här sitter jag i min soffa i Karlskrona och önskar att jag var där med. Får följa den från svts livesändning hela kvällen.


Leojeans

Vi sprang in på lite andra butiker också när vi var i Ronneby och jag hittade ett par snygga jeans inne på JC. Har varit lite på jakt på ett par leopardmönstrade jeans sedan jag blev kär i dessa från DrDenim. Så blev glad när jag hittade dem här. De sitter perfekt och kostade bara 299:- Fyndigt värre!


1:a advent


Mitt adventspynt, min fina julstjärna som jag fått av mamma

Idag är det söndag och första advent. Har spenderat några timmar av denna dag i Ronneby med mina fina flickor och sett på julskyltningen. Det fanns inte så jättemycket roligt att titta på men det var mysigt ändå. Det snöade massor hela tiden så julkänslorna var på topp. Vi tog en mysig fika på ett café också innan vi tog tåget tillbaka till Kna igen... Jag har haft världens mysigaste helg! Halv åtta hos Emma-middag i fredags, pepparkaksbak på dan igår och pizzabakning, sthlm horse show på tv och film - den bästa sommaren på kvällen och så idag julskyltning i Ronneby och ikväll söndagsmiddag med Johanna.


MYSLÖRDAG




Har haft en riktig MYSlördag hemma hos Linn med henne och Linda idag. Vi bakade pepparkakor och åt lunch. Sen tog vi bussen till City Gross. Handlade lite ingredienser inför kvällens pizzabak - har aldrig gjort det förut, så hoppas det blir lyckat! Har haft julkänslor idag och de lär nog hålla i sig även imorn då vi ska till Ronneby på julskyltning!


Halv åtta hos mig - middag ett

Som sagt igår var det halv åtta hos mig-middag hemma hos finfina Emma. Hon hade ordnat det alldeles galant, både med maten och värdskapet! En riktigt mysig kväll med tjejerna! Nästa vecka ska vi hem till Frida.

Meny:

Förrätt: Klassisk räkröra på avokado
Varmrätt: Basilikafile med tagliatelle
Efterrätt: Chokladformage med punchgrädde i egengjorda chokladformar



Mycket gott. Emma satta ribban högt med denna ansträngning.

Halv åtta hos Emma

Ikväll ska jag på middag. Men det är inte vilken middag som helst, utan en trerättersmiddag-ala halv åtta hos mig. Det blir jag, Johanna, Emma, Frida & Mette. Varje vecka ska vi var och en bjuda de andra på en middag och först ut är Emma! Så ikväll ska vi hem till henne. Ska bli jättemysigt och jag ser mycket fram emot det hon kommer bjuda på - hon skickade ut menyn igår. En total recensering med bilder kommer imorn! Nästa vecka är vi hos Frida och sen knatar det på. Har börjat fundera på vad jag ska bjuda på. Är helt säker på efterrätten iallafall sen gav Sanna mig ett bra tips på en varmrätt som lät bra.


Dag 10 – Det här hade jag på mig idag (igår)

Låtsas att det här inlägget kom upp igår ;P


Dagens



Kvällens


25 november



1. Igår morse. 2. Idag - Massa snö!!

Har haft en supermysig dag på stan med tjejerna. Promenad in i snön med Johanna, god lunch på 1344 och lite shopping - en tröja, en mössa & två ögonskuggor som Johanna lurade på mig.
Har varit på cirkelfys nu med Sanna och ikväll blir det en sväng till kåren - ska bli kul, tre veckor sen sist.

Idag tänkte jag även sätta upp min julstjärna och pynta lite - mysigt, sen kommer Johanna hit och dricker spetsad glögg innan vi går till kåren.

Dag 9 – Min tro

Jag har nog trott på en Gud hela mitt liv. Men det var inte förens min konfirmation som det blev verklighet för mig. De två veckorna på konfalägret långt ute i skogen förändrade faktiskt mitt liv. Gav mig en riktig tankeställare. Min konfaledare då är en utav mina bästa vänner idag! Jag tycker det är svårt att prata om min tro, för jag vet inte riktigt hur der har gått till det bara är. Det vart så naturligt i mitt liv helt plötsligt. Jag har upplevt mycket starka känslor och även blivit helad. Allt detta har gjort mig starkare & säkrare. Det var en period för några år sedan som jag hade väldigt jobbiga tankar som ständigt plågade mitt huvud. Tankarna var elaka och handlade om Gud. Jag kände mig oälskad och totalt värdelös som människa. Jag kunde inte ta emot förlåtelsen. Jag grät varje kväll för att jag inte kunde få bort alla dumma tankar. Mamma vart helt desperat efter ett tag och ringde en präst (mammas väninnas dotter) och åkte med mig till Västerås. Där fick jag träffa henne, vi pratade, jag biktade mig, vi bad och hon gav mig sånt bra bemötande. Efter det så försvann alla mina tankar, inte på en gång utan successivt. Jag trodde på förlåtelsen och blev helad och det var en sån tydlig känsla. Att Gud hade varit där och gjort något.

Jag har varit konfirmationsledare två gånger, 2006 & 2008. Det har varit otroligt kul och givande. Att få berätta om Gud & vem Jesus är för andra som är villiga att lyssna och ta emot är helt fantastiskt. Och det är ännu mer fantastiskt att se hur Gud gör spår i deras inre. Hur de ju längre lägret framstrider sitter längre kvar på andakterna om kvällarna och fler och fler kommer till förbön och delar med sig av sina tankar och funderingar. Och sen att se alla underbara konfirmander i kyrkan på konfiramationsdagen gör mig varm i hjärtat.




Tre bilder från konfalägret 2008

SSKs löner - ett skämt!

Har kollat runt lite på nätet om vad ingångslönen för en nyexad sjuksköterska ligger på ungefär och siffrorna är väldigt olika beroende på vart man tittar. Jag har fått för mig att den ska ligga på runt 20-21000 men på vissa (ganska många) sidor jag kollat på står det att den ligger på 16-17000. Är detta ett skämt eller? Jag har snart pluggat i tre år tagit studielån för över 100 000 kr för att få en utbildning som ger så äckligt dåligt betalt?? Vi säger att jag skulle tjäna 17 000 och skatten ligger på 33 % vilket skulle göra att jag får ut ca 11 500 i månaden. När jag jobbade på posten i somras så tjänade jag 11 000 (efter skatt) på en månad och då var jag ändå bara sommarvikare med en arbetstid på sex timmar per dag. DEt är helt sjukt om man frågar mig. Ska man inte tjäna på att utbilda sig? Det är skämmigt att ett så viktigt och hårt jobb som sjuksköterska ändå är ska ha så oerhört dåligt betalt. Det är ett tufft arbete och är minst lika viktigt som tex läkarens arbete. Nu vet jag ju inte vilka siffror som verkligen stämmer. Men oavsett så är det skämmande dåligt och det borde inte vara så...


Från helgen



Dag 8 – Ett ögonblick

Detta ögonblick. En tisdagstrött kropp i soffan. Ena sekunden hör jag bruset från elementen och när jag trycker på play sjunger Shayne Ward ur mina högtalare, kanske lite för högt - If thats OK with you.. Tankarna i mitt huvud handlar mest om gummistövlar, vetenskapliga artiklar och julen. Ett ögonblick i mitt liv.

Sarah & Janus

Janus är den bästa hästen som jag har fått äran att rida. Han var min medryttarhäst under ett år lite drygt under 2004/2005. Vi var ute på massa tävlingar och blev placerade på alla rundor vi nollade och red fel fritt. Vi vart även klubbmästare på Södertälje ridklubb 2004. Janus var en ponny som jag utvecklades väldigt mycket när jag red och han höjde mitt självförtroende när det gäller ridning och tävling. Dock slutade mitt medryttarskap på honom väldigt fort eftersom det blev en konflikt mellan mig och hans ägare (hennes pappa rättare sagt) så jag tog mitt pick och pack och stack därifrån för gott. Nu har Janus en ny ägare för länge sen och jag är helt hundra på att det går hur bra som helst för den lyckliga flickan som får rida på en sån underbar häst... kom bara och tänka på honom idag då jag tog fram filmer på oss och tittade på. Bland annat tävlingen vi var på i Katrineholm vintern 2005.





Jättedålig kvalite på filmen, inte det lättaste att filma från tv:n ;P

Dag 7 – Min bästa vän

Linnéa är den vän jag fortfarande har som jag har känt längst. Vi har gått i samma klass från dagis upp till sista året på gymnasiet ihop. Hon är min bästa och närmsta vän som känner mig bäst. Vi har dessutom bott knappt 500 meter ifrån varanndra under hela vår uppväxt. Sommaren efter vi tog studenten flyttade vi åt varsitt håll i Sverige. Jag flyttade ner till Karlskrona och började plugga här medans hon hamnade i Falun i Dalarna där hon pluggar media (film å sånt). Hon är jätteduktig och har haft praktik på bla melodifestivalen tre gånger och jag är helt säkert på att det kommer gå hur bra som helst för henne i framtiden. Vi har inte så mycket kontakt nu för tiden, tyvärr, men vi vet ändå vart vi har varanndra. Och när vi träffas då vi båda är hemma i Södertälje så är det som om ingen tid alls har gått. Precis så det ska vara. Jag är glad att jag har en så fin vän som jag alltid vet finns där även om det är så många så många mil mellan oss. Snart är det jul och då ses vi igen och det ser jag fram emot!!




headache

Jag har har haft sån huvudvärk både igår och idag. Usch hatar sånt och jag gillar inte att stoppa i mig massa värktabletter men man blir så illa tvungen. Kan det bero på vädret, spänningar från nacken, eller att jag börjat kisa (fast jag ser inte dåligt)? Sitter här och velar fram och tillbaka om jag ska orka träna idag. Jag vill ju och det känns som att det inte blir så mycket friskis annars i veckan. Allt känns bara grått och trist.


Här skulle jag vilja befinna mig just nu.. Så himla underbart

Det här är min taktik för i år!


Brown eyed girl


Dag 6 – Min dag

Jaha vad har hänt denna söndag då, den 21 november? Vaknad jättesent, kl halv tolv och fick ångest för att jag sovit bort halva dan. Kom i säng vid tre i natt så jag fick ju mina åtta timmars sömn trots allt. Åt frukost och tittade på Robins och Rebecca & Fiona på svtplay. Tog sen en promenad in till stan för att hämta ett paket. Sen var jag och handlade lite ingredienser till min och Johannas söndagsmiddag. Kl 18 kom Johanna och vi lagade paella, och det blev riktigt gott. Vi körde halvt på recept och halvt på känsla och det blev kanon. Nu sitter jag och tittar på ensam mamma söker. Typ så mycket hade denna söndag och bjuda på. Tack och hej för denna helg. Nästa helg är det första advent, myyyyys!


Gårdagens


Spetsklänning - Jane Blush


Ladies Night 2010

Det blev en lyckad kväll igår! Började kl 17 då vi bokat bord på Antons bar & matsal inne i stan, ganska nyöppnad resurang. Jättefint och fräscht ställe. Bra råvaror på maten. Dock ett minus - jag bad om en välstekt hamburgare och den var nästintill rå kändes det som. Men hungrig som jag var så åt jag den ändå med god aptit för den var trots allt god. Satt där några timmar innan vi begav oss till nivå där vissa tog en drink i väntan på taxin som vi beställt till telenor arena. När vi kom dit så möts vi av hur mycket tjejer som helst och det blev lite mingel i de olika sponsormontrarna. Själva showen var skit bra. Måns Möller var bäst, han gjorde hela shown tyckte jag. Det var en bra blandning på den, humorinslag, sång, dans, sketcher. Dock tycker jag showen var för kort, bara 1,5 timme och tiden gick hur fort som helst. Stämningen i lokalen var på topp och allt blir ju tusen gånger bättre när det är live. Trodde innan att det bara skulle vara medelålders tanter där men det var nästan bara tjejer under 40 vad jag såg. Men kort och gott en riktigt bra show, ska lätt gå nästa år igen, men då blir det Stockholm, eller hur tjejer?!?!

Igår så försökte jag ju få ner lite tankar om vad kärlek är och igår så fick jag svaret. Måns Möller menade att kärlek är när man hittar någon att bli tjock tillsammans med. Det är lite rajtan tajtan i början, men sen är det bara fredagsmys för hela slanten.

När showen var slut tog vi en proppfull buss in till stan och hamnade först på nivå där vi var knappt en timme. Sen gick vi till Sliver där jag först inte fick komma in eftersom det var 23 års gräns. Men alla i mitt sällskap var över 23 och dörrvakter brukar vara ganska mesiga så det var inte så stort problem. Väl inne så var det asmycket folk, trångt och ganska bra drag. På dansgolvet på undervåningen var det så jäääkla hög musik så det gjorde ont i öronen, inte så bra musik var det heller. Men vi dansa och hade kul på övervåningen mestadels. Åkte hem trött och belåten vid två-tiden. Då hade man ändå varit igång sen kl 17, även om jag var nykter hela kvällen.


Susanne, Emma, Philicia, Linn & Linda




Min kamera låg mestadels i väskan igår och den är kass i mörker.


Ladies night



Idag är vi några tjejer i klassen som ska på Ladies Night. Ska bli riktigt kul faktiskt. Ska strax hem till Linda innan vi beger oss till Antons för en bit mat innan showen ikväll kl nio. Återkommer imorgon med recention! ;) Trevlig lördagskväll!

Dag 5 – Vad är kärlek

Det finns nog lika många svar på vad kärlek är som det finns människor på jorden och det finns inget rätt eller fel svar på den frågan utan är väldigt individuell. För mig är kärlek livets bensin. Utan kärlek så överlever man inte. Människan kan inte leva ensam utan måste leva i gemenskap med andra människor, vi är precis som djur tryggast i flocken. Kärlek är egentligen allting här i livet. De flesta när de hör ordet kärlek tänker de på kärleken mellan ett kärlekspar. När jag tänker på kärleken i mitt liv tänker jag mer på allt som gör mig lycklig. Jag känner kärlek till massor med människor. Min familj, min släkt, mina vänner, men även våra djur alla ger dem mig kärlek och värme lixom jag förhoppningsvis även ger dem tillbaka.


SIHS

Sitter och kollar på nyhetsmorgon och Malin Baryard som är gäst. De pratar hästar, ridning och tävling. Saknar hästarna i mitt liv och fina Mattis, världens finaste häst. Nästa vecka är det Stockholm International horse show i Globen men jag kan inte gå.. Mamma och syster ska gå men eftersom vi har hemtenta under helgen och veckan så kunde jag inte åka hem, så jäkla deppigt. Får titta på showen och tävlingarna på tv:n som sänder sammandragningarna.


Dag 4 – Det här har jag ätit idag

Frukost - yoghurt, egengjord müsli, blåbär & russin


Lunch - Stekt lax, potatismos & broccoli


Middag - Ett ägg, kanelknäcke, clementiner, choklad & en stor kopp te

Matsumoto

De nästan uttjatade (men sjukt snygga) skorna inom bloggvärlden från Nellyshoes har nu kommit in i fler färgen, bla i beiget och rött. De beiga ser riktigt fina ut och jag känner en aningens sug att slå till.. Och i min skosamling som nästan stavas svart skulle ett par beiga skor sitta fint. Psst, just nu finns skorna inne i alla storlekar, så passa på, de går säkert åt fort.


En favorit ur garderoben



Den här söta lilla saken har fått hänga orörd i garderoben i snart ett år. Varför då? Jo för att den passar bara vid ett tillfälle på året, nämligen runt jul. Så nu är det snart säsong för den igen och dags att damma av den och låta den se dagens ljus. Tycker den är så himla fin. Den är från MQ och märket är bondelid.

19 november

Men hej! Undrar vad jag ska blogga om idag då? Jag känner för något kul det är trots allt fredag, kanske visa upp lite favoriter ur garderoben? Det låter ju superkul inte sant? Hehe vi får se vad som dyker upp. Idag har jag varit på lunchstep, det var kul. Imorse så upptäckte jag mina nycklar i låset på utsidan av ytterdörren. Jätteskumt, de måste ha suttit där sen igårkväll. Tvättade hela eftermiddan och kvällen igår och det blev rätt mycket springandes fram och tillbaka. Det känns lite läskigt såhär i efterhand att veta att vem som helst kunde faktiskt ha gått in i lägenheten när jag låg och sov.. Tur att nycklarna satt kvar i låset trots allt. Portarena är iofs låsta på nätterna, men ändå.

Okej jag har inte ens tagit av mig träningskläderna ännu och jag kom hem för 1 ½ timme sen, fy vad jag är äcklig... Dags att ta tag i sig själv och i dammsugningen så småningom..

Ps. Svaret på tipspromenadsfrågsn i förgående inlägg är x, hon stekte köttbullar med vantarna på. Om ni undrade..?!! Ds.


Dag 3 – Mina föräldrar

Tycker jag har skrivit ganska mycket om mina föräldrar den senaste tiden i bloggen. Bland annat här och här. Men mina föräldrar är så fina människor så de är värda alla fina ord.

Båda mina föräldrar har bytt namn. Mamma hette Ann-Christine och pappa Carl-Olof. Nu heter de bara Anki och Olle. Mina föräldrar har varit gifta i 23 år men träffades redan när de var 14-15 år. Min mamma är ensambarn och min pappa har tre syskon så jag har bara kusiner på pappas sida - 9 stycken.

Mamma jobbar på Scania Finans och hennes största intressen är att städa, träna på gym, gå promenader & på yoga, äta godis, baka, städa ännu mer.. Alltså det är hennes intressen enligt mig. Hon är världens pedantiska människa och lider lite utav städmani. När hon är hos mig och hälsar på tar hon jämt fram damvippan och disktrasan och gör rent, dock inte mig emot ;) Jag är väldigt lik min mamma till sättet och jag är nästan en kopia utav henne när hon var liten (inte utseendemässigt utan beteendesätt mm). Allt jag har varit med om har hon också gått igenom vilket har varit en stor hjälp för mig, att veta att man inte är ensam. Med min mamma kan jag prata om allt, precis allt. Hon är världens snällaste, kanske lite för snäll ibland för hon har väldigt svårt att säga nej. Vilket jag utnyttjade ganska mycket som yngre. Man får ju inte vara kompisar med sina föräldrar har jag hört, men min mamma är verkligen min bästa vän...faktiskt...

Min pappa jobbar på Nordea och kan typ allting om datorer och teknik. Det han gillar mest är att spela golf, gå på fotboll, AIK, tittar på sporten och laga mat (enligt mig och säkert de andra familjemedlemmarna). Jag tycker pappa kompletterar mamma väldigt bra. Hon är väldigt hispig och stressar lätt upp sig medans pappa är den totala motsattsen. Jag tror jag aldrig har sett honom stressa upp sig vid något tillfälle eller kommit lite out of mind nån gång, om ni förstår vad jag menar. Glömmer inte en gång när pappa ringde mig en sen tisdagsnatt och berättade att han varit på kurs där de hade pratat om relationer och vikten av att vårda dem. Direkt när han kommit hem ringde han mig och sa att han hade tänkt på mig då och haft lite dåligt samvete av att han inte ringt så ofta. Nu ringer han mig med jämna mellanrum barar för att höra hur jag mår. Pappa ska komma ner och hämta hem mig till jul, hur snäll är han inte då?!

Jag har sagt det förut men jag säger det gärna igen - jag har världens bästa föräldrar. Jag älskar er oerhört mycket mamma & pappa..


Skön Velour

Skrev det här inlägget för inte så länge sedan om ett velourmjukissett som kommit in på H&M. Klickade faktiskt hem det och fick det igår. Jag är jättenöjd, det är hur fint och skönt som helst. Tröjan kanske är lite kort men det tycker jag är okej. Lovar att detta kommer användas flitigt här hemma, så skönt att strosa runt med. Tur att jag köpte två uppsättningar då...hehe fast en ska jag faktiskt ge bort. Hade dock velat ha en i alla färger och priset är ju hur bra som helst, 149:- för både byxa och tröja! Det luktar så gott också, när det är precis nytt ;O


God natt 17 november

Idag var det skola till halv fem!!! Det var kolsvart när man skulle traska hem. Halv sex var jag på friskis redo för träning, blev ett puls/medel pass, rätt kul faktiskt. Annars ikväll har jag pratat med min bror, mamma hade bett honom ringa mig efter gårdagen bravader. Men det var riktigt skönt att bara få prata av sig med någon som förstår, förstår sig på skolan, kraven och även vårdutbildning. Han peppade rejält och jag kände en lättnad och en ny kraft när jag la på luren efteråt. Tack, det behövdes.

Nu ska jag ta och lägga mig på spikmattan, har ont i skuldran..igen...suck... och så ska jag titta på halv åtta hos mig på tv4play, vad jag älskar det programmet alltså!

Hehe på föreläsningen idag så sa föreläsaren att när vi kom hem skulle vi skriva tre saker vi var bra på och två saker vi var mindre bra på för att sedan sattsa på de vi var bra på och sedan ta tag och bli bättre på det vi inte var så bra på. Johanna tog sig friheten att skriva vad jag var bra resp. dålig på och såhär tyckte hon:

Bra på:
Studera
Vara blond och klantig
Vara snäll

Dålig på:
Att berätta skvaller
Vara onyttig

Haha gulliga du ;)

Todäyyy:

Dag 2 – Min första kärlek

Hur definierar jag min första kärlek? Var det den första killen jag var kär i på sexårs? Var det min första pojkvän som jag var tillsammans med i knappt en vecka när jag var tolv? Eller är det min första riktiga pojkvän som jag var tillsammans med längre och verkligen var kär i? Ja jag vet inte vilken av dem som är min första kärlek. Vi säger alla så jag drar lite kort om de tre första gångerna kärleken har knackat på fast på olika sätt.

När jag gick på sexårs var jag alltså kär i en kille som hette Johan. Vi gick på samma sexårsgrupp och jag tyckte han var så söt. Jag frågade chans på honom (eller jag rättare sagt skickade mina kompisar att göra det åt mig) flera gånger men han sa alltid nej så min kärlek blev aldrig besvarad, hehe. Kommer ihåg en lek vi lekte som hette busspuss, minns inte reglerna, men den gick i alla fall ut på att pussas. Så i och med den leken fick jag faktiskt pussa honom i alla fall på kinden och det räckte för mig. Tror jag var kär i honom ända till andra eller tredje klass men sen tröttnade jag på min ständigt obesvarade kärlek.

Den första killen jag var tillsammans med hette Andreas och jag var 12 år och gick i sexan. Det var han som frågade chans på mig och visst var jag lite förtjust i honom. Även om han hade varit tillsammans med en av mina bästa kompisar innan. Vi var tillsammans en vecka innan jag gjorde slut. Han var hemma hos mig vid ett tillfälle och jag tyckte bara det var jobbigt då jag hela tiden oroade mig för att någon skulle komma hem och se att jag hade en kille på rummet, då skulle jag skämmas. När jag gjorde slut så blev han jätteledsen och ringde mig och typ grät, nee men var jätteledsen, då fick jag lite dåligt samvete för vad jag hade ställt till med men jag var fast med mitt beslut och lät mig inte övertalas av hans ord.

Min första riktiga pojkvän som jag ser det, räknar inte riktigt med han i sexan, är Johan (inte samma som sexårs :P). Vi vart tillsammans första gången när jag var 16 år, han var 20, vi höll ihop ett år ungefär och sen var det slut ett år innan vi blev tillsammans igen då jag var 18. Sen tog det slut i samma veva som jag flyttade till Karlskrona, jag trodde lixom gräset var grönare på andra sidan men det var det inte. Det är något jag ångrat väldigt mycket. I alla fall J var min ungdomskärlek och sådana brukar vara väldigt starka med många känslor inblandade. Eftersom man fortfarande är tonåring och växter så blir pojkvännen involverad i en så viktig del av ens liv. Han kommer alltid äga en del av mitt lilla hjärta. Vi är inte vänner idag, vi kan inte vara vänner, vi har försökt men det går inte så bra, antingen är det allt eller inget lixom. Det som är det jobbiga med det är att vi har gemensamma vänner så vi träffas en del i och med det, vilket kan vara lite påfrestande.


God morgon

God och god, den är sådär men bättre än igår. Var nära på att köpa en sista minuten tågbiljett hem till Södertälje igår kväll. Ville bara härifrån, hem till något tryggt. Men efter att ha pratat med mamma lite så kändes det bättre, hon erbjöd sig att komma i helgen men jag sa nej. Ibland önskar jag att avståndet inte var så långt så att man kunde spontan åka hem ibland vid behov.

Idag ska jag skolka från skolan, typ första gången det händer. Eller skolkar inte direkt allt är ju frivilligt. Vi har utbildningstillfälle i enteprenösskap som vi hade föreläsning om förra veckan. Men det var ingenting för mig, har inga sådana tankar så det känns bara slöseri med tid. Orkar inte gå så tänker sitta hemma och plugga på annat vi har istället. Dock har vi en till föreläsning kl 13 som jag ska gå på, då ska vi även få info om praktiken i termin 6. Det.Börjar.Närma.Sig.

Hörs senare, dag 2 av min lista (två inlägg ner) kommer upp under dagen/kvällen!

Dag 1 – Presentation av mig själv



Jag tror att de flesta som läser mig blogg känner mig ganska bra och vet en del men vi kör på iallafall. Visste inte hur jag skulle lägga upp det så det blev en lista, lättare då. Är det något mer ni vill veta så säg bara till ;)

Fullständiga namn: Anna Sarah Isabella Sederström
Smeknamn: Har inte så många, men Sarahmedh av mina vänner och Barry av min far
Född: Den 3:e oktober 1989
Födelseplats: Södertälje BB.
Bor: I Karlskrona
Familj: Mor, far, bror, syster & katt
Civilstatus: Jo men jag är ju singel
Sysselsättning: Läser till sjuksköterska termin 5
Fritidsintressen: Shopping, träning, träffa vänner, gå ut och ha kul, sträckläsa böcker
Favoritmat: Pasta Carbonara
Längd: Det står 1,64 i mitt pass
Vikt: Ca 48 kg
Ögonfärg: Mörkbruna
Skostorlek: 36
Favorit film: Alla Beckfilmer
Favorit bok: Säg att du älskar mig
Favorit låt: If It´s all I ever do - Anders Fernette (fd Johansson)
Bra egenskaper: Pålitlig, bra självdiciplin
Dåliga egenskaper: Lättpåverkad (på det flesta plan), lättlurad, oroar mig för mycket
Framtidsplaner: Inom den närmsta framtiden, karriärsmässigt att ta examen som sjuksköterska och att vidarutbilda mig till barnmorska. Bosätta mig i Stockholm, skaffa häst och så småningom gifta mig och få barn. Visst vill man hinna se lite av världen också
Gör mig glad: När jag umgås med mina vänner och min familj.. Alltså det är så mycket jag blir glad av så det är svårt att rada upp, men det är väl mest människor som jag tycker om som gör mig glad men även materiella saker som ett par nya skor tex ;)
Gör mig ledsen: Att misslyckas, bråk, svek, orättvisor
Klädstil: Elegant, enkelt med något extra
Höger eller vänster: Mer höger politiskt. Skriver med höger, hälsar med höger


16 november

Har ingen bra dag idag. Känner mig helt slut psykiskt sätt. Vi har alla våra dagar som är mindre bra och känner oss helt orkeslösa..

Btw hittade den här utmaningen på den här bloggen och tänkte anta den. Under 30 dagar kommer jag göra ett blogginlägg enligt den här listan. Det blir kul. Första inlägget dag ett kommer senare under kvällen.

♥ Dag 1 – Presentera mig själv.
♥ Dag 2 – Min första kärlek.
♥ Dag 3 – Mina föräldrar.
♥ Dag 4 – Det här åt jag idag.
♥ Dag 5 – Vad är kärlek.
♥ Dag 6 – Min dag.
♥ Dag 7 – Min bästa vän.
♥ Dag 8 – Ett ögonblick.
♥ Dag 9 – Min tro.
♥ Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.
♥ Dag 11 – Mina syskon.
♥ Dag 12 – I min handväska.
♥ Dag 13 – Den här veckan.
♥ Dag 14 – Vad hade jag på mig idag.
♥ Dag 15 – Mina drömmar.
♥ Dag 16 – Min första kyss.
♥ Dag 17 – Mitt favoritminne.
♥ Dag 18 – Min favoritfödelsedag.
♥ Dag 19 – Detta ångrar jag.
♥ Dag 20 – Den här månaden.
♥ Dag 21 – Ett annat ögonblick.
♥ Dag 22 – Det här upprör mig.
♥ Dag 23 – Det här får mig att må bättre.
♥ Dag 24 – Det här får mig att gråta.
♥ Dag 25 – En första. 
♥ Dag 26 – Mina rädslor.
♥ Dag 27 – Min favoritplats. 
♥ Dag 28 – Det här saknar jag.
♥ Dag 29 – Mina ambitioner.
♥ Dag 30 – Ett sista ögonblick.

15 november numerbo 2

Haha inlägget jag skrev (det var visst inte asalångt men det kändes så) innan jag tryckte på en knapp och allt försvann fanns sparat i utkast... så här kommer det:


Den här dagen har verkligen känts som en liten berg-och dahlbana, känslomässigt alltså. Vissa sekunden har allt gått fel och vissa stunder har jag varit jättejätte glad (tänk på skorna ;). Men det kanske har att göra med att det är veckan före.. Imorse kändes allt fel, ville inte alls gå upp, hade inget att sätta på mig, sminket kletade, fettigt hår osv. I skolan fick jag tillbaka hemtentan som höjde mitt humör. Basgruppen kändes inte så bra, var helt tom i huvudet och hade inte alls lust att engagera mig. Hem på lunch, åt jätteäcklig lunch, mådde illa och ville spy. Jag gillar maten igentligen men idag var bara smakerna BLÄ. Tillbaka till skolan för föreläsning, ganska intressant om sjukhusekonomi. Gick och hämtade min skor som kom idag och då höjdes mitt humör till max. Träning sen, favvopasset, kul kul. Hem och fick äntligen duscha, känner mig som en ny och len människa. Ja nu har ja...så långt hann jag skriva innan allt försvann, orkar inte fortsätta :P


15 november

Skrev ett asalång inlägg om min dag som varit likt en berg-och dahlbana humörmässigt, konstig dag ena sekunden har allt varit fel och andra har jag varit skitglad..veckan före... aja skrev iaf en hel novell och så råkar jag komma åt någon skitknapp så att ALLT försvinner. Palla skriva om, nej nej.

Imorgon ska vi på studiebesök hos F17 (försvarsmakten) i Kallinge. Det ska bli kul, även om jag inte har någon aning om vad vi ska göra/se där egentligen. Men lite variation från att vara i skolan iallafall.


Dagens väldigt enkla, ibland ekar garderoben tom?!


I mina högtalare just nu


Snyggaste skorna i stan

Idag fick jag ääntligen mina skor som jag beställde för flera veckor sedan. Efterlängtade som bara den är dem och de är såå sjukt coola. De är ett par kopior av Jeffery Campbell men gick loss för bara halva priset av orginalet och dessutom tycker jag dessa var snyggare. Det känns dock som att man går med tegelstenar på fötterna för de är rätt tunga men det ska det nog gå att vänja sig vid. Men jag är så nöjd med dem annars, snyggaste skorna i min ägo. Måste hitta tillfälle att använda dem också. Känns ju inte som ett par gå-till-skolan-med skor direkt..



Köpa hos Melba och kostade 600:-

=( --> =)

Ni vet efter en sån där morgon när allt bara går fel och man känner sig sjukt otaggad så är förväntningarna på dan inte sådär oerhört höga. Men så möts man utav detta när man kommer till skolan:




Var så onöjd med denna tenta när jag skickade in den. Därför var det ännu roligare att få bra respons på den och få den godkänd. Gjorde min dag.


Så gick denna helg mot sitt slut



Det vart en mysig middag med Johanna. Kyckling med någon indisk röra med ris. Det blev mycket gott och mycket prat. Räknade att det var fyra veckor sedan vi hade söndagsmiddag sist och jag har minsann saknat det, man kan inte få ett bättre slut på helgen. Tack min vän ♥

Söndagsmiddag på g

Nu ska jag alldeles strax kila bort till min sötnos på söndagsmiddag. Till sist kom vi fram till att det blir kyckling, wokgrönsaker och ris, enkelt och gott! Kanske kommer in ett bildprov (istället för smakprov) på middan senare.


Min pappa



Idag är det farsdag och vad passar då bättre än att tillägna ett inlägg till min käre far. Världens bästa såklart. Han har alltid varit en stark och trygg person. I hans närhet känner jag mig alltid alldeles lugn för han skulle aldrig stressa upp sig för saker och ting utan tar allt som det kommer och gör det bästa av allting. Han är familjens trygga grund. Min pappa är annorlunda och inte som alla andra. Han gillar att gå emot normen och vad alla andra gör, ofta vill han göra tvärtom. Han vill inte smälta in i mängden och göra/tycka om saker bara för att andra gör det. Han har sina egna åsiker och står verkligen upp för dem. En av de roligaste sakerna med min pappa är att han aldrig har varit en djurvän, TILLS det kom in djur i vår familj. Nu är det nästan han som tycker det är roligast att busa med katten och som aldrig tackar nej till att åka till stallet och ta hand om hästen någon dag. Han har alltid stöttat mig i det jag gör och på min student höll han ett fantastiskt tal till mig som gjorde mig tårögd och som gör mig tårögd nu bara jag tänker på det. Jag har världens bästa föräldrar och är så tacksam och man uppsattar verkligen varanndra mer när man inte träffas så ofta, men de finns ändå där ett telefonsamtal bort. Ni är bäst. Jag älskar dig pappa! ♥

Kräftpasta med dillsmak

Hemma från stan, eller för ett tag sedan, men inte såg jag verken Emma eller Sanna bara massa militärer - fast det var inget fel på det heller ;). Hitta inget kul på stan för övrigt. Var på bibblan och lånade två böcker,  bland annat Blondinbellas bok så nu ska jag egoboosta mig själv. Hehe, ne inte för jag tror att det är min åldersgrupp boken riktar sig till men den kan nog vara kul att läsa ändå. Nu ska jag laga lite mat, tänkte prova på ett recept jag hittade på måbra(tidningens) hemsida. Kräftpasta med drillsmak. Koka 50 g fullkornspasta eller glutenfri pasta enligt anvisningar på förpackningen. Koka upp 1 dl krossad tomat, 1/2 dl minifraiche ev. låglaktos och 1 tsk hummerfond i en kastrull. Låt puttra ett par minuter och rör sedan ner 1 dl (65 g) kräftstjärtar och 1 msk hackad dill. Smaka av med salt och peppar och blanda med den nykokta pastan. Servera med en fräsch sallad.

 Gillar att prova nya recept brukar mest köra på känsla annars. Hoppas det blir gott, men det tror jag säkert!


Päls

Jag är sugen på att skaffa en pälsjacka i år. Utbudet av dem är väldigt stort nu och jag provade massor förra helgen när jag och mamma var i Köpenhamn, men tyvärr var det ingen som passade/kändes bra. Men här om dan var jag inne på Kappahl och hittade en som jag verkligen gillade och som satt bra. Dock så köpte jag den inte. Men så såg jag att om man gick med i Kappahl klubb så får man 25% rabatt på ett valfritt plagg. Och 25 procent på 799 kr är rätt bra rabatt. Så tänkte spana in den idag när jag är inne i stan och om den finns kvar så köper jag nog den...kanske..hehe :P

Så här ser den ut, gillar leopardmönstrat just nu.


13 november

Det var så högljutt igår när jag skulle sova så fick sätta i ögonpropparna. Var van med öronproppar en gång i tiden men nu tycker jag bara det är obehandligt. Har fått en god nattsömn ändå och känner mig utvilad och pigg idag. Har precis ätit frukost och tittat på Bert på svt play. Så bra så, "Bert gillar tjejer tuttar och grejer för han fyller ju faktiskt tretton år". Hahaha. Tänkte ta mig in till stan lite senare och spana in tjejerna som ska agera skadade i försvarsmaktens övningar på torget i Karlskrona idag. Intressant att se hur det går till på en olycksplats. Vi ska även på studiebesök hos dem i Kallinge på tisdag. Annars blir det nog en lugn lördag idag, har inte lust med något annat. Det har i princip hänt något varje lördag hela den här terminen så en som det inte händer något känns inte helt fel.


12 november

Annorlunda fredag.. Vi hade nämligen skola idag, det händer aldrig. Eller det har hänt några enstaka gånger men aldrig denna termin. Detta gjorde att jag inte kunde gå på lunchstep idag :( Vi hade föreläsning idag om arbetsrätt, väldigt nyttigt faktiskt men inte så roligt. Min ångest inför det kommande arbetslivet kryper på mig mer och mer för varje dag. Det är inte roligt, det vill vara något jag ser fram emot.

Efter skolan följde Carro, Sanna och Philicia med hem på fika med mina lussebullar. Andra dagen i rad jag får fikabesök. Mysigt, måste bjuda hem folk oftare. Fast det är inte alltid jag har bullar i frysen iofs.

Det vart pulsgympa idag istället för step och efteråt bastade jag och Sanna. Härligt!

Nu har jag precis slängt i mig mat. Har inte ätit nån mat idag, hann aldrig med nån lunch och kan inte äta nära inpå jag ska träna så åt bara ett ägg och en halv wasa sandwich. Inget godis har jag idag heller, det är ju fredag, vad är detta? Det är verkligen en annorlunda fredag. Men har inte hunnit handla... hmm en lussebulle kanske?!

Vilket osammanhängade inlägg..Ingen inspiration till bloggen just nu. Dött med inlägg.

Så här såg jag ut idag iaf:

Sött sett

Nyinkommet hos H&M - ett sött mjukis sett i velour. Har ett Betty Boop sett i rosa och det är det bästa att mysa runt hemma med. Priser på detta är dessutom bara 149:-, inte alldeles fel.


Snygga jeans



Grymma jeans från Dr Denim/Nelly. Dessa hade jag köpt direkt om jag visste att de satt bra på mig, men jag tycker det är dumt att köpa jeans man inte har provat. Det kan ju sitta hursom.. Men GAAALET snygga var dem.. Kanske ska chansa ändå?! :P

Lussebullar


Mina favoritbullar. Det doftar ljuvligt i hela lägenheten just nu. Blir gott fika till Bonde söker fru ikväll!


Bakning på G

Degen är på jäsning. Kan ni gissa vad det ska bli? Ledtråd till höger på bilden! ;)


Bra dag

Vid tretiden idag mötte jag upp tjejerna på Waynes för en fika. Anna-Märta var med då hon är hemma på leave från Afghanistan. Härligt med lite kvalitetstid, blir så glad när jag får träffa mina tjejer, ni är min familj här nere i Karlskrona. Vi satt och babbla nån timme och uppdaterades om varanndras liv. Sen var jag på ett pass på friskis, men det var inte så kul. Jympa kan vara kul men då ska det vara rätt ledare och bra musik.. Nu är det skola tre dagar i rad, inte vanligt, men bara förmiddagar. Men det känns bra faktiskt.


Gummistövlarna åkte på idag, det regnade ju. Tur att man har snygga rosa då. (Måste sluta slänga kläder på golvet jämt).


God lunch på Wayne´s!

Te-älskare



Jag är en sann te-älskare och ändå var det bara ett år sedan jag började dricka te och då tyckte jag inte ens att det var gott. Kan säga att det är tack vare min praktik inom vården som fick mig att börja, för där har man jämt kaffe och fikaraster och det blev lite tråkigt att bara dricka ett glas vatten varje gång. Här är alla mina te-sorter för tillfället, fyra köpte jag i helgen.

- Blue fruit
- Blåbär
- Mintte i änglaburken
- De två små bruna påsarna: Baileys och mangote
- Chokladte från T-boden i Kna
- Rosa: Du är livet, lusten och kärleken, från Village i Kna
- Rosa2: Lust & fägring från Ica Maxi
- Te som smakar jul - glögg&pepparkakor från Indiska

Komma på en koppp?

9 november

Unnade mig en lång sovmorgon, tagit en powerwalk och ätit en god frukost. Nu ska jag borsta tänderna och sen sätta mig med plugget.. Kl 15 blir det fika med tjejerna+Anna-Märta, färsk från Afghanistan, i stan.

8 november

Måndagar brukar inte vara så jobbiga ändå. Men idag började vi med ett sjukt tråkigt grupparbete i skolan, som visserligen inte var speciellt svårt men sjukt tråkigt så det riktigt tar emot. Fortfarande opepp på allt vad skola heter. Vill inte att det ska vara så, det känns inte bra alls.

Har iallafall haft en härlig helg med min kära mamma på besök. Hon kom i fredags och då blev det en tur på stan, god mat på Royal Thai och en mysig hemmakväll. Gick upp vid tjugo över sex på lördagen då tåget mot Köpenhamn skulle gå 07.41, men det var inställt så vi fick åka ersättningsbuss till Lund. Hamnade mitt i en trafikolycka dessutom så bussen blev ännu mer försenad än vad den redan var så vi kom fram rätt sent till Köpenhamn så vi hann inte med så mycket som vi kanske velat (dock hade vi inga direkta planer). Det blev en bra dag trots en dålig start, inget gör mig mer irriterad än sena tåg och bussar. Vid kvart i sju hoppade vi på tåget hem igen, hemma vid kvart i elva, så det blev en lång dag. Igår åkte mamma hem (stackars som fått åka sjukt mkt tåg denna helg).

Denna vecka blir väl rätt skön ändå, trots grupparbetet. Vi ska göra en film och ska spela in på onsdag..Haha bara jag slipper stå framför kameran så blir jag glad.

Om några timmar ska jag träna, uppehålligt sedan onsdag så jag är taggad!

Idag:



Örhängen köpte på Bik Bok i Köpenhamn


Dofta chanel

Innan jag och mamma hoppade på tåget tillbaka till Karlskrona igår så var vi inne på taxfree butiken på centralstationen i Köpenhamn. Där fanns alla parfymer man kunde tänka sig. Jag är ingen parfymtjej utan älskar min vaniljparfym från Ica Maxi. Men det var en parfym som jag fastnade för där och det var en från Chanel, kommer inte riktigt ihåg vilken det var men tror den på bilden nedan (samma form på flaskan iallafall). Den dofta ljuvligt och SATT SOM BERGET så hela tågresan hem kom det härliga doftpustar. Inte för starka utan helt lagom, fräscht lixom. Jag har alltid tyckt att problemet med parfymer är att de inte håller, kan spraya på mig sju liter och ändå doftar det inte en timme efteråt. Det var i och för sig ganska saftigt pris på den, runt 700-800 danska kronor och det vill jag kanske inte lägga på en parfym direkt. Men det går nog att hitta mycket bättre priser på nätet om man kollar runt.


Världens längsta man



Här är jag med Världens längsta man (sorry för den kassa bilden och det kapade huvudet, men mamma är sämst på att fotografera). Robert Pershing Wadlow är (var han är ju död nu, fast han är ju fortfarande längst..aja) hans namn och visste ni att han var 272 cm lång, DET är inte dåligt. Väldigt omänskligt. Världens näst längsta man var 269 cm, snacka om irriterande att bara komma två när man väl är sådär lång, tre ynka centimeter. Haha.

En dag i Köpenhamn

Köpenhamn kanske är något för framtiden? Gillar staden. Men språket är ett probelm. Ville ha en pölse med bröd, men det gick inte så bra. Har ganska svårt att göra mig förstådd. Saken var den att de hade inte pösle med bröd som vi ser korv med bröd lixom, utan antingen fick man korven rakt i handen, alltså bara korven eller så fick man en korv som redan var inbakad i ett bröd och inget av dem verkade särskilt lockande...

Lite (MYCKET) strul med tåg, fick åka ersättningsbuss ända till Lund. Det var seegt och vi kom fram i CPH 12.39 istället för 11.14 så 1 ½ timme förlorade vi OCH dem hade behövts för vi hann inte meeeeed allt vi ville...


Shopaholic i all ära

Medans jag är i Kopen-hagen så tänkte jag vi visa två nya plagg jag fick med mig från H&M här om dagen. En otroligt söt byxdress och ett snyggt spetslinne. Hade rabattkuponger så fick allt nästan gratis.


Kåren



Det blir kåren ikväll! Åh, jag saknar kåren på torsdagarna, det är mycket bättre än lördagarna. Förr var det en perfekt start på helgen. Men i helgen är det studentfest i Karlskrona så det är därför det är så. Hoppas på en kul kväll.

Gillar blogg.se nya funktion med tidsinställda inlägg, för detta inlägg skrev jag inte nu :P

Köpenhamn på lördag

Nu har jag precis köpt tågbiljetter till mig och mamma till Köpenhamn på lördag. Ser fram emot en mysig helg med mamma och en mysig dag i härliga Köpenhamn. Imorgon dag/kväll får vi se vad vi hittar på. Jag är sugen på bio eller att vi köper hem massa plockmat och tittar på Idol. Det jobbiga dock är att det tar 3,5 timme att åka till Köpenhamn enkel resa, lite segt, så vi åker tåg fler timmar än vad vi är där. Men vi får helt enkelt köpa med oss massa tidningar och annat att sysselsätta oss med på tåget.

Det var länge sen jag var i Köpenhamn, senaste gånger åkte jag dit med min bror för att träffa mamma som jobbade där under en kort period, så kommer inte ihåg så mycket av staden. Synd bara att det inte var lite senare i november vi åker alt. december då det är julmarknad på tivoli vilket ska vara väldigt bra har jag hört. Nån som vet om det är nån julmarknad i Karlskrona iår?


Visst ser det mysigt ut på julmarkanden på tivoli?

Mer skor

Ja, jag shoppade skor igår. Det var inte meningen, men de var på kampanj och 200 kr billigare.. Och ett par snygga vardagsskor, med liten klack, är inte fy skam.




Wasa sandwich



Mitt nya beroende - Wasa Sandwich, så himla goaaa, speciellt den med örter och gräslök med ostsmak. Fast den röda med paprika är god den med. Perfekta mellanmålet.... och middag för mig idag... Spring och köp!

3 november

Det blev skola idag ändå. Gick på öppen föreläsning om blodsjukdomar och den var både väldigt intressant och lärorik. Vi fick hade ingenting om blodet och blodsjukdomar i termin 3 dumt nog, kan man bara strunta i en sån sak? Men nu är det självstudier resten av veckan och det är mer än vad jag trodde det skulle bli ioch med nya kursen. Så imorgon blir det till att läsa massa lagar och förordningar - wiiiho....?! Dagarna går så snabbt men ändå så har jag hunnit med att synda idag - kan ni gissa?!

Look of today..

En till röd

En röd klänning, två inlägg i rad. Denna kommer från H&M och kostar bara 49:-! Betydligt billigare än den lilla röda i föregående inlägg troligtvis. Gillar modellen på klänningen riktigt mycket, rynkig så man kan dra upp den och ner den utan att det ser konstigt ut + att det ger snyggare former, man kan både dölja och framhäva. Hoppas den kommer ut i butik, det känns ju inte lönt att klicka hem den när frakten går på nästan lika mycket som klänningen! (Pssst, den finns i färgerna grön, svart och leopard me).


Lavins for H&M

Förstår inte allt hypande kring Lavins kollektion för H&M. Jag menar snygga kläder finns överallt och dessa sticker inte ut alltför mycket. Det är väl pågrund av att det är Lavin. Kollade igenom lite av kollektionen och fastnade om för något så skulle det bli denna röda klänning. Gillar att det är tubmodell och skulle vara den perfekta julaftonsklänningen! Så den skulle jag absolut köpa om jag kom över den.


2 november



Basgrupp 14.15 sen inge mer skola för denna vecka (självstudier). Ikväll söndagsmiddag som blir tisdagsmiddag med Johanna!

1 november nr 2 :P

Måndag och första november idag, kan det bli mer än en nystart? Haha, började ny kurs som vi hade introduktion av idag, tog en halvtimme sen skulle vi ha en föreläsning av vårdförbundet(tror jag?) men de var sjuka så vi hade bara skola i en halvtimme och dessa 30 minuter var totalt ONÖDIGA. Stannade dock kvar i skolan i TRE timmar efter det då jag och Emma skulle på en öppen föreläsning om akut buk och colorektalcancer kl 13, vi har haft den föreläsningen förut men det är alltid bra att fräscha upp sina kunskaper, så nu känner jag mig ganska high på dessa ting, så på den fronten går det nog bra på sluttentan, hoppas det kommer MASSA akutbuk. Efter det fick jag stressa bort till willys för att köpa en tandborste innan jag fick springa bort till friskis för att träna mitt obligatoriska måndagsträningspass, bästa på veckan - skivstång/kondition - HAHA den här låten är så det passet. Jag blir taggad bara jag hör den!


Mina sötisar hänger i föreläsningssalen efter en värdelös introduktionsföreläsning av den nya kursen..

Clip-on




Jag blir så grymt sugen på att skaffa sånda där chip-on clips när jag ser det här inslaget i förkväll. Att få långt och fint hår på bara någon minut. Jag skulle inte våga göra en permanent hårförlängning med rädsla att förstöra mitt egna hår, så då skulle dessa cips vara perfekta. Såbehagligt och lätt, bara vanliga hårspännen. Det som jag dock tycker är svårt eftersom jag inte är så insatt i sånt här är vart man kan få tag på bra grejer samt hur man får till den perfekta färgen som passar ens egna hår så bra som möjligt. Gränsen är så hårfin, vilket kan göra att resultatet kan bli en katastof om det ser onaturligt och fult ut. Tips gärna! Långt fint och välvårdat hår är jättefint och gör så mycket för utseendet.

1 november

Humör: Det är väl okej idag
Gjort: Gått upp, klätt på mig, ätit frukost
Planer: Skola 9-12, ny kurs idag - Organisation och ledarskap - gäsp
Ser: På vakna med the voice
Lyssnar på: Samma som ovan
Läser: Bloggar på bloglovin
Dricker: Lite vatten
Äter: Naturell yoghurt
Bästa: Får besök på fredag ♥
Sämsta: Helgen
Väder: Dimmigt och disigt


RSS 2.0