26 februari

Lördag idag då. Känns knappt som det eftersom jag går helg på praktiken, igår kväll och dag idag. Har varit på MOA och igår hade jag bara en patient som inte var så krävande, så det var väääldigt lugn. När kl var 20.45 fick jag min andra, så det vart lagom stressigt eftersom nattpersonalen kom kl 21 och patienterna skulle överrapporteras. Däremot hade det kommit tre patienter till min sida under natten så under morgonen var det att göra. Men det blev en effektiv dag, för strax efter lunch vid ett-tiden hade vi lyckats få iväg alla patienter (hem eller till annan avd). Är nöjd med både igår och idag.

Ikväll kommer tjejerna hit på lite knytis middag. Troligtvis tar vi en sväng till kåren sedan, är ju kashing idag. Praktik imorgon igen kl 13.

Snart tre år har gått


Åh gillar verkligen den här bilden. Den är från när vi var i Kalmar förra terminen, tror det var andra veckan i skolan. Shit vad tiden går snabbt alltså, höstterminen sprang iväg i ilfart verkligen. Det var en kul termin, kanske inte i skolan men på fritiden och allt runt omkring. Nu är det februari, vinter och kallt. Om tre månader slutar vi skolan och kommer flytta åt olika håll i Sverige. Vill inte tänka på det, för jag kommer sakna er som tusan!!! Tur att Johanna flyttar till Sthlm iallafall. PUSS PÅ ER MINA FINA TJEJER!

22 februari

Så nu har jag helg igen. Ledig i två dagar från praktiken, men det medför även en heeel helg på praktiken, fre, lör, sön, mån. Idag och igår var jag på haema för första gången. Det var jättekrångligt tyckte jag. Helt nya patienter, ny och komplicerade diagnoser, förstår knappt hälften av deras journaler. Idag var även första gången jag gick ända till kl 16, hela personalen hade avdmöte så vi studenter fick hålla ställningen på avd. Det gick bra, var ganska lugnt faktiskt.

Men tycket det är jobbigt det här. Att dagarna kan skifta så. Ena dan känner jag mig säker och allt går bra och den andra så går allt bara skit, jag glömmer och får inte ihop någonting alls. Bara 4 ½ vecka kvar sen ska jag bedömas som färdig sjuksköterska. Känns lixom inte rimligt..

Söndagsmiddag

Mysig söndagsmiddag idag med Johanna och Emma. Johanna hade fixat god plockmat och gjort vår allas favorit pannacotta! Och Emma har jag inte träffat på 4 veckor så det var himla mysigt att träffas ikväll.



Dag 18 – Min favoritfödelsedag

Haha det går segt med den här listan jag började med i november minsann. Men idag dags för min favoritfödelsedag!

Jag måste nog säga att min favoritfödelsedag var den dagen jag fyllde 18. Det var en onsdag och vi hade studentmössprovning i skolan minns jag, kul bara det. Iallafall efter skolan vid 15-16-tiden så hade två av mina klasskompisar, Sandra och Leka (Angelica), bestämt att de skulle bjuda mig på en drink på cp mitt på centralen. En drink som blev två, tre och så några shots på det. Vi hade riktigt roligt. Världen blev suddigare och suddigare och det var faktiskt första gången jag blev full, men inte på något dåligt sätt utan det var bara väldigt kul. Det som var det mest roliga såhär i efterhand var när jag kom hem lagom lullig och skulle ha födelsedagsfika med familjen + mormor. Haha, jag kom iallafall håg att köpa med fikabröd hem.

Det kanske inte låter som en speciell födelsedag, men brukar inte göra något speciellt när jag fyller år. Det roliga med denna dag var att den blev så spontan och roligt. Man ska inte hålla på¨att planera allt in i minsta detalj utan ta saker som de kommer, det brukar bli bäst så.














Klänningar och latino



Massa fina klänningar hos Nelly som jag gärna skulle vilja ha. Men de är ju så oanvändbara, finns ju aldrig tillfälle att använda fina klänningar. Så synd, är lätt att de bara blir hängandes där på galgen i en mörk garderob.

Just nu lagar jag lite kyckling som jag ska äta till middag sen. Innan dess ska jag testa på latinodans på friskis. Det ska visst vara vädigt poppis så hoppas det är kul.

Avd 24 SöS

Jag har fått jobb. Det känns helt otroligt. Jag har fått ett sommarvikariat som sjuksköterska på ortopeden på Södersjukhuset. Jag som inte ens är sjuksköterska, än. Förhoppnignsvis står jag där med min examen i kyrkan den 1 juni. Bäst för mig för jag börjar jobba den 7:e och ska jobba heeeela sommaren lång fram tills ibörjan av september. Känns otroligt skönt att ha den biten löst. Ovissheten jag haft innan har varit så skrämmande och ångestladdande. Känns även skönt att det gick så snabbt. Inte ens en vecka tog det. Ska bli jättekul men sjukt läskigt. Men vi tar det då. Ikväll har jag praktik igen, ska vara på MOA, min favvoavdelning. Där händer det (nästan) alltid något spännande. Man vet lixom aldrig vilka patienter man får möta och vilka åkommor de har.


Alla ♥ dag

Som sagt är jag en lycklig singel idag. Det känns inte alls jobbigt att vara ensam idag. Har faktiskt blivit uppvaktad ändå. Fast inte idag, utan i lördags. Då blev jag bjuden på en romantisk (även fast det bara är en vän)trerättersmiddag. Riktigt mysig och mycket uppskattat. De finns människor som är så fina alltså.



14 februari

Hejhejhallå! Nu har jag gått ytterliggare två dagar på praktiken, kväll igår och dag idag. Har varit på MOA (medicinsk observationsavdelning) och det har varit full rulle faktiskt. Igår fick vi köra en patient till intensivvårdsavdelningen pga andningsbesvär, det var riktigt obehagligt att se hur en människa verkligen kämpar för att få luft. Idag har jag haft min mittbedömning, snart är halva praktiken gjord. Den gick bra, fick mycket positiv feedback men även konstruktiv kritik som jag är väl medveten om som jag jobbar på för fullt med att förbättre.

Idag ringde de även från Danderyds sjukhus och ville att jag skulle komma på intervju. Så nu blev det jobbigt eftersom jag precis varit i Stockholm. Det är både dyrt och tidskrävande att åka dit igen. Men samtidigt vill jag ju gå, har några dagar på mig att tänka. Isåfall flyger jag nog, orkar verkligen inte med tåg/buss mm som ändå aldrig går som de ska.

Nu ska ja äta lite apelsinchoklad och vara en lycklig singelkvinna en dag/kväll som denna!

Jeansen

Här är en bild på hur de nya jeansen sitter på.. Love´it.




Nu ska jag strax iväg till praktiken, går kväll idag och dag imorgon. Skulle verkligen behöva vara hemma idag och plugga till basgruppen som vi har imorgon. Jag har inte hunnit göra basgruppsuppgiften. Jag har haft praktik nästan varje dag som jag varit här och så har jag varit hemma och då är det inte lätt att sätta sig med skolarbete. Får göra så gott jag kan. Läste lite ur boken igår så helt lost ska jag väl inte vara.


Lördagskväll

Hej på er! Nu är jag hemma i Karlskrona igen. Resan gick bra, inga förseningar så jag kom fram planerad tid. Skönt skönt. Ikväll har jag blivit bjuden på middag. Trevlig ikväll!


Ikväll ser jag ut såhär. Finfin blus ny från H&M för endast 99:-

Fredag med familjen och lite risotto

Har varit hemma med familjen ikväll (minus Chris). Det har varit mysigt. Först en heldag på stan med syrran och sen middag med familjen på kvällen. Åt risotto för första gången och det var riktigt gott. Min pappa är bra på att laga mat. Nu måste jag börja packa för imorgon bitti går tåget 06.39, på tok för tidigt alltså.



11 februari

Imorse fick mamma köra mig in till stan då all busstrafik var inställd. Intervju på Södertälje Sjukhus, jättekul att jag fick komma dit också hon ringde nämligen igår, sån tajming! Det gick väl bra och det verkade vara en bra avdelning (kirurgi/urologi). Sen gick jag ner till stan med Denise och hittade de perfekt jeansen, precis sådana jag vill ha. Tajta låga lagom utvängda. Så snygga.

Nu blir det fredagsmys med familjen!!!

Bilden gör dem verkligen inte rättvis, de är tusen gånger finare på! 


10 februari

Har haft en bra dag trots snökaos i Sthlm. Höll på att inte komma hem då alla tåg blev inställda då det var ett allvarligt signalfel i Älvsjö. Så jag åkte tunnelbanan till Fittja och hoppade på en knökfull buss till Södertälje C (flashbacks från gymnasietiden, me knökfulla bussar alltså) och där fick jag ta bussen hem. Så kom hem till slut iaf. På kvällen kom bror på besök och vi gjorde massa pannkakor och mumsade i oss som middag. Sen fick vi gå ut och putta bil då mamma fastnat i snön. Hehe. Alla bussar är inställda nu på kvällen så bror får sova över. Mysigt att ha hela familjen samlad igen.

Imorgon ska jag gå på stan med syster, trevlans. Men innan det ska jag klippa mig och göra en annan rolig sak!!

Vit spetsdröm

Jag har redan en vit spetsklänning. Men skulle jag inte haft det så skulle jag köpt den här bums asap!! Sötaste jag sett på länge och blir riktigt fin till sommaren med tanfärgade klackar eller boots. Kanske ska ändå.. Finns hos Nelly såklart!


Sofis mode



Köpte Sofis Mode igår till tågresan och jag måste faktikst ge den en stor DISS. Hela tidningen och dess innehåll var bara platt och tråkigt. Ingen inspiration alls och artiklarna inuti kändes inte välskrivna eller som om journalisten hade lagt tid på dem. Ingen inspriation och det kändes bara kopierat ifrån andra tidningar och reportage. Ingenting nytt. Dessutom hade Sofi inte skrivit en ända arikel i tidningen förutom en plocksida i början. Gillar för övrig Sofi, men bättre än det här kan du.

Home

Ikväll ska jag åka hem. Ska bli så skönt, ska bara vara ledig i tre dagar mysa med familjen, hinna träffa lite vänner, besöka IKEA, klippa mig OCH gå på arbetsintervju. Har inte hunnit bli nervös än men det kommer väl imorgon lagom kvällen innan.

Har haft praktik nu i två dagar. Igår kväll var jag på MOA (medicinsk observationsavdelning). Vi hade två patienter. En patient fick jag ta emot och skriva in och fixa lite med. Och även fast vi hade så få patienter så vart det inte sådär segt som det kan bli ibland utan det fanns saker att göra. Fick bla ta prover från en porth-a-cath som jag inte testat på innan. Tycker om att jobba kväll, det är så lugnt och skönt. Men nu är jag ledig ända till söndag kl 13. Nice! Och idag skulle jag ringa till kommunsjuksköterskan och rapportera över en patient som ska åka från avd till ett boende imorgon. Förberedde mig jättelänge och läste igenom hela journalen och skrev ner allt som jag behövde säga, och så när jag väl ringder så sitter hon i möte och kan inte ta rapporten förens imorgon. GAAAAHH..Jag som hade mentalt förberett mig (jag som har telefonskräck och hatar att ringa folk jag inte känner). Så lite skönt var det allt ;)

Hörs imorgon. Då är jag i Södertälje och ska förhoppnignsvis blogga om något roligare för er att läsa än praktiken.


Söndagsmiddag m Johanna

Jag har varit sjukt osocial hela helgen, har faktiskt inte kännt för något annat. Men har iaf haft söndagsmiddag med Johanna ikväll som sig bör. Det blev tacos - så gott! Och supersällskap.




Nu lite godis framför solsidan!


H&M om två månader

Jag.Måste.Ha.

Den 14 april släpps den miljövänliga kollektionen Conscious collection på H&M, och jag är förälskad i varenda plagg. OM jag kommer vara där när butiken öppnar den dagen...








Favoriterna är helt klart shortsen.

3 februari

Nu har jag sökt några till jobb på Karolinska. Gäller att söka så mycket som möjligt så chansen blir större att man får någon kallelse till intervju. Tankar på sommaren och tiden efter utbildningen ger mig lite ångest just nu. Framtiden är så oviss, och jag gillar det inte. Men vad ska man göra? Beställt en bok till skolan har jag gjort nu också; från Novis till Expert. Den ska vara bra har jag hört och tror att den kan hjälpa en (soon to bee) nyexad sjuksköterska mycket.

Har inte så mycket roligt att skriva i denna blogg. Praktiken tar mycket tid, och om jag inte där så är jag på friskis eller ligger däckad i soffan. Men helgen ledig och då blir det förhoppningsvis liite festligheter.

Me today

Idag testade jag på att göra en ny frisyr som jag blivit inspirerad av härifrån. Tycker det blev riktigt sött och kommer garanterat återkomma. Kanske en frisyr för praktiken då man måste ha uppsatt hår vilket lätt kan bli ganska tråkigt och alldagligt.




13.01

Måste få berätta en rolig sak som hände i lördags när jag skulle iväg till praktiken (fast just då var det INTE roligt, men nu såhär i efterhand kan man skratta lite). Skulle börja kl ett, strax innan kvart i ett går jag in i omklädningsrummet och upptäcker att jag har glömt nyckeln till mitt skåp där jag har mina jobbkläder och skor. Får paaanik. Några dagar innan på introduktionen hade min handledare klart och tydligt sagt att hon inte accepterade när man kom försent. Så jag kutar hela vägen hem igen, springer det fortaste jag kan, måste sett en aningen konstigt ut. Kommer hem och hämtar nycklarna, tar cykeln och cyklar tillbaka. Men när jag cyklat en liten bit upptäcker jag att jag glömt kortet till omklädningsrummet så jag får cykla tillbaka och springa in och hämta det. Cyklar sen allt vad jag har tillbaka till sjukhuset. In i omklädningsrummet och byter om snabbt som attans. Springer upp till avdelningen och in på kontoret KL 13.01.. en minut försenad alltså... Haha, men är jag inte grym att fixa allt det på en kvart?? Usch vilken hemsk start.. Men min handledare blev inte så arg, bara lite..

RSS 2.0