28 februari

Kom nästan precis hem från stan där jag åt en sen lunch med Linda. Tredje gången jag äter ute denna helg, men trevlig är det! Denna helg har varit toppen hittills. Kom hem ganska sent i fredags, då jag hade praktik. Igår spenderade jag hela dagen med Anna-Märta och senare på kvällen även ett gäng hemma hos Emma & Rasmus. Ikväll har jag och J bokat biobiljetter till filmen "Snabba cash".

I torsdags efter praktiken promenerade jag in till stan för att ta en titt på bokrean på Åhlens. Fick med mig tre böcker hem. Ni kan väl gissa vilken som blev min favorit?




Massa smarriga chokladbakelser. Vilken ska jag börja med att prova?!

23 februari 2008

(Det datumet) För två år idag sålde vi min häst Matador. Två år sedan han snällt gick in i lastbilen för att sista gången blicka tillbaka på gården som varit hans hem under vår ägo. Har stött på honom en gång sedan dess, sommaren 2008 då jag och mamma hälsade på honom i hans nya hem. Vi fick se filmer från tävlingar han varit på med sin nya ryttare, han har blivit en fälttävlandshäst nu. Så duktig är han, massa placeringar har han fått. Puss på dig Mattis! ♥













 


21 februari

I natt drömde jag om psykiatritentan vi hade förra fredan. Drömde att jag bara fick 10 poäng av 32 och vart jätteledsen, så ledsen att grät på riktigt när jag vaknade. Så jag fortsatte gråta, när jag ändå var inne i det, passade på att sörja om det nu gick så dåligt på tentan i verkligheten också. I veckan lär vi få reda på hur det gick.

Tänkte bjuda på några bilder från Kalmar-trippen.


Mysigt café där vi åt lunch!


B
ra affär!!


Snygg skinnjacka på en snygg kille.


Tomt köpcentrum


Efter en hel dag


HAHA Johan Glans blåsning var ju bäst!!!


Google-lista

Skriv in svaret på följande frågor i google-sökaren för bilder och klistra första bild som dyker upp (och funkar).

1. Förnamn

2.Efternamn


3. Favoritfärg


4. Den senaste mat du åt


5. Din dåliga vana


6. Favoritgrönsak


7. Favorithusdjur


8. Stad du bor i


9. Det mest användbara i ditt hem

(Haha bästa)

10. Ditt senaste köp


11. Något som gör dig glad


Gissa vad jag svarade på frågorna.. ;)


Shoppingen från Kalmar

Som sagt det blev lite shopping när vi var i Kalmar, både från IKEA och lite kläder.



Underkläder från H&M - REA


Spetströja från H&M


Kofta med pajletter från Vero Moda - REA 79:- :)


Webbcam från Claes Olssons


Även en massa småsaker från IKEA bland annat jättesöta rosa koppar




Nu vart jag jättesugen på korvstroganoff, det var år och dar sedan jag åt det. Måste prova på att laga det snarast!


20 februari

I torsdags var jag och J på utflykt i Kalmar stad. Sjukt mysig stad även på vintern. Det vart en heldag, åkte kl 8 och kom hem vid 20.30. Det första vi gjorde var att besöka Kalmar läns museum, där vi bland annat fick se en utställning om arkiologi och om regalskeppet Kronans förlisning på 1600-talet. Det var faktiskt mycket intressantare än vad det låter som, jag älskar att gå på musem och läsa om gamla intressanta saker. Efter museet-besöket traskade vi in till staden och gick lite i affärer. Vi besökte även Baronens köpcentrum där de hade den bästa butiken ever, New Yorker, ge oss den till Karlskrona också! Riktigt snygga kläder och billigt framför allt. Jag köpte ingenting för jag hade redan shoppat massa men J hittade en riktigt snygg skinnjacka för 500 kr. Det blev en sen lunch på ett jättemysigt café/lunch ställe. Deras skaldjurssoppa var en tio-poängare. Efter det var det äntligen IKEA som gällde, typ den anledningen att jag ville åka dit. Hittade det jag skulle ha och liiiite till, men det vart inte så farligt mycket till slut ändå. När vi skulle åka in till stan igen missade vi bussen och det skulle dröja ett tag innan nästa kom så vi gick till Hansa city, ett till köpcentrum, och shoppade lite till. När vi skulle ta nästa buss var den 20 min försenad men vi kom ändå i god tid innan bussen tillbaka till Karlskrona skulle gå. Det vart hursom en riktigt bra dag, planerar att åka dit igen så fort det blir lite varmare.

19 februari



Mitt nästa köp? En rosa jacka är ju precis det jag vill ha. Såg en rosa mockaliknande kort jacka igår på Bik Bok i Kalmar, om jag ska köpa någon så blir det nog den. Men först får det nog bli lite vår.

17 februari

Ska om en timme ungefär bege mig bort till Friskis för lite träning. Ikväll blir det till att laga hemmagjorda hamburgare, åh så sugen jag blev på det. Imorgon: utflykt! :)




Blå bikini

I år ska min bikini vara blåååååå.



Ascoolt smycke modellen har, ge mig ett sånt!

16 februari

Idag är det ju fettisdagen, någon kunna ungått? Härligt att det finns en dag per år då man bara kan vräka i sig godsaker. Jag har inte ätit någon semla idag, för det är väl det man ska äta, däremot så har jag ätit upp all min choklad (utom två bitar med kaffesmak) som jag fick av min alla hjärtans dags dejt.

Annars har jag haft det sååå tråkigt idag, inget roligt att göra. Jag blir sjukt rastlös av detta, imorgon kommer det bli likadant. På torsdag har jag iallafall bokat in en utflykt med J så det blir skoj. Vill börja praktiken nu... Men nästa vecka kommer jag säkert klaga på att jag har för mycket praktik och för lite fritid. Jobbig man är, bara att gilla läget nu.


15 februari Alla ♥-dags helg

Vilken mysig helg jag har haft! I lördags kom som tidigare nämnts Johanna hit på kvällen. Hon lagade en goooood tre rätters middag till oss, eller två jag stod för efterrätten ;). Till förrätt blev det en blandning av avokado, räkor, cream freich, lök, sallad, (missat något, haha) en himla massa ialla fall men gott var det, nästan så man vart mätt efter halva förrätten. Torsk med cocosmjölk  och kryddor med cos-cos till varmrätt. Hon kan laga mat Johanna. Efterrätten avnjöt vi, iform av glass med varma hallon, framför melodifestivalen. Vi ringde och röstade på Eric Saade två gånger var, tyckte lätt att hans låt och framträdande var bäst utav dem alla, därefter Andreas Johnsson så två värdiga finaliseter kom till Globen (vill också dit, förgående år har mammas jobb fixat biljetter men iår blir det nog lite svårt att åka till Sthlm i samband med praktiken). Vidare, sen somnade typ Johanna i min otroligt sköna soffa, och jag tittade på 40 years old virgin, som jag aldrig sett slutet på och inte denna gång heller. Råkade nog somna innan det jag också.

Igår var det alla hjärtans dag och det blev en jättemysig kväll. Lagade tvårätters middag med fläskfile, potatisgratäng, sallad och vitlöksbröd. Fick högsta betyg av J, så jag är nöjd. Detta följdes av glass (igen) och tvmys resten av kvällen.

Mer såndana helger tycker jag, nu skulle jag varit riktigt utvilad till att börja praktiken. Men vad händer då, jo min handledare ska på utbildning så börjar inte min praktik förens på fredag. Så har en dag praktik denna vecka, sen är det bara fyra veckor kvar på den. Men som min handledar uttryckte sig: "Jag jobbar 100 % så du hinner säker få in dina timmar ändå".

Nu ska jag ner till bibblan i stan och lämna tillbaka en bok och leta efter en ny. Trevlig måndag på er! Puss

En huvudvärk och senare middag

Huvudet dunkar, dunkar, dunkar.. Undrar om det är för jag druckit för lite idag, eller på grund av brandröken som jag andades in på vägen hem och som fortfarande sitter kvar i hår och kläder?! Ska ta en powernap eller något liknande nu. Om en timme kommer Johanna hit och vi ska laga en god middag. Tror det vart torsk, får se vad hon lagar för spännande av den. Till efterrätt blir det iallafall glass med varma hallon för det har jag fixat.

13 februari


12 februari

Läste nyss på både aftonbladet och expressens hemsidor att Bo Holmberg, änkling efter Anna Lindh, hittades död igår. De gifte sig år 1991 och fick därefter två söner. Två sönder som nu är mitt i tonåren. Det gör ont i hjärtat när jag tänker på att de två pojkarna nu är helt föräldrarlösa, varav en förälder mördad.

Visst det var ännu fler barn som blev föräldarlösa i och med det som hände i tex. Haiti det är jag medveten om. Men ändå det är kanske konstigt, det här känns faktiskt mer.

10 februari Dagens lista

Humör: Helt okej, lite smått nervöst inför tentan på fredag. Känns inte som om jag har så stor koll
Gjort: Ätit frukost och pluggat en timme
Planer: Plugg hela dagen och träning ikväll
Ser: Det snöar!
Lyssnar på: Knappljudet från tangentbordet
Läser: Om antidepressiva läkemedel
Dricker: Ska nog göra mig lite te
Äter: Ingetnting, frukost för en timme sen
Bästa: Ledig helg + måndag och tisdag
Sämsta: Känner mig så begränsad, vill ha en bil
Väder: Vitt vitt och åter vitt


7 februari Goda scones

Har precis ätit världens godaste scones som jag och Chris bakade. Och eftersom de var så goda tänkte jag dela med mig av receptet som är taget från scones.se, där man kan hitta alla möjliga sorters olika recept. Vi bakde grahamsscones.

Recept för 4 personer

3 dl filmjöl (man kan ha mjölk också men det blir inte lika gott tycker jag)
80 gram smör
4 dl grahamsmjöl
4 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 tsk salt

Gör så här:
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa.

Blanda ner mjölken och rör ihop till en deg, men sluta när du kan kan forma till en deg. Dela degen i fyra bitar och platta ut till runda kakor, cirka 12-15 centimeter i diameter. Skär två skåror i varje kaka, i ett kors. Nagga kakorna med en gaffel.

Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250 grader i cirka 10 minuter. Servera nygräddade och varma!




7 februari

Vart sugen på att ta en ridtur idag, så snodde Texas från Denise och gav mig iväg på en härlig tur i det vackra februarivädret! Det var ett tag sedan sist.


5 februari chokladbollar

Bakade dubbelsatts chokladbollar ikväll. Nu har alla fem i familjen ätit sig nöjada av dem och det är ungefär hälften kvar. Vart alltså rätt många.


Idag har jag haft en dag med mamma. Först åkte vi till Willys och storhandlade, sen lunch och lite shopping på stan och därefter fika med mormor. Åkte sen till stallet med Denise och mamma, agerade frisör och klippte bort hälften av Texas man, men han blev så fin så, lagom tills imorn då han ska tävla.

Känns verkligen skönt att vara hemma, lite som semester. Även om jag får lite ångest över det lilla plugg jag får gjort i helgen.

 


5 februari



Listan tog jag härifrån.


Berätta sju sanningar om dig själv;
1. Jag är en riktig godisgris. Jag kan verkligen längta till helgerna bara för att jag tillåter mig själv att bara äta då. Choklad är min passion.
2. Jag har alltid lidit av sjuk svår mensvärk innan jag började med p-piller. Jag hade så ont så jag spydde och inte kunde stå på mina ben VARENDA månad. Tack Gud för p-piller.
3. Jag har fobi för ormar. Jag kan inte ens se ormar på tv eller på bild. Min gamla biologibok från högstadiet hade en sida med en orm på, den sidan rev ut och kastade.
4. Jag har haft hypokondri sedan jag var ca 14 år. Allt började med att jag kände tryck i huvudet och var helt säker på att jag fått en hjärntumör, jag behövde bara glasögon, men det var det som utlöste hela processen. Jag har haft i princip alla cancersjukdomar som man kan ha och sprungit till doktorn lika många gånger.
5. Jag har alltid velat jobba i en klädbutik. I alla fall prova på. Men nu läser jag ju till sjuksköterska så butiksdrömmarna får jag lägga på hyllan.
6. Jag är kristen och har trott på Gud sedan konfirmationen. Mitt 6åringa liv som kristen har inte alltid varit lätt då jag haft många konstiga och jobbiga tankar kring ämnet. Men har även fått uppleva hur Gud helat mig.
7. Jag älskar Beck-filmerna och samlar på dem. Jag har sett alla flera gånger.

Sex sanningar om hur du var som liten;
1. Jag brukade vakna om nätterna och ”se litet” som jag brukade kalla det. Det var en jätteobehaglig känsla som jag nästan fick panik av. Ser fortfarande litet ibland, och det är fortfarande obehagligt men inte lika jobbigt.
2. Jag var ännu klumpigare än vad jag är nu som liten. Mina kompisar vågade inte låna ut sina saker till mig eftersom jag alltid hade sönder allt jag tog i. Tex Linnéas barbiedockor, hehe.
3. När jag var ett år gammal så fick jag svinkoppor över hela ansiktet. Sen dess har jag varit en svinkoppeunge. Varje gång när jag råkar ut för ett virus, tex förkylning, dyker dem upp.
4. Jag ville bli bondmora. Under nästan hela min uppväxt spenderade min familj somrarna på olika bondgårdar i Sverige och jag älskade verkligen livet på landet.
5. Jag var rätt bortskämd tycker jag. Fick oftast som jag ville och mamma har alltid haft svårt att säga nej.
6. Jag och mina syskon spelade ofta teater och gjorde filmer som vi filmade och som min bror redigerade ihop. Kul att titta på!

fem sanningar om mitt kärleksliv;
1. Jag har haft två stycken förhållanden, på 3 månader resp. 10+4 månader.
2. Jag är nog ganska svartsjuk av mig. Men inte så det märks utan jag är bra på att hålla det för mig själv, tur det.
3. Det är alltid jag som har gjort slut i mina förhållanden. Tror det ofta är tjejer som gör slut, killar är lixom lite fegare.
4. Jag är rädd för att bli sårad, men nästan ännu räddare för att såra själv.
5. Johan har varit den mest betydelsefulla personen i mitt liv förutom min familj då.

fyra sanningar om mitt familjeliv;
1. Min mamma och pappa träffades när de var 14 år och på deras första dejt skulle de äta pizza och då vågade mamma inte äta upp hela sin pizza för hon ville inte att pappa skulle tro hon var glups.
2. Min mormor och morfar har bott granne med oss i hela mitt liv (förutom nu när jag inte bor hemma längre), dock finns inte morfar kvar längre. Jag har världens bästa mormor, bara så ni vet!
3. Min mamma är min bästa vän. Hon vet allt om mig och jag kan prata om precis ALLT med henne. Jag vet inte hur jag skulle klara mig utan henne, skulle förmodligen inte kunna det.
4. Min framtida son (om jag får en) ska heta Emanuel.

tre sanningar om mitt vänskapsliv;

1. Linnéa är den vän som jag har känt längst, och som jag fortfarande är vän med. Vi har känt varandra sen dagis och gått i samma klass i 12 år.
2. Jag har aldrig varit den men många kompisar, och räknades aldrig med i de där ”gängen”.
3. Jag har verkligen träffat helt underbara vänner i Karlskrona. Jag ser inte fram emot den dagen då vi kommer att splittras och flytta till olika platser i landet.

två sanningar om min personlighet;
1. Jag är en väldig känslomänniska och styrs mycket av dem och hur jag känner för stunden.
2. Jag har alltid varit rädd för att inte räcka till när jag umgås med vissa människor.

en sanning om detta testet;
1. Riktigt roligt. Men det kan vara svårt att hitta på saker om en själv.


4 februari

Idag åker jag till Södertälje!!! Wiiiiiiiiee!!!!!!!!!!!!!!!!



Hem till den här missen bla ;)

1 februari 2010

Två plagg från Lindex som väcker stark köplust hos mig. Att jag dessutom vet hur de sitter på gör inte saken sämre. Carin Da Silva hade på sig koftan och liknande leggins i dagens program av förkväll och såg såklart gorgeus ut, hon är snygg hon ;).

Lindex Shop Online - CardiganLindex Shop Online - Leggings

Sitter och tittar på outsiders just nu, som handlar om tre personer som på olika sätt är besatta av fett. Helt sjukt egentligen, men samtidigt väldigt intressant att följa annorlunda människors liv.


RSS 2.0