Sommarrea

Dessa två klickade jag bland annat hem från Nellys sommarrea.


Ledig dag

Idag är det min ända lediga dag på veckan. Det är sol och härligt så nu ska jag spendera några timmar på altan och lapa some sol!


Helgen gick fort

Den här jobbhelgen gick verkligen fort. Men blir väl så när man jobbar kväll och sen dagpass på det. Helg 1/3 (på raken) avverkad. Tycker annars helgen har gått bra. Jag har varit medicinansvarig ssk för halva avd (hade som max 8 patienter, vi har inte direkt fullt). Går ju fortfarande min introduktion, men i helgen har jag i princip gått själv, även om vi varit en sjuksköterska extra på sidan. Idag rondande jag ensam också för första gången och det gick bra. Trivs verkligen med att vara på ortopeden, det känns som en bra avdelning att börja med. Patienterna är relativt friska och har oftast bara sitt brutna ben, handled, knä eller vad det nu är. Ofta är de relativt unga och kan prata för sig, vilket gör arbetet mycket lättare för en novis som jag.

Midsommar då. Det blev en trevlig tjejkväll med grillmiddag, singstar, massa tjejsnack och goda drinkar. Rätt perfekt egentligen, var dock lite sugen på utgång men det var ingen annan och det var inte planerat så. Kanske var bra det eftersom jag skulle jobba dagen efter. Pics!












Sommarens somrigaste dag?

Hej midsommar Sverige! Här sitter jag hemma alldeles själv. Familjen har åkt iväg och jag ska själv åka om någon timme. Ska först till Sussie och sen vidare på grillafton. Tur att jag jobbar kväll imorgon. Vet inte riktigt vad jag ska skriva mer, men hoppas att alla ni som läser får en riktigt fin dag.

Dagens midsommarklädsel blir faktiskt svart, en svart jumpsuit.

23 juni

Jag är inte så bra på att blogga just nu. Men denna vecka har det varit fullt upp, jobbat varje dag och i måndags var jag och hälsade på Linn och Linda på Östermalm och blev bjuden på middag och mumsig efterrätt. I tisdags jobbade jag kväll och igår var jag och Linn och tränade på gymmet på SÖS efter jobbet. Idag har jag världens träningsvärk, då jag låtit mina muskler vila sen jag flyttade från Karlskrona. Trots det blev det en timmes powerwalk med Linnéa runt P-hagen i eftermiddags. Alltså, jag tycker att jag går snabbt. Men när jag och Linnéa är ute och går tillsammans går det snaaaaaaaaabbt! Nästan så jag har svårt att hänga med ibland. Men härligt är det också för då får man ut någonting av det med. Då kan man snacka powerwalk iaf!

Annars då. Det går väl bra tycker jag på jobbet. Går fortfarande introduktion (en vecka till) så har alltid någon vid min sida då jag behöver. Trivs riktigt bra gör jag iallafall, kunde nog inte komma till någon bättre avdelning. Det svåraste förutom nya rutiner och allt runt omkring är att bedömma smärtan och smärtlindring tycker jag. Har inte hållt på så mycket med det förut. Men kan tänka mig att det är någonting man lär sig så småningom.

Imorgon är det midsommarafton och? och jag är ledig. Nästa gång jag är ledig efter det är nästa torsdag. Men det gör detsamma, ju mer jag är på avdelningen desto mer lär jag mig. Och idag fick jag min första lön, det är alltid något som motiverar!

När jag inte jobbar blir det till att plugga lite.. Kan vara bra att ha lite mer koll på de olika frakturer som förekommer mm.


Alla samlade

Alla mina kusiner+syskon!

Impregio

En...två...tre...FYRA stycken äckliga, vidriga, obehagliga, fula, onda, jobbiga, dumma, smittsamma svinkoppor har jag fått. ALLA fyra på mina läppar på höger sida. Alltså det är hemskt. Fyra stycken, har nog inte haft så många sen jag var liten och hade ansiktet fullt. Nu för tiden får jag en, HÖGST två max en/två gågner om året. Det var inte ens två månader jag hade en sist. Alltså vad är det här, feber och svinkoppor. Vet inte om jag vågar gå till jobbet imorn. Det är ju väldigt smittsamt och jag jobbar ju med utsatta människor inom vården och inte nog med det jag ser ju hemsk ut. Inte kul att börja nytt jobb och se ut såhär. Varför händer detta just nu?!?!?! Det känns som att saker går emot mig.

Lördagsmys

Myser i sängen med min älsklingskille! Synd bara att han inte tycker det är lika mysigt som jag..


Sjuk sjuksköterska

Japp är sjuk igen. Men nu är jag väl iofs på bättringsvägen. Började redan igår natt, men gick till jobbet dan efter iallafall då jag hade tagit ipren på natten och kände mig ganska okej på morgonen. När jag väl var på jobbet så blev jag alldeles svimfärdig och var tvungen att gå och sätta mig. Så höll det på hela morgonen, fick gå och sätta mig var 10:e minut ungefär. Efter frukosten blev det lite bättre. Sen tog min handledare en temp i örat på mig som visade 38,3 och sen en i andra som visade 38,4. Så det var ingen snack om saken, han skickade hem mig. Och väl hemma så mådde jag mycket sämre. På kvällen hade jag över 39 i temp och natten var fruktansvärd. SÅ idag fick jag ju sjukanmäla mig. Så sjukt trist. Min andra vecka på avdelningen är över och jag har endast gått TRE hela pass. Utöver det har jag haft två introduktionstillfällen/it-utbildningar. Men ändå, tre pass på två veckor.. Tur att jag har två veckor kvar på min inskolning och har sex-dagars-veckor båda.

Ringde även till sjukvårdsrådgivningen idag iom min feber och att jag samtidigt är väldigt öm i nacken. För nästan exakt fyra veckor sedan hade jag en liknande febertopp med samma symtom. Och man ska ju vara lite observant på feber och nackstelhet. Så hon som jag pratade med där tyckte att jag skulle söka vård och eftersom det var fredag förmiddag så var det ända stället att söka på var akuten (har ju ingen vårdcentral och närakuten öppnar inte förens på eftermiddan). Sen sa mamma att jag skulle ringa Scaniahälsan så då gjorde jag det och han som jag pratade med då tyckte att jag skulle ta lite alvedon. Jahapp.. Kände väl att feber och nackont inte var något man kanske ska belasta akuten med så jag bestämde mig för att låta det vara. Det som gör mig lite fundersam är att jag haft två likadana febertoppar med ömhet och smärta från nacken på så kort tid, utan att jag direkt varit förkyld eller någonting annat.

Aja nu på kvällen har jag känt mig bättre iallafall, så jag hoppas jag kan gå på födelsedagsfirande imorgon. Blev tvungen att ställa in lite roligheter ikväll, vilket var trist men vad ska man göra. Så istället har jag varit hemma och ätit tacos med föräldrarna + faster och sett på filmen Sebbe.

COLOR



Kolla, vad härligt med lite färg i garderoben. Detta är mina två senaste inköp. Utöver att de båda är i straka färger så har de också smådetaljer som gör dem ännu finare. Den gula har öppna axlar och den blåa är ganska urringat i ryggen vilket jag gillar. Den gula är från Kappahl och den blåa från Zara.

ChristineHjärtaKlas

Igår var jag på min kusin Christines bröllop, då hon blev fru Forslund tillsammans med sin Klas. Riktigt fint bröllop var det, i en liten och mysig kyrka strax utanför Örebro. Kul att träffa släkten, och speciellt den i Örebro som man tyvärr inte träffar så ofta. Brudparet var jättefina, Christine var vacker som en dag och de såg så lyckliga ut. Riktigt rolig bröllopsfest blev det också, men underhållande tal, mycket god mat och dryck, fri bar, dj och dansgolv. Vi åkte därifrån vid två tiden och då väntade två timmars hemresa i bil, så vi var hemma vid fyra då det redan blivit ljust. Jag tackar så mycket att jag fick dela denna dagen med C & K och släkt! Nedan följer ett bildregn.


Kusin Anna & bror


Kusin Matilda med pojkvännen Gustav


Mamma & jag


Farfar med fru Catrin som kom i fina landskapsdräkter


Faster med familj på ingång


Brudparet gör entré


Kusin Johanna (brudens syster) sjöng fint


Byte av ringar


Utmarsch


Fina


Istället för ris så blåstes det såpbubblor på brudparet


Pappa blåser för fullt


Mamma med


Bror och kusiner Malin & Viktor


Vår fina klipp och klistra bok som vi gav till C & K


Mingel


Toastmaster & toastmadame


Fotografering av gästerna


Brudparet anländer


Bröllopsmiddag


Brudens far håller tal (min farbror alltså)


Christines första bröllop, som hon inte tagit ut skillsmässa för.. Brudgummen satt dock som en av gästerna under kvällen


Johanna & Caroline håller ett tal till sin syster


Vals

Oj det blev ett längre inlägg än vad jag tänkte ;) men men, sen dog mitt batteri så det vart inte så många fler bilder!!

Mitt hår låg riiisigt till där ett tag

Idag kunde det gått illa må jag säga. Idag var jag nämligen hos frissan. Bara kapa topparna lite, och det gick ju bra. Sen frågade frisören om hon skulle göra lite stora lockar i håret och jag svarade -visst! Så tog hon sådadär runda borstar och snurrade upp den i håret som om det skulle vara pappiljotter (eller vad de nu heter). När hon skulle få ut ena borsten ur håret så trasslar hela mitt hår på halva sidan huvudet ihop sig och gick inte att få ur.. Paniiik.. Alla möjliga tankar flög runt i mitt huvud, skulle hon vara tvungen att kapa av halva mitt hår??!?!??! Tror hon höll på i en kvart att försöka få loss den där nedrans borsten ut håret. Till slut som tur var så gick det, trasslig och tovigt. Gjorde faktiskt ont när hon skulle kamma ut det. Aja, det gick bra ialla fall...!!

Sett massa studenter på stan idag. Fick en härlig känsla i kroppen. Studentdagen var en av de roligaste dagarna i mitt liv.. Tre år sen.

Imorgon är det bröllop i Örebro. Kul!!

Hårhistorien slutade bra, finfint!



Sarah kom till kassan

Jag och mamma är på coop.
Högtalarröst: Kan Sara(h) komma till kassan, Sara(h) till kassan tack!
Jag: JAA, JAG KOMMER!!!!

(Opps nu rinner tiden iväg, klockan är allt för mycket, bums is säng).

Första dagen på Sös

Idag började jobbet. Fast inte på avdelningen, utan idag var det it-utbildning av journalsystemet Melior. Grundkurs på förmiddan och om läkemedelsmodulen på eftermiddagen. Känns jobbigt att lära sig ett nytt datasystem samtidigt som man måste vänja sig med ett nytt yrke som man aldrig jobbat som förut samt alla nya rutiner. Men såsmåningom ska det väl gå. Men dagen har ändå varit lärorikt, nu har jag ett hum och vi fick göra ett häfte med "övningsuppgifter" så vi fick praktiskt jobba i det.

Så har man också börjat pendla nu. Börjar bra.. Imorse så var tåget jag skulle ta inställt, tur då att jag hade marginal så att ta nästa tåg var ingen katastrof, men ändå, min vanliga tur. När jag skulle hem sen går tåget precis när jag kommer ner på perrongen, så jag ställer mig snällt och väntar på nästa, med musik i öronen. När jag tycker nästa tåg borde komma så läser jag på digitaltavlan att tåget avgår från spåret brevid så jag vänder mig om till det spåret och vad händer, jo tåget har gått. Så får vänta ytterligare en kvart på nästa. Bra där.

Imorgon börjar jobbet på avdelningen. Det är jag lite spänd och nervös inför. Hur mycket ska man ta för sig lixom, har ju bara varit student innan så kommer nog vara lätt att fastna i studenttankarna och inte våga ta för sig. Kommer nog bli snurrigt. Nytt sjukhus, nya rutiner, nya människor, nya diagnoser, nytt datasystem, nya krav mm.

Haha, alltså jag känner mig som en nyinflyttad småstadstjej i Stockholm. Jag är inte van. Det är folk överallt och folk stressar och det är trångt. Känner mig lite virrig också när man inte kan stadsdelen så bra heller. Folk gå med bestämda steg framåt och jag går lite osäkert och tittar mig omkring för att förvissa mig vart jag ska. Jag är van med lilla Karlskrona, eller möjligtvis Södertälje. Stockholm är en stad för sig. Men jag älskar den.

Mitt jobb

Glad nybakad


W-I-C

Har fått det största rummet av alla som mitt i villan hos mamma och pappa. Idag har vi röjt ut allting som stod där innan så jag fick in alla mina saker. Vet inte riktigt hur jag ska ha det ännu så har bara ställt in sakerna så får jag se hur det känns med tiden. Dessutom så har jag fått en walk in closet. Inte så stor dock, men kan iallafall gå in i den. Men usch vad jag inte tycker om att flytta. Jag har sprungit tusen rundor upp till mormors garage där alla grejor står. Och sen så har jag inte packar så smart heller, har mest slängt ner random saker i flyttkartongerna så nu hittart jag ingenting. Vill bara få ordning på allt. Känns rätt konstigt att tänka att jag nu ska bo här och inte åka tillbaka till Karlskrona. Det är en omständning helt klart.


Fina tjejer

Fina tjejer som nu far åt olika håll i Sverige. Kommer kännas minst sagt konstigt att inte träffas längre. Att inte ha Johanna som granne och att inte dansa på kåren och allt annat som gjorts under dessa tre åren! Sakna är ordet!


Det är över nu

Japp nu är det över - plugget, studentlivet, livet i Karlskrona, livet i min lägenhet, att bo själv  mm. Imorgon går resan hem till Södertälje igen. Flyttlasset har redan gått, så just nu ligger jag och pappa på varsin lustmadrass i en tom lägenhet som ekar. Besiktning på lägenheten imorn kl 10.

Dagen igår - examensdagen - var lyckad. Bra väder, bra humör och bra klass. Vi hade lite champagnefrukost innan kyrkan med jordgubbar, choklad och såklart champagne! I kyrkan höll jag och Johanna tal till klassen. Det gick bra, var nervös innan men när vi väl stod där så var det inte så farligt, bara kul! Vi fick våra broscher, betyg samt ett brev som vi skrev till oss själva första veckan i termin 1, det var roligt att läsa. Efter kyrkan så var det foto och kramkalas på kyrktrappan. Tror man inte förstod att det var nu man skiljdes åt. Men det kanske var bra att man inte gjorde det, för då hade det varit riktigt jobbigt. KOMMER SAKNA ER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! På kvällen var jag, mamma, pappa och syster på stars and strips och firade att jag är den första akademiken i familjen. Känns riktigt bra.

Nu ska jag sluta knappa på datorn, tror pappa vill sova. God natt!

RSS 2.0