30 januari Helg

Igår var det myskväll hemma hos Linda. Vi åt först en jättegod kycklingsallad och sen blev det ost, kex och vindruvor framför Let´s dance. Vi både hamnade lite i matkoma efter allt detta, men det var en jättemysig kväll! Fin vän jag har!



30 januari 2010

Jag och Anna-Märta i den klockrenaste bilden i världen!! :-)


27 januari

Jag la min beställning från Nelly i lördags och jag har ännu inte fått den. Fick ett mail igår 06.45 att mitt paket skickats ut, trodde starkt att jag skulle få det idag, men nej. De brukar ju alltid vara jättesnabba med leveransen. Det är därför jag gillar att beställa därifrån.

Idag har jag haft basgrupp, då vi redovisade det vi kommit fram till om depression och brainstormade om borderline. Jag har brainstormat mer på dessa tre basgrupper vi haft än under mina tre terminer här på BTH sammanlagt. Haha. Tycker inte det är ett så bra sätt, frågorna ser likadana ut ändå...i alla fall på det vi håller på med nu nämligen psykisk hälsa och ohälsa.

Därefter hade vi söka-vetenskapliga-artiklar-lektion med bibliotikarierna. Vilket var jättebra, det är ju inte så svårt egentligen. Bara det att man gör det inte så ofta och glömmer däremellan bort hur man gör.

Lunchade med Emma på stan sen. Det blev kinesisk buffé men te och after eight efter maten. Jag är fortfarande mätt!

Ikväll mellan 18-20 har Friskis medlemskväll på Intersport, med special erbjudanden på skor och kläder. Så dit ska jag och försöka hitta ett par nya träningsdojjor. Det behövs verkligen, har haft mina sedan högstadiet. Det är ju så tråkigt att köpa jympaskor.



Me today ;-P



Varför kan inte mitt hår se ut att vara så här långt och tjockt jämt??


26 januari

Jag vill köpa hus!!!! Sitter och kollar på "Såld på hus" och jag gillar verkligen sånna program. Men tills jag köper hus, det dröjer nog ett tag kan jag tro. Först ska jag ju ha min lägenhet innanför Stockholms tullar :-P. Får se hur jag lyckas med det, inte så enkelt. Tycker inte min lägenhet är så rolig längre, den är fin och bra på alla sätt och jag trivs. Men jag vill bo högt upp med balkong, köket i ett eget rum, helst badkar också, storleken är annars bra.





Två bilder på en del av min lägenhet.


23 januari Lätt att klicka

This will be mine!

Shine Panel Leggins SEK 159, Only - NELLY.COM

Tofo Oversize Top SEK 179, Vila - NELLY.COM














22 januari 2010

Nu är mini-nollningen slut. Men det känns knappt som jag varit med nollorna alls eftersom jag jobbade både tisdan och torsdagens kårkväll. Jag ska ju få mitt eget publag nu, ta över Emmas gamla. Jättekul!

Vid halv sex ska jag iväg och träna på aktiva med Anna-Märta. Vi ska gå på ett bootcamp-pass, vilket förmodligen kommer bli en hård timme. Men det ska bli skönt att ta ut sig lite, precis när min träningsvärk i benen har lagt sig. Men sak samma, jag ska ändå bara ta det lugnt och ha det skönt i helgen. Det blir jag och min psykiatribok, som ska plöjas igenom.

Nu blir det träningsuppladdning med smoothie och ägg!

20 januari

Dags för dag två av denna mininollning. Idag blir det stadsvandring och pubrunda. Brukar tycka att dessa vandringar är ganska sega och tråkiga. Kanske därför jag alltid varit nykter på dem och alla andra spralliga och spiriga. Hmm, får se hur kvällen blir. Känns som att det kommer vara rätt dött i Karlskronas uteliv ikväll, men vad vet jag.

Idag hade vi första basgruppen för termin 4. Det gick bra, jag var ordförande och fick hålla i trådarna. Vilket betydde att jag i princip bestämde vad vi skulle göra. Det kommer bli en tuff termin, ingen latsida på basgrupperna här inte. Men bra handledare tycker jag att vi fått.



Bild från mininollningen -09.


19 januari

Dagens humör: Glad, dock har jag fortfarande kvar min träningsvärk i benen
Dagens planer: Föreläsning 13-16, nollning, jobba på kåren. Fullt upp alltså
Dagens kändis: Jaha.... Ebba von Sydow
Dagens jobbiga: Träningsvärken och att föreläsningen krockar med nollningen så jag måste skynda mig däremellen.
Dagens låt: Touch me - Günter :-)
Dagens önskan: Att det ska komma många nollor
Dagens smink och hår: Just nu osminkad och håret i en hög toffs som jag sovit i, ja nu kan ju gissa hur det ser ut.
Dagens väder: Snö som är blöt.


18 januari

Ikväll vart det middag på Fox and anchor med tjejerna. Såhär första dagen på den nya terminen.Riktigt mysigt var det. God mat och massor med babbel, precis så det ska vara. Så glad att jag fått lära känna er! :-P

 

 


18 januari

Ikväll blev det middag på Fox and anchor med tjejerna. Såhär första dagen på den nya terminen.Riktigt mysigt var det. God mat och massor med babbel, precis så det ska vara. Så glad att jag fått lära känna er! :-P

 

 


17 januari Dagens lista

Humör: Slappishumör idag!!
Gjort: Ätit frukost, läst och surfat
Planer: Det blir ett pass på friskis vid 17
Ser: Repris Robinson Karibien
Lyssnar på: Samma som ovan
Läser: Bubbleroom och Elsas Mode
Dricker: Lite te nu vore gott
Äter: Frukost bestående av blåbär/vanilj yoghurt och leverpastejmacka
Bästa: Att jag drack med måtta igår även fast vi blev bjudna på gratis dricka av 4 norrmän igår = jag mår bra idag!
Sämsta: Att det är sista lediga dagen innan skolan och ny termin börjar imorgon
Väder: Ser ganska grått ut


Efter att ha bränt några osynliga lappar på kortet

Javisst vart det shopping. Inte så konstigt. Undrar varje månad varför jag inte går i konkurs?! *peppar peppar ta i trä*

Vanliga leggins på rea från VeroModa och beiga leggins med snygga mönster från Gina.




Träningsbyxor och bus-lotion från H&M


+ lite på apoteket, ica och systemet för kvällens händelser.

Träningsbyxorna åker på redan om en timme, då blir det danspass!

Har precis fått i mig en smoothie och en chokladmuffins, som jag fick utanför ica. Bra träningsuppladdning.

16 januari

Lördag med mensvärk - nej. Shopping? Vi får väl se!

15 januari Hovsjö Brinner

Kl 15:50 på svt2 sänds ett repotage som heter Hovsjö brinner. Såhär står det om det: Ett problemområde med bilbränder, stenkastning och kriminalitet. Så beskrivs ofta stadsdelen Hovsjö i Södertälje. En bild som förstärks ytterligare när skolan brinner ner just när höstterminen ska börja. Men i Hovsjö finns också något helt annat.

Det ska jag slå ett öga på!



Jag kom ihåg natten mellan 11-12 augusti förra året, låg i sängen på hotel Ibis i Göteborg. Kunde inte sova och slog på mobilen. Hade fått ett sms från Linnéa där det stod att Hovsjö skolan brinner och att kyrkan kommer ryckas med... Vilken chock. Men det kändes på ett sätt inte konstigt att något sånt skulle kunna hända, inte i Södertälje, i Hovsjö. Som tur var klarade sig kyrkan med bara en vattenskada, och såsmåningom ska man kunna sätta igång verksamheten där igen.

En vacker hög sak

Jag var SÅÅÅÅ nära på att beställa hem de här stövlarna från Friis&Co. Kostade 1699:- men är nu nedsatta till 800:- . De är så grymt snygga, man kan i princip bära hur fula och tråkiga plagg som helst tillsammans med dessa på. Dock har jag redan ett par lårhöga fast utan klack. Åh, jag är så sugen, men tänk om jag blir besviken, de kostar ändå en del. Men det finns ju andra som verkar ha blivit nöjda, var och varannan bloggare äger ju ett par. Jag får helt enkel sova på saken.

Lonnie High Boots SEK 800, Friis&Co - NELLY.COM
Sluuut.....


Är jag naturlig eller av plast...

...det är frågan :-P Hittade en rolig lista. Så nu kan vi (jag) få reda på svaret.

(x) Mascara över 100 kr
(x) En plattång
(x) En locktång
(x) Designparfym
(x) Foundation över 200 kr
(x) Ögonfransböjare
( ) Olika borttagningsmedel
( ) Speciell hårbalsam i en sprayflaska
( ) Läppglans över 100 kr
(x) Hårinpackning
( ) Bodybutter
(x) Bodylotion
( ) Parfym över 300 kr

Summa = 8

Du ...
( ) Använder locktång/plattång varje dag
(x) Använder foundation varje dag
(x) Använder mascara varje dag
(x) Använder kajal varje dag
( ) Använder läppglans varje dag
( ) Använder bodybutter varje dag
( ) Använder bodylotion varje dag
(x) Använder ansiktsrengöring varje dag
( ) Använder hårinpackning varje dag
( ) Använder hårspray varje dag
(x) Tränar på gym
( ) Klipper dig varannan/varje månad

Summa = 5

Du har...
(x) Tonat håret
(x) Färgat håret
( ) Hårförlängning
(x) Piercat dig
( ) Tatuerat dig
(x) Tagit hål i öronen

Summa = 4

Totalt: 17

0-10 Den naturliga naturligaste tjejen.
10-15 Konstgjord behandlad blomma.
15-20 Kanariefågel i nordisk miljö.
20- 25 Du är en fryst jordgubbe.
25-30 Barbiedocka. Bara plast.

14 januari

Halva utbildningen klar nu. Tiden går fort när man har roligt. Ska jag verkligen kunna allt och börja jobba som sjuksköterska om bara 1,5 år??

N
u är jag heeelt ledig hela helgen, inte några krav eller annat. På måndag börjar termin 4 och den ser jag fram emot, intressant och spännande! :-)


DODIS

Det är bara måndag idag och långt kvar till helgen, men oj vad gott det hade varit med lite (mycket) smågodis just nu!! Jag blir alltid sugen på något sött efter maten. Vart ju bortskämd med choklad igår. Det borde finnas piller som man kan äta så att det man äter efteråt bara går rakt igenom kroppen utan att tas upp och så bajsar man ut det sen. Fast då hade man såklart tröttnat på allt vad godis och sötsaker heter. Tråkigt. Låt det få vara måndag idag bara..

11 januari

Har precis ätit två fiskpinnar (det gick fortast att laga), efter att ha varit och tränat. Det blev ett core-pass med Anna-Märta. Friskis har prova på vecka denna vecka så allt är gratis så jag försökte få med min flickorna på lite träning men alla banga förutom A-M, träningsnarkomanen ;-P. Har aldrig provat på core förut men det är precis vad jag behöver, bålmuskler i all ära. Dock var det lite rygg i passet tyckte både jag och A-M. Är himla sugen på att prova på gymmet och spinning också den här veckan, men det är ju helt smockat på friskis. Får dra dit någon förmiddag vid 10-tiden då alla normala människor är på jobb/skola.

Coolt datum idag föresten 100111. Haha vad var det för coolt med det egentligen? Coolare än mitt. Nog med coolt.

Idag är det inget bra på tv... boring, dock paradise hotel vid 22, det är lite underhållande så det får duga.



















Jag suger på att skriva blogg.....


10 januari

Hej hej min kära modeblogg (som Johanna kategoriserade den igår) Haha, nejdå någon modeblogg är det inte. Vart är mina dagens outfit lixom? Kanske skulle börja med det?! :-P Neeeej!

Annars har denna söndag morgon inte börjat något vidare bra. Vaknade med världens ont i magen. Det gick över en stund och jag gick upp och åt frukost, då kom den tillbaka och var värre än första gången. Efter en stund la den sig också och jag satte mig och börja plugga. Pluggar en kvart sen kom den tillbaka. Nu har den försvunnit igen och inte kommit tillbaka. Känndes nästan precis som mensvärk, men ska inte ha mens på en vecka så ingen mensvärk nej. Får hoppas att den håller sig undan resten av dagen iaf.

Nu ska jag fortsätta plugga. Trevlig söndag på er!

9 januari sista delen av min årsresumé

December
H
ade tenta i sjukdomslära som gick över förväntan, satte 40 av 41 poäng! När den var över var det dags att börja plugga på de nya sjukdomarna tills nästa tenta. Anna-Märta bjöd på någon konstig champange som bet bra och vi hade en galen kväll på kåren. Var på fin julsittning i Ronneby. Där bjöds det på otroligt gott julbord, bästa efterrättsbordet, underhållning och så avslutades kvällen med kårkväll. Det var även hjulsittning och pubtömning här i Kna. Dagen efter åkte jag hem till Södertälje över julen. Firade jul med familj och släckt. Jobbade på posten i mellandagarna och firade nyår med ett gäng härliga tjejer!




























6 januari volumemaster

Alla tjejer borde äga denna makapär. Den bästa jag provat och håller verkligen vad den menar. Volymen håller ända tills man duschar bort den. Dock krävs det lite övning i början för att inte vågorna ska synas, jag vart inte så snygg första gången hihi :-)

Billigast hittar du den på netonnet för 375:- och jag lovar den är värd pengarna!!!!


5 januari Årsresumé för 2009 del 6

November
B
örjade i skolan igen efter 9 veckors praktik. Var bara att börja plugga in alla de 20 sjukdomar + bihang till kommande tentan. Sexkronor och asparna anordnade fia me dônk, jag var bara med på kårkvällarna + lite jobb. Vi firade Mette på O´learys. Åkte till Södertälje första advent-helgen. Träffade min Sussie, vi tog pulsen på Söderäljes uteliv nu för tiden och det höll klart måttet. Var Stockholm International Horse Show, årets höjdpunkt typ. Längtar redan tills nästa :-) Piercade mig i näsan, lite spontant. Har inte ångrat mig än iaf, men nu vill jag ha bort den fula läkningstaven.






















4 januari Årsresumé för 2009 del 5

September
S
om sagt praktiken började, allting var väldigt nytt och virrigt men tyckte jag klarade det mycket bra ändå. Jag och min T6:a hade lite problem med våran handledare, så vi hade totalt ca 8 stycken olika. Tur att jag hade min T6:a tycker jag!!! Köpte en ny kamera som jag nästan lika snabbt tog sönder igen :-P men då var jag smart och hade köpt en försäkring så jag fick en ny!!! Var på en rolig spelkväll hemma hos Mette och Fille. Den spåra lite och jag mådde inte så bra dagen efter när jag skulle till praktiken.. Åkte hem en helg. Hela fadderittan med mormor kom igång och det började med att hon bröt lårbenshalsen -> sluta med att hon hamna på korttidshem.











Oktober
F
ortsatt praktik hela denna månad också. Fyllde 20 den 3:e. Firade dagen innan med A-M och några av hennes kompisar. På min födelsedag åt jag pizza och såg på körslaget med Emma och Johanna, sen bakade vi paj! Kårkvällar hanns med. Mamma, pappa och Chris kom ner en helg med min soffa. Helgen efter åkte jag till Linköping då min farfar fyllde år, åkte sedan med familjen hem till Södertälje. Det var igentligen inte tänkt så men mormor belv så dålig. Den sista oktober fyllde A-M år, då var vi där och åt tårta och förfestade till Kinky Night i Ronneby. Vilken kväll!






3 januari

Din sko tycker jag har en väldigt bra rea i år. Har iofs bara varit inne i en affär, men där fanns det bara massa fina skor till pangpriser. Dessutom var det inte bara massa sandaler och pumps utan också stövlar och varmfodrat. Precis vad jag är på jakt efter. De hade också ställt upp de reade skorna på ett bra sätt, då de hade olika bord med bara stl 36-36, 38-39 osv. Därmed slapp man stå och rota fram sin storlek. ++++++


Dessa köpte jag för 349:-


2 januari Årsresumé för 2009 del 4

Juli
J
obbade på posten varje vardag hela juli-månad. Hade det sommarskönt med bra väder i Sverige. Såg Alexnder Rybak på politikertorget i Södertälje med Linnéa och Jonna :-P Träffade Johanna i Stockholm en eftermiddag och vi lekte turister. Var bland annat på sjöhistoriska och kollade in en Titanic utsällning som var väldigt intressant. God mat åt vi också på en resurang. Härlig dag! Ordnade en klassåterträff med gamla gymnasieklassen. Det vart en väldigt lyckad tillställning. Mormor fyllde jämt, 85 år. Hon firade sin födelsedag hemma hos oss med massa folk och massor med smörgåstårta, min favorit!

















Augusti
B
esökte sommarstugan. Jobbade sista veckan på posten. Pappa fyllde år. Vi åkte ner till Karlskrona några dagar, solade, badade, grillade mm. Därifrån åkte vi sedan förbi Ullared för att sedan komma till Göteborg. Där sov vi en natt och var på liseberg och på stan. Om jag inte minns fel var det den natten Hovsjö Kyrka brann, men som tur var klarade sig med endast vattenskador. Åkte tillbaka till Södertälje och var där en vecka innan det bar av ner till Karlskrona igen för skolstart, då jag började termin 3. Första veckan i skolan var parallelt med nollningen, då jag var phadder. Det var en asrolig vecka, men även skitjobbig med sena nätter, lite sömn och samtidigt skola. Sista augusti började jag min praktik på sjukhuset i Karlskrona. Jag var på ortopedavdelningen. Började även träna på fiskis och svettis.







 


1 januari Årsresumé för 2009 del 3

Maj
Det händer väl inte så mycket spännande i maj :P Började i skolan igen efter 8 veckors praktik. Hade tenta och hemtenta och allt sånt. Hade en romantisk middag med Johanna. Tog en spontantripp hem till Södertälje i slutet av maj. Åkte buss med Philicia, roligt sällskap hela resan. Var på schlager/greece/discotemakväll på kåren i Ronneby, där var vi inte så många men kul hade vi iallafall. Var även på Grisphesten som Sex kronor anordnade.













Juni
H
ade min sista tenta den 4 juni, därefter blev jag klar med termin 2. Åkte hem till Södertälje den 9 juni. Var på KU:s sommarfest. Träffade vänner och bekanta. Den 21 åkte jag, mamma, pappa och Denise till Grekland i en vecka. Dagen efter hemkomsten började jag jobba på posten. Det var högsommarvärme i Sverige och det vart några turer till stranden.
























1 januari Årsresumé för 2009 del 2

April
D
en första april fick jag tillgång till min nya lägenhet, men flyttade inte in förens den 9e. Fortsatte med praktiken, provade på en natt. Det var hemskt, jag var såååå trött. Absolut inte min grej. Den 2 var jag på phadderutbildning i Karlshamn och på kvällen var det tjejsittnig och sedan kårkväll i Ronneby. Mamma och pappa kom ner på skärtorsdagen och hjälpt mig att flytta, det gick snabbt på en förmiddag bara. De sov kvar en natt och så åkte jag med dem till Södertälje dagen efter, långfredagen var det. Var hemma över påsken. Var med Denise på tävling på SRK, första rikiga tävlingen, gick bra hon var felfri.
Studentfesten Flummen gick av stapeln. 2 superroliga dagar.
Sista dagen av april var det valborg och även sista dagen på praktiken. Valborg firades hemma hos mig med mina SSK flickor. Vi grillade och hade det riktigt mys. Det var brandförbud i hela Blekinge så det blev ingen majbrasa.




































1 januari Årsresumé för 2009 del 1

Ja, precis som förra året tänkt jag göra en liten årsresume av året som varit 2009. Mest för min egen skull, så himla roligt att titta tillbaka på! Först kommer text och sedan bilder!

Januari
D
et nya året började ute i Ritorp på ett nyårsfirande jag var på. Väldigt skoj, och en bra start på 2009. Jobbade någon dag till på posten tror jag. Var på tjejkväll med gamla tjejgänget. Åkte ut till stugan i Flen över en natt med pappa, Chris och Sandra. Vi åkte skridskor och åkte till Lager 157 på vägen hem. Den 8:e januari var det dags för mig att bege mig ner mot Karlskrona igen och plugget. Började termin 2 i mitten på januari. Då var det även mininollning för de nya sjuksyrrorna. Jag var phadder tillsammans med Mette och Anna-Märta. Riktigt kul var det. Var på sommarphest i Ronneby, spelade volleyboll i lera och var på en helt okej kårkväll. Januari är annars en ganska tråkig månad, precis efter julen då man är ledig och så är det jättelångt kvar till sommaren.

















Februari
J
ag började leta lägenhet och lyckades få en på mindre än en vecka. Kanoners! Det snöade i Karlskrona och vi börjadfe sticka varandra på basgruppen. Vi hade tenta i Farmakologi och samma dag efter tentan så åka jag, Mette och Johanna + Ronnebyfolk till Halmstad på hjärtslaget. Det var alla hjärtans dag helgen och vi hade det superkul där. Jag var även hemma i Södertälje en helg. Var bland annat på Ikea och köpte saker till min kommande nya lägenhet.

















Mars
I
mars månad hände det inget speciellt mer än jag gick ut på praktik för första gången. Jag var på ett äldreboende i Jämjö som heter Annagården. Där trivdes jag jättebra och hade jättebra handledar som verkade tycka om mig mycket också. Mina fördommar om att jobba med äldre sprack, tyckte det var jättekul. Som sagt praktiken tog ganska mycket tid, det var ju heltid. Men några roliga kårkvällar och annar skoj hann jag även med, vi hade melodifestivalskvällar och käkade tacos.

Seriöst jag har inga roliga bilder från Mars. Hahha.

Fortsättning följer!


RSS 2.0