31 januari Klänningen

Här är klänningen som jag vann.



31 januari

Sista januari är här, tristaste månaden är snart förbi. Snart kommer våran & sen sommaren!!!!! Och det blir ljusare & ljusare.

Idag fyller min skitunge till lillasyster år, MOPPPPPPEE. Kan ej förstå att hon blivit så stor. Hon kommer alltid att vara sju år i mina ögon. Synd att jag inte kan närvara på kalaset dock som pågår just nu... Hade varit roligare än att sitta här helt sjääääälv.

Idag har jag annars varit & köpt en strykbräda, äntligen fick jag det gjort. Måste hålla i pengarna lite bättre här efter. Jag har slängt pengar hit & dit den senaste månaden känns det som. Gjort av med nästan hela csnpengarna som jag fick, och det är inte ens februari. Men jag klarar mig, min frys är ganska full på god mat iaf! Hehe, btw så vann jag en auktion på tradera idag, fjolårets omtalade klänning från H&M Trend!

PUSS

28 januari Intro

Nostalgi-Intron

 
Rederiet


Tre kronor


Skilda Världar


Nya Tider

26 januari



Me like!

23 januari

Jag skulle kunna köpa mig en häst nu, om den kostade lika mycket som Mattis. Det ska jag göra när jag är klar med pluggandet. Saknar hästarna!!!!!


21 januari Mininollning



Mininollningen är igång, och det är superkul! Ikväll blir det stadsvandring och pubrunda här i Karlskrona.

Go kväll.

20 januari

Idag hade jag min första basgruppsträff för termin 2 och med min nya grupp. Även denna termin är jag i basgrupp 8, och det verkar som om det kommmer bli en riktig bra grupp. Det var inte direkt nån som var sådär jättetystlåten utan alla pratade på. Verkar även som att det kommer bli lite tuffare denna termin iom att vi fått en ny handledare som inte tillåter att man sitter och pladdrar på en hel basgruppsträff. Men det är väl bra det! Hehe, tog även på mig att skriva ett kontrakt tills nästa basgrupp som alla ska skriva under, hoppas de blir nöjda med det jag skriver.

Idag börjar mininollningen för det nya sjuksyrrorna. Jag, A-M & Mette ska vara phaddrar och det ska bli så himla kul. Hoppas det kommer lite folk också bara så att det finns några att nolla. Idag är det bara lekar sen kårkväll, imorn är det stadsvandring och pubrunda & på torsdag är det lekar och kårkväll.

Så idag ska det sjungas nollesången högt.... Får nog ta i extra mycket eftersom sjuksyrrenollor inte brukar vara så gaphalsiga..

Men innan det ska det hinnas med att handla och laga mat!

18 januari

Lagom seg idag. Lite huvudvärk. Men det var en kul kväll igår, inflyttningsfest hos Kim & Henning. Senare var vi några som drog till stan och hamnade såklart på play.bar, enda stället man kommer in på här en lördag, förutom piraten. När vi skulle gå tappade vi bort varanndra och återfann aldrig, så det blev subway och sen åka hem och sova.

Söndag idag, och det känns faktiskt riktigt skönt. Det är härligt att söndagar inte betyder ångest längre. Som när man gick på gymnasiet och hade en HEEEL vecka i skolan framför sig. När man går på högskolan känns det inte på samma sätt. Vi har inte mycket i skolan nästa vecka. Introduktion på nya temat imorgon och två basgruppsträffar i veckan. På tisdag börjar mininollningen så det blir en kul vecka helt enkelt. Men idag blir det bara soft, har som sagt ont i huvudet. Tänkte ladda hem lite filmer att kolla på.


16 januari

Hallå! Tvättar för fullt här. Massa tvätt vart det den här gången, två ikeakassar. Tog med massa smutsig tvätt hemifrån + att lakanen måste tvättas. Men jag tycker fraktiskt det är ganska kul att tvätta. Det enda dåliga är att det bara finns ett torkskåp i tvättstugan, hallå det räcke ju inte. Hälften av kläderna är inte torra när min tid är slut så då får jag hänga upp allt i mitt rum istället.... Dessutom har jag ont i magen... Min mens envisades att komma just idag, NÄR den är tre veckor försenad. Usch hatar när min kropp inte fungerar som den ska. Men det har blivit bättre med värken, har inte så där fruktansvärt ont längre.

Försöker även ringa till Olearys för att boka bord till ikväll men de svarar inte, vet inte hur många gånger jag har ringt. Vi ska ut och äta ikväll för att fira Emma som fyllt år förra veckan. Det blir trevligt, om vi får ett bord vill säga. Annars får vi väl gå till PM eller någon annanstans.

JAja, dags att gå ner till tvättstugan igen.

16 januari



Wieee, jag klarade tentan idag. Så nu är jag klar med termin 1 och godkänd i allt. Iof har jag inte fått tillbaka min hemtenta än men min handledare sa att det hade gått bra för alla och han var inte så stressad med att lämna ut dem. Åh, det känns skönt. Nu är jag ledig hela helgen så börjar vi med ett nytt tema på måndag, medicinsk teknik och farmakologi.

15 januari

Pluggisdag idag, tenta imorgon.



14 januari Min säng

Jag hatar min säng. Jag sover så dåligt i den. Den är hård som sten och inge skön alls. Hade nästan glömt bort hur hård den var när jag kom tillbaks. Tre nätter i rad har jag fått sova med en kudde under rumpan bara för att den har gjort så himla ont, du hörde rätt. Jag har sovit med en kudde under huvudet och en under rumpan. HAHA. Ne men vad ska jag göra?! Får be mamma & pappa köpa en ny madrass till mig och komma ner med den.

Idag har jag föresten köpt tågbiljetter för 700 kr, och det är bara ditresan....hemresan lär bli asdyr så det vill jag inte ens tänka på just nu. Åker hem till Södertälje den 19/2 och den 20 åker jag upp till Linnéa i Dalarna. Vi ska åka skidor i Romme med Borlänge-boysen, förhoppningsvis. Det ser jag fram emot. Det blir en dyr trip, men det får det vara värt tycker jag. Mamma och pappa betalar nog en del. Måste ju hyra skidor och köpa liftkort och sånt.

Nu ska jag laga hamburgare!

13 januari Top Model



Sitter just nu och tittar på top model. Kul program för övrigt. Men jag har tänke på en sak många gånger förut. Alla tjejer är verkligen vidriga. Så himla elaka mot varanndra. Jag försår väl att det är skithård konkurens bland dem. I den branchen måste man väl armbåga sig fram. Men det går väl inte bättre för dem i tävlingen om de ska bete sig som riktiga bitchar. Jag hatar såna. Ingen av dem borde bli Americas next top model.

13 januari Help me





Som ni kan se så har raden där startmenyn finns hoppat upp. Jag vet inte vad jag gjorde men helt plötsligt var den bara där uppe. Jag stör mig så fruktansvärt på det. Finns det någon där ute som har någon aning om hur man flyttar tillbaka den?

12 januari

Kolla vad jag hittade i den nya Elloskatalogen när jag satt och bläddrade..



Haha, toppen det betyder att jag i princip kan leva i min overallen hela våren och vara helt och hållet hetast samtidigt. Elin Kling kommer tappa hakan.



Toppen

12 januari

Värst vad mitt besöksantal steg draskigt igår då. Alltid roligt, då folk börjar droppa in kommentarer. Idag tänker jag inte vara lika flitig med att blogga som jag var igår, då jag inte hade så mycket annat för mig. Idag är det skola som gäller. Har haft basgrupp, den sista med basgrupp 8, men ack så onödig även denna basgrupp var.. De ger inte så mycket längre. Ser faktiskt fram emot att vi byter grupper nu inför termin två, även fast jag gillar alla i basgrupp 8 jättemycket. Har även haft föreläsning idag, evidensbaserad vård. Japp det är lika kul som det låter, jag lovar. Äsch det är bara att plugga på tills tentan på fredag. Vi har elektronisk tenta  vilket betyder att det är uppbyggt ungefär som när man gör körkortsteorin. Man gör den alltså på data, får frågor med svarsalternativ och får resultatet direkt när man är färdig.

Åh nu börjar det lukta vitlök här, sugen man vart på vitlöksbröd dåra. Borde laga mat snart, börjar bli hungrig.

Ikväll ska jag se guldbaggegalan. Ska ni?

11 januari

Jag som så gärna vill se den nya Wallandefilmen som går på bio nu. Men just den går inte på biografen här i Karlskrona... jobbigt värre. Undra om den nån gång kommer göra det? Detta kallar jag diskriminering, ska vi Blekingebor inte få följa Kurt och sällskapet i Ystad?


11 januari Mumsidumi

Ojojoj vad jag är sugen på godis just nu... Men något godis blir det inte ikväll, eftersom det vart det i fredags. Kanske får unna mig lite i veckan då jag har tentaplugg all day long every day. Medans jag var hemma under julen har mitt socker-begär kommit tillbaka helt galet... Vad mycket gottis jag åt då. Innan jag åkte hem var jag knappt sugen på godis. Bara dags för att börja avvänja sig nu när man är tillbaka i vardagen.


Hehe bild från nyår 05/06.


Ja sova kan man ju också göra i påsen, Linnéa!

Lite winegum hade inte suttit helt fel....... =S

11 januari

Januari är en så depreimerande månad, tycker jag. Långt till sommare, vardag efter massa helg och en månad då man knappt får äta godis eftersom det gjorde man under julen för ett helt år.

En resa till ett varmt land skulle inte sitta fel..




11 januari

Wie så här kan jag se ut ibland, men inte idag för det är söndag och då har man inte leopardmönstrade klänningar på sig utan istället mysdress!

Passar även på att var med i en outfitstävling a la Ellinorak. För skojs skull, kanske man har en chans att se proppert klädiserad ut för en gång skull.



Vill du se ut som jag?????

Köp då klänningen (kan även användas som linne) på Cubus på REA!!!!
Resten på H&M.

10 januari WTC

Filmen World Trande Center börjar nu på 4:an. Den ska jag titta på. Har sett den förut och den är bra.


10 januari

Leopardmönstret är något jag har fastnat för denna säsong. Tycker det är väldigt snyggt och trivs väldigt bra i mitt leopard-linne-klänning som jag fyndade på rean innan jul. Skulle vilja ha mer plagg i det mönstret och blev sugen på att klicka hem den här bikinin från H&M... (lika bra att vara ute i god tid med badkläder, blir så stressigt annars). Kanske borde lugna mig lite tills min första beställning har kommit och fakturan betalats. =P







10 januari

Köpte en tvål igår till badrummet med doft av blåbär och fläder. Den lukar jättemycket som cider, så jag mår typ illa varje gång jag tvättar mig med den. Hmm, kan ha att göra med att senaste gången jag drack cider var på hjulsittningen, då jag inte hade ätit något innan jag drack lite alkohol....


Nu har jag handlat köttfärs så nu kan jag göra tacos, jihooo!

9 januari

Första natten i min säng var sådär. Hade svårt att sova och så vaknade jag mitt i natten och hade svårt att somna om. Min säng är verkligen hård. Saknar min säng hemhemma, den är perfekt, mjuk, kanske lite liten dåra. Sen var jag tvungen att ha öronproppar även fast jag sov ensam i lägenheten. Det har blivit något konstigt med mitt element. Det låter om det, som om att det är någonting med klor där inne som krafsar och vill komma ut. Ni kan ju tänka er själva hur det låter... Det störde mig som tusan, plus att det var massa annat ljud, bland annat från grannarna, att bo i lägenhet säger jag bara.... Hehe man har blivit bortskämd när man har bott hemma i tre veckor.

Men nu ska jag sluta klaga, det känns som att jag bara klagar i den här bloggen. Men januari är tråkigt så då får man klaga lite.

Ikväll ska jag kolla på Let´s dance och heja på Blondinbella :P

8 januari


Schnygga skorna

Första inlägget från Karlskrona i år då :). Så nu är man tillbaka, det känns tomt. Ekande lägenhet, iof så är mitt rum hemhemma också ganska tomt på möbler nu för tiden. Men tystheten, det är tyst. Inte en skrikande tonårsunge som bråkar med en skrikande mamma, det är härligt. Men kommer nog snart sakna dem igen...när det blir för tyst.

Annars har dagen inte varit toppen direkt. En sån där dag då alltig har kännts surt och fel och usch. Irriterad för minsta lilla och håret är fult efter klippningen igår (som alltid). Sen blev jag så irriterad för att boken jag beställde för mer en 1 ½ vecka sen inte har kommit, och jag beställde den i mammas namn så den skulle komma dit så att jag skulle få den innan jag åkt hem. Men så har den inte kommit, och jag har tenta nästa fredag. Så idag fick pappa gå och köpa den i bokhandeln och skicka den till mig. Så har jag tur så får jag den imorgon, annars på måndag, då har jag några dagar på mig att plugga, om jag inte hittar boken i skolan vill säga. Dessutom hade jag så mycket packning på tåget så jag kom knappt på det, inte av heller. Man känner sig som en klumpeduns, och gåstäckan från tågstationen hem blev inte rolig. Gick och köpte pizza sen, och den var inte speciellt god. Handlar frukost har jag också gjort, och duschat, och öppnat alla mina brev och börja packa upp lite. Hoppas på en bättre dag imorgon, då jag ska till skolan och ha basgrupp. Redovisa uppgiften "att referera". Annars gick tågresan rätt okej, träffade Rasmus i Emmaboda så sista biten blev lite roligare.

Ne nu ska jag fortsätta packa upp! Höres.


7 januari

Sitter och tittar på grammisgalan. Ganska kul fakitskt...väntar på att EMD ska uppträda, om de inte redan har gjort det...?! Har inte varit så aktiv tv-tittare.

Nu är väskan i princip packad. Och jag får inte plats. Jag hade ju med ett playstation, singstar och massa tunga och stora böcker med mig hem, då borde jag ju ha massa plats nu.. Men nejdå, nu har jag bland annat två nya skor som ska med hem + massa nya kläder (:P) och julklapparna och allt. Fick ettt våffeljärn i julklapp, men det får tyvärr inte följa med hem. Det får helt enkelt inte plats.

Tåget går 12.41 imorgon och kommer fram till Karlskrona vid halv 6. Ska bli skönt att komma hem, och kul å träffa alla igen! :)

Ja nu kommer EMD. Tjaooo!

6 januari

Köpte en mysdress på lager 175 idag. Men såg denna från H&M, so sweet! Dessutom så har jag 100 kr rabatt!


SÅKLART I DEN ROSA

5 januari



I
dag jobbade jag min sista dag på posten för den här vintern! Kommer tillbaks till sommaren igen! Känns skönt att vara ledig i två dagar nu tills på torsdag då jag åker hem till Kna. Idag ska vi åka ut till stugan i Flen. Bara över natten, och imorn ska vi åka till en outlet butik. Nice, hoppas det blir bastu ikväll, det hade varit underbart! Måste packa min väska nu, för vi åker nog ganska snart..

Beach Time - Sean & Kim (diggar deeeeen, sommar ♥)

4 januari Sista delen av resumén

Oktober
Bild lånad av Emma.

Den 3 oktober fyllde jag 19. Födelsedan spenderade jag på Dônkslaget (studentfest i Kna) som vi hjälpt till med. Det var piratsittning och jag höll mitt tal till mannen. Det var en lång helg med inte allt för mycket sömn. Samma helg kom pappa och Chris ner och hälsade på mig. De hade med sig massa möbler till min lägenhet, så tomheten slutade att eka, jihoo änligen blev det lite hemtrevligt. Vi började vägen läsa humanbiologi. Månaden fortsatte med plugg och festande, så en students liv ser ut..

November


N
ovember började med Kinky Night, vilket var en upplevelse, haha. Tyckte iaf att vi var i Rby väldigt mycket, inget fel med det. Vi fick våra overaller och invigde dem. Mamma kom och hälsade på en helg, det var så härligt att ha henne här. Min lägenhet på Kungsmarken besiktigades och jag blev av med den, jihoo :). Olle Wallner från fråga Olle var på kåren och vi jobbade en del. Månaden bestod även av väldigt mycket plugg, då tentan började närma sig. Har nog aldrig pluggat såhär mycket i hela mitt liv..

December


D
ecember månad började med tentan i humanbiologi. Det gick bra och jag fick godkänt. Veckan efter så hade vi tenta i mikrobilogi, vilket också gick kanon :). Vi hade även praktiskt prov som jag även där fick godkänt på. Så denna månad var verkligen bra! Förutom det att jag inte fick aspa nå mer, vilket kändes lite bittert men men. Serverade på våran hjulsittning i Karlskrona och var även på finjulsittningen i Ronneby. Roliga kvällar!! Hade lilljul med SSK dan innan jag åkte hemhem till Södertälje inför julen. Efter att inte ha varit hemma på tre månader så var det skönt att få komma hem igen. Kom hem vid halv 12 på kvällen och började jobba på posten 6.30 morgonen därpå. Julen firades som vanligt hemma med familj och släkt. Nyår firades hos en kompis kompis i Ritorp, och det blev faktiskt en riktigt kul kväll!

Tack för 2008, det ha varit ett riktigt bra år trots allt tycker jag!


2 januari Jag fortsätter resuméra

Juli


I början av juli hade vi veckan i stan med konfirmanderna. Den veckan bestod även av massvis med bio, hela tre gånger på en vecka. Det var konfirmation i St:a Ragnhildskyrkan och vi fick säga adjö till varnndra efter tre jättehärliga veckor. Dan efter det hade vi möhippa för Maria. Temat för den var att hon skulle få vara stjärna för en dag, vilket jag tyckte var jätteroligt. Kvällen avslutades med en fantastisk middag. Dan efter det (:P) började jag sommarjobba på posten. Johan åkte till USA och jag var ensam :(. Men innan det var vi i Flen en helg, mys. Jag och mamma åkte även ner till Kalmar en helg och utforskade staden lite, då jag trodde och hoppades att jag skulle börja plugga där i höst. Staden var jättefin och jag har kommit på att jag vill gifta mig i kyrkan på Kalmar slott, jättevacker. Påväg hem från Kalmar åkte vi förbi Vimmerby och hälsade på Matador i sitt nya hem. Han var jättefint och verkade ha det så bra, jääte mysigt litet stall. Men han var jättestor :P. Dessutom färgade jag håret!

Augusti


M
aria och Pontus gifte sig den 080808, de var så fina! Jag fick reda på att jag kommit in sjuksköterskeprogrammet på Blekinge Tekniska Högskola. Vart tvungen att leta bostad på rekordtid eftersom att jag skulle flytta en och en halv vecka efter det. Den 22 augusti (jobbade till den 21) bar det av ner mot Karlskrona, mamma åkte med mig. Flyttade in i Kungsmarken och trivdes inte alls i den lägenheten. Som tur var så fick jag erbjudande på en annan lägenhet vid skolan som jag nappade på direkt, så jag behövde bara kvar på Kungsmarken i en halv vecka. Nolleveckan var jätterolig och jag träffade massa härliga männsikor.

September


1
september började jag i skolan. Kändes spännande med höga förväntningar. Hela september var det bara introduktion typ, så vi gjorde inte mycket vettigt alls. Det hände lite saker som jag ångrar och som dessvärre fick konsekvenser. Jag började aspa och träffade flera roliga människor. Vi jobbadekåren och åkte iväg på grejor. Jag var ute på hospitering på sjukhust i Karlskrona en dag. Var även hemma en helg.

SISTA DELEN KOMMER SENARE.

1 januari Resumén fortsätter

April


April började med våran studentskiva som vi hade tillsammans med andra mediaklassen och fofi. Vi åt en tre-rättersmiddagHamnmagasinet där vi sedan var hela kvällen. En mycket rolig kväll med klasskompisarna. Var även på musiks skiva på det allt för roliga stället Stanleys... :P. Köpte min studentklänning, som jag från början inte var riktigt nöjd med men som på själva dagen kändes kanon. Programmet barnmorskorna sändes i SVT och jag satt bänkad varje onsdagskväll och grät. Mina tankar på att bli barnmorska stärktes ännu mer. Jag tror även det var i april (eller var det kanske mars?) som jag sökte in på högskola, samma program på 17 olika skolor i Sverige.

Maj


Hm finns inte så mkt att berätta förens i slutet på maj då jag åkte med på Ålandscyklingen. Som alltid flera underbara dagar på den vackra ön. I samma veva blev jag och Johan tillsammans igen efter ett års uppehåll. Jag var väldigt lycklig och livet rullade på. Jag var även på arbetsintervju på posten och fick jobb där till sommaren.

Juni


Sommaren var här och jag tog studenten. En utav de roligaste och absolut härligaste dagarna i mitt liv. Hela studentperioden var jätterolig med sista måltiden och pimpa flak och allt det där. Jag svimmade på pendeltåget och fick åka till Karolinska där de stack massa nålar i mina armar, det var ju bara mensvärk.... Jag, Johan, Linnéa, Rickard och Jonas var på Åland en helg. Det var också underbart, men kalt, blåsigt och regnigt., men lite sol. Efter det åkte jag ut till Alphyddan i två veckor för att vara konfirmandledare. Två härliga veckor med fina konfirmander.

FORTSÄTTNING FÖLJER


RSS 2.0