29 juni

Har inte så mycket att skriva om här i bloggen. Jag jobbar bara och det är inte så roligt. Det är varmt, jag är instängd i en bil utan AC mellan 10-14 om dagarna, hothothot. Idag har vi varit i Järna och plockat jordgubbar, 40kr/kg. Nu har vi masssor med jordgubbar i kylskåpet och de är GODA! Jordgubbar är bäst, är dock lite överkänslig mot dem men det bryr jag mig inte om för de är på tok för goda för att avstå och de är nyttiga. 100 gram jordgubbar är bara 40 kalorier, jämför det med en chokladkaka med samma vikt så är den uppe i 500kcal. Och det är nästan lika gott ;)

Nu dricker jag kanel-te (smakar jul) och tittar på Ullared. Så mycket har jag på hjärtat för idag.


Midsommar

Var i Hölö, besökte Tullgarns slott och åt massa god mat, vädret var barmhärtigt mot oss också, härligt!






Midsommarafton

Glad midsommar på er alla som läser min blogg! ;)


Dagen ska spenderas i Hölö med mina föräldrar och några bekanta. Det blir pick-nick utomhus med traditionell midsommarmat och ikväll ska det grillas. Bär en svart klänning dagen till ära, känns inte så rätt men men bryr sig någon? Vädret är strålande iallafall så det ska nog bli en härlig dag!

Nu har jag jobbat en vecka och har redan hunnit tröttna, innan jag ens har börjat egentligen. Känns deprimerande att veta att jag ska jobba HELA sommaren nu ändra fram tills skolan börjar (förutom en veckas semester i Spanien i augusti). MEN det betyder ju att jag får massa pengar i höst och det ska jag inte klaga på. NU ÄR JAG LEDIG I TRE DAGAR, NJUUUUUUT!!!!!

Igår var jag och mamma en sväng på IKEA. Shoppade lite smågrejer till lägenheten. Sen åkte vi till Heron City och åt på pizza hut=gott(!) och sen såg vi nya BECK-levande begravd på bio. Den var superbra, man satt på helspänd hela tiden. Faktiskt en av de mest spännande Beck-filmerna. REKOMMENDERAS!

Imorgon åker vi till stugan i Flen och stannar där tills söndag.

New Yorker

I vintras var jag på en tripp till Kalmar under en dag. Gick på museéum, shoppade och besökte IKEA bland annat. Jättebra dagutflykt var det. Men det var inte det jag skulle skriva om, utan det jag skulle skriva om var att i Kalmar så fanns det en butik som heter New Yorker som jag vart heeeelt kääär i, de hade assnygga kläder och det var BILLIGT. Och häromdagen var jag i Särholmen här i Stockholm och gissa vilken butik som har öppnat där, jo New Yorker, jag blev glad. Hann tyvärr inte vara där inne sålänge, men hann ändå få en bra överlick av vad de hade och jag blev inte besviken. Hade velat strosa runt där en bra stund till, får bli ett besök där snart igen.

Köpte ett snyggt linne för 139:-





New Yorkerbutiken i Kalmar

21 juni - Jobb

Idag har jag jobbat (jag sommarjobbar på posten i Södertälje). Skulle egentligen inte börja förens nästa vecka men de ringde och frågade om jag inte kunde jobba och självklart svarade jag ja! Tanken var också att jag bara skulle ha jobbat idag men som det ser ut så blir det jobb hela veckan, förutom fredag (tror jag?) då det är midsommarafton. Idag har jag sprungit i oräknerligt många trapphus och delat ut reklam, totalt i 5 timmar(!), bra träning ;). Sjuukt mycket reklam som ska ut nu inför midsommarhelgen, varje hushåll fick två buntar var. Vilken dag, men som tur var var det bara en engångsförteelse.

Bild från i vintras

Jag har föresten börjat tappat massa hår. Igår när jag hade duschat så kunde jag plocka hårtussar vilket var jätteobehagligt, håret är det heligaste på min kropp. Man kan få håravfall av stress, näringsbrist och psykisk sjukdom bland annat har jag läst. Men känner min inte stressad, har inte ändrat min kost (knaprar tillochmed b-vitamintabletter) och några psykiska sjukdommar har jag inte fått under den senaste tiden heller. Börjar bli orolig......


Träningskläder

Var inne på Stadium igår och inhandlade nya träningskläder. Maria tipsade härom dagen att de hade bra rea och jag kan bara instämma att det hade de.


Byxor 149:-, topp 79:- (kostade 99:- på rean egentligen men det var en lite fläck på den som går bort i tvätten så fick 20:- rabatt) och T-shirt 9:- (Strl 146/152 men passar bra ändå).

Bröllopsyra och bio

Har varit en riktigt härlig dag! Bröllopsyra hemma hos Maria då vi åt lyxiga snittar och skålade i cider samtidigt som Viktoria och Daniel sa ja till varanndra i Storkyrkan. Så otrolgit vackra.


Gott det ser ut va? Det var det också kan jag lova!

Ikväll ska vi på bio och se kommissarie Späck. Får se om den är bra, men bio är alltid skoj!


19 juni

Idag är det en stor dag för Sveriges historia, nämligen Kronprinsessan Viktorias och Daniels bröllop! Idag kör vi bröllopsyra hela dagen. Ska strax hem till Maria och Pontus och titta på vigseln och skåla i champagne (cider)!


From London with Love

Skrev ju om shortsdressen från TopShop för några dagar sedan och gissa vad mamma kom hem med från London om inte den. Den är jättesöt och jag är jättenöjd. TackTackTackTack!!




Grillkväll

Ikväll har jag bjudit hem lite vänner för en grillkväll!! Ska bli jättemysigt! Kvällen till ära ser jag ut såhär, med ny klänning (eller köpte den för tre månader sen men ej använt den än).


Nya dojjor

Idag fick jag hem dessa snyggingar från Nelly shoes. De är helt fantastiska. Jag älskar kilklack, för det gör att man kan gå med 12cm klackar hur lätt som helst.

Athens SEK 349, Nelly  Shoes - NELLY.COM


Fick dessutom en söt skopåse med texten I ♥ my high heels


Tvkväll

Idag består min tvkväll av detta:

19.30 Bröllopsstudion
20.00 Det kungliga bröllopet
22.00 Fyra bröllop och en begravning

Någon som ser en röd tråd??

Topshop

Imorgon åker mamma, pappa och Denise till London (avis JAAA). Bad mamma att titta efter denna söta shortsdress från Topshop, så underbart söt med hjärtan på. Hoppas hoppas hon hittar den ;) borde jag vara värd eftersom jag INTE fick åka med till London...


13 juni

Idag har mina föräldrar bröllopsdag, gifta i 23 år. Fick för mig i veckan att jag skulle bjuda familjen på middag i dag, så jag fick snällt hålla fast vid mina ord och ställa mig i köket. Gjorde en skaldjurspasta som faktiskt vart förvånandsvärt god, det tyckte alla! Under tiden vi sitter och äter så spyr vår katt mitt framför bordet vi sitter vid och hela hans maginnehåll hamnar på vardagsrumsgolvet. Hehe, snacka om att förstöra apriten. Äckelpäckel katt.


I min skaldjurspasta hade jag: charlottenlök, vitlök, champinjoner, citronskal+saft, fiskbuljong, créam freich, tomatpurré, curry, räkor, kräftstjärtar, crabbstick. Toppade med lite färska räkor och dill. Till efterrätt blev det glass, jordgubbar och massa chokladsås. Dock var jordgubbar och chokladsås ingen lyckad kombination, chokladsåsen förstör jordgubbarna. Eller choklad hur kan choklad förstöra någonting? Jordgubbssmaken blev iallafall sämre med chokladsåsen på. Chokladsåsen var dock god! ;)

Dagens videoklipp

Här kommer världens sämsta kvalitet på videoklipp upp från när Denise hoppade i Hölö idag. Det är filmat med min mobilkamera och det är första gången jag lägger upp ett klipp på youtube så det blir inte så bra. Men man ser iallafall!


Slut på grundskolan

Idag har lillfisen blivit storfis, Denise har gått ut nian! Stort! Eller? Ja, då kände man sig stor, man var ju äldst på skolan och skulle börja gymnasiet. Nu inser man hur otroligt liten man var och fortfarande är eller känner sig iallafall. Oavsett om Denise går ut nian, tar studenten, gifter sig (så småningom) kommer hon ändå alltid vara lillskiten i mina ögon, men så är det väl.


För några år sedan...

Satt och bläddrade i skolkatalogen från gymnasiet här om dan och kom och tänka på en sak. När jag gick i ettan (på gymnasiet dåra) så var jag lite kär i en kille som då gick i trean. Såg honom första gången på införgymnasievaletdagen som vi hade och spanade in honom redan då, tyckte han var såå snygg. När jag väl började efter sommaren så hade han sparat ut håret så det var jättelångt, vilket kanske inte var så snyggt, men vad gjorde det? Varje gång när jag stötte på honom i skolkorridoren så blev jag sådär till mig och fnissig (ni vet, okej jag var sexton men ändå). När sedan skolkatalogen kom så blev jag helt extas då han satt där i bara kallingar på deras spexfoto. Hela året gick och han hade utspringning på samma plats som min bror så jag fick mig en skymt av honom där. Tänkte för mig själv att: Okej nu är det sista gången jag ser honom. Så det blev en sista blick och har faktiskt aldrig sett honom efter det ögonblicket. Haha, ibland är det bara kul att vara sådär hemligt småförälskad i någon utan att göra någonting åt det, för det hade jag aldrig någon tanke på att göra. Lite kul att tänka tillbaka på, speciellt när jag såg honom i skolkatalogen och såg honom med helt andra ögon än vad jag gjorde då.

Like

Marble SEK 399, Nelly  Shoes - NELLY.COM

Joline Wedges SEK 299, Nelly  Shoes - NELLY.COM 
Adela SEK 299, Nelly  Shoes - NELLY.COM

Cassandra SEK 299, Nelly  Shoes - NELLY.COM

Jag vill shoppa skor! Helst skulle jag vilja ha de röda, hur snygga och speciella är inte dem?!

.

Dröm om kärlek när du somnar ikväll.
Dröm om lycka och en vän som e snäll.
Dröm dig bort från problem och komplex.
Dröm om sex, dröm om sex, dröm om sex.

- Leif - en komedi

Gårdagens dagens

Tänk att man äntligen kan gå barbent utan att frysa, underbart! Det borde betyda att sommaren är här på riktigt! Igår såg jag ut såhär när vi var på skansen.


6 juni - Sveriges nationaldag

Hej! Det har varit full rulle här de senaste dagarna så har inte haft tid eller lust att blogga. Men nu slänger jag in ett inlägg innan det är dags att sova, är trötter.

Fredag

Sa hej då till soliga Kna och hoppade på bussen som skulle ta mig till Södertälje. 7 timmar tog resan med ett lite längre stopp i närheten av Söderköping. Bussresan var inte alls så farligt långtråkig, såg 1 ½ film och resten av tiden sov jag. 10 minuter innan utsatt tid så anlände bussen till Syd och mamma hämtade upp mig. Hemma var det redan fullt hus med pappas arbetskompisar. Så det blev god mat och sitta utomhus resten av kvällen. Fick gå upp till Syd två gånger och lämna av folk som skulle med tåget senare.

Lördag

Gnestadagen så vi åkte dit och gick på marknad. Älskar marknader, tycker om att gå och strosa mellan stånden och lukta på brända mandlar och kolla på fina smycken. Köpte ett mint te och lite strumpor (!). Vid tre tiden så åkte jag hem till min vän Susanna där vi gjorde oss iordning inför kvällens sommarfest med KU. Det blev en väldigt trevlig kväll i goda vänners sällskap.


Söndag

Började dagen med en powerwalk i det underbara vädret, följt av frukost utomhus. Sen åkte jag och mamma och handlade mat och då vi självklart började bråka.. som alltid. Iaf så blev vi lite vänner sen så vi åkte upp till Stockholm och Skansen för att titta på nationaldagsfirandet med kungafamiljen samt kika lite på djuren och äta mjukglass. Vart faktiskt en väldigt fin dag och ett bra slut på veckan, en prefekt söndag helt enkelt (förutom mat-bråket). När vi kom hem frusna och trötta så hade pappa bakat scones som vi fikade med. Nu ska jag sova, det behövs. Imorgon får vi se vad jag hittar på. Ska iallafall på massage kl 17 och efter det ska jag äta sushi med Sussie.









SATC 2

Igår var jag och såg Sex and the city 2 med Sanna och Sally. Tyckte filmen var jättebra, lika bra som ettan. Har aldrig följt serien men tycker att filmerna har varit jättebra som sagt. Efter filmen gick jag hem till Sanna där vi åt pannkaksmiddag, drack te och pratade en massa. Mycket trevligt. Kommer sakna alla fina människor här i Karlskrona nu när jag åker hem till Södertälje över sommaren.



För övrigt ligger jag lite efter med packningen här känner jag. Har noll koll, föööör mycket kläder och skor har jag packat ner men jag kan absolut inte ta bort något. Frågan är bara hur jag ska få med mig ALLT tillbaka i augusti, det är en gåta. Imorgon går bussen halv elva från stan och är framme på Södertälje Syd 17.20, så jag har en lååång resa framför mig. Har laddat upp med lite filmer att fördriva tiden med som Wallander och Sunes sommar.

Ne nu dags att organisera packningen.


3 juni

Håller på att packa. Imorgon bär det av mot Södertälje och där stannar jag i nästan tre månader Får ej plats med tre månader i min resväska.

- En glass vid Maren, nån?!


Imorgon kanske är sista dagen i skolan

Imorgon kommer domen, opponering och examination av projektplanen. Får man gå på sommarlov eller inte?!


RSS 2.0