Man har ju sina små laster


Skulle kunna leva på enbart denna Gudagåva!


JAG KLARADE DET!!

Det otänkbara hände faktiskt. Klarade både mitt praktiska prov OCH nationella tentan vi skrev för två veckor sedan. Den sistnämnda var jag sååå bombsäker på att jag skulle kugga så jag tror inte det är sant. Har säkert blivit nått fel, att jag skrivit upp fel tentanummer eller att de rättat fel. Men om ingen annan hade nr 26? Det är banimej mitt. Var grymt nervöst att komma tillbaka till avdelningen imorse. Men min sjuksköterskan som skulle bedömma mig var hur snäll och bra som helst. Hon kändes inte alls som en observatör utan mer som en medarbetare. Vi gjorde allt tillsammans och hon skrev ingenting i några pappren under tiden. Såklart har man gjort bättre ifrån sig andra gånger, situationen var trotts allt ganska pressad och stressad. Men huvudsaken är att jag blev godkänd iallafall.

Om en stund kommer Johanna hit, då ska vi dricka lite vin och cider och sen dra till kåren på fumrajd.

Happy


28 april

Hej mina vänner! Ännu en dag i skolan, idag har det gått sådär. Vi körde fast på resultatet, med våra kategorier/subkategorier. Det är så svårt att se texten på annat sätt än vad man hela tiden har gjort annars. Aja vi mejlade vår handledare för lite vägledning, så det ska väl lösa sig. Det är inte c-uppsatsen jag oroar mig för nu. Imorgon kommer tentaresultatet och jag kommer vara feting underkänd, är redan förberedd men det kommer såklart vara jobbigt att se det på pappret också. Imorgon ska jag även tillbaka till avd 45 på sjukhuset och göra mitt(min) bedside aka praktiska prov. Läskigt. Så imorgonen blir det antingen två negativa resultat, två positiva (inte troligt), ett positivt och ett negativt, eller ett negativt och ett positivt. Den som lever får se. Längtar bara till helgen!!!

Veckans:

make a gif


Mot skolan..

..För ännu en dag med c-uppsatsen. Wihhooooo!


En dag i skolan

Hejhej, tisdag idag. Första vardagen efter påsk. Har haft det bra hemma hos mamma och pappa, saknar dem. Men det känns bara bra att vara tillbaka i Karlskrona. Kom hem vid halv två igår, gick direkt ut och la mig och sola på uteplatsen. Riktigt nice, älskar min uteplats. Plockade fram grillen och fixade utemöblerna för senare kom Johanna förbi på premiärgrillning. Vi grillade lammspett, champinjoner, zucchini och halloumi, gottgott.

Idag har jag varit i skolan hela dan. Utan min kompanjon Linda som fortfarande är på Gotland (fast just precis nu är hon påväg hem). Men satt med Emma och Johanna så jag var inte ensam. Blev lite fix och skrivning på c-uppsatsen. På lunchen var vi ute vid bryggan och åt, älskar detta väder! Ikväll har jag hunnit: baka bröd, gjort müsli, promeneratoch duschat. Tanken var att jag skulle laga lite matlådor också men det orkar jag inte nu, brödbaket tog ut på tiden, så det får bli något enkelt till matlåda imorn.

Föresten nu har jag haft ont i halsen i en vecka och en dag. Igår var det första dagen det inte gjorde ont när jag svalde. Men idag gör det ont igen. Usch jag blir less på detta. Har inte varit på friskis på TVÅ veckor.. Känner mig som en häst på grönbete som inte få galoppera. På torsdag har jag iaf bokat in mig på dans lation, och det tänker jag banimej gå på.

Hehe, detta gör vi i skolan förutom att plugga


Härligt härligt!

Påskadags

Hej vänner! Har precis kommit ur dushen efter en spontandusch. Kände att mitt hår var lite för fettigt för att jag ska kunna visa mig bland folk imorgon. Hoppas bara att jag inte väckte hela huset.

Ikväll har jag varit hemma hos Maria och Pontus och spelat lite tvspel, typ wii fast något annat. Var faktiskt riktigt roligt. Vill också ha något sånt spel, som man alltid kan ta fram om det blir tråkigt lixom. Annars idag har vi haft påsklunch familjen och mormor. Jag fick påskägg med massa godis, som jag ätit upp. Nu har jag lite magknip, orsak=godis. Men vatusan påsk=godis typ en del i allafall.

Jahapp, nu måste jag ju sitta och vänta på att mitt hår ska torka innan jag kan gå och lägga mig. Vad ska man göra då? Behöver ju sova, ska upp vid halv åtta. Fast det är rätt mysigt att sitta uppe, när hela huset är tyst och surrandet av datorn är det som hörs mest.

Hehe glömde att visa en bild på vår toadörr i Flen i förgående inlägg. Visst är den snygg?! ;) En som vaktar när du sitter på toa.


Min hjälte, tänk så många gånger han har passat mina kissestunder.


Flen

Igår var jag ute i sommarstugen i Flen. Att nämna så var det sista gången jag var där för vi ska nämligen sälja det i vår/sommar. Så igår var vi därute och fixade och städade. Det känns faktiskt helt okej att sälja stället, trots faktum att det är en del av min barndom som säljs. Men är inte där alls ofta nu för tiden. Blir väl max en-två nätter per sommar. Det är min farfar som byggt det.









Att ha ett ansvar

Har fastnat framför datan m att läsa alla artiklar och webbsändningar om 23-åriga Emil som blev nekad en ambulans och sedan dog hemma i sin lägenhet med brusten mjälte. En sån fruktansvärd händelse så jag finner inga ord. Jag kan inte föreställa mig den paniken att inte bli trodd och samtidigt hålla på att dö. Läste hela samtalet på aftonbladet och mådde så illa.

Detta fall kanske var ganska extremt. Men samtidigt börjar man tänka på att hur lätt det är att missbedömma en situation, att missa något akut som leder till allvarliga konsekvenser. Som sjuksköterska (som jag blir om mindre än två månader) vilar det ett tungt ansvar. Jag blir så rädd när jag tänker på det ansvaret. Tänk om det händer något eller att man gör fel. Det är hemska tankar men dem finns där. Jag vet inte om jag fixar det ansvaret och den pressen... Tänker så mycket men har svårt att skriva ner det. Just nu är frågan i mitt huvud (som så många gånger tidigare) varför jag valde detta yrke. Jag vet ärligt talat inte om jag vågar.

21 april - i Södertälje

Är hemma i Södertälje nu, känns skönt att koppla av och få lite miljöombyte och inte tänka på skolan, inte så mycket iallafall. Har varit fantastiskt väder nästan hela dan. Var ute på en powerwalk imorse och sen var jag och Chris ute på en liten promenad med mormor. Vi grillade korv till lunch och sen åkte jag och Chris till stan. I stan köpte vi mjukglass på McDonalds och tanken var att sätta oss på maren och bara njuta av solen, men då började det duggregna och blåsa så vi åt snabbt upp våra glasser och gick sen till affärerna. Jag fick 170 kr att handla för på Åhlens av min snälla bror (då han hade presentort som han ej använt), så jag köpte "Himlen är oskyldigt blå" för 24 kr, velat se den filmen, men missade den på bio och den finns inte att ladda hem (!). Inne på H&M sen hittade vi en 100-lapp. Nu ikväll har jag varit på KU med Linnéa på mässa, träffat lite folk och så. Imorgon åker vi en sväng ut till stugan i Flen över dan bara.

Suck, jag hade tänkt att jag för en gång skull skulle titta på big brother på tvn, för jag trodde vi hade tv11, det trodde pappa med men det hade vi inte.

20 april

Idag har vi haft mittseminarium av c-uppsatsskrivandet. Det gick väl okej, visste att man skulle få kommentarer. Men det är så svårt att se på sitt arbete på ett annat sätt. När man har suttit och skrivit på det i tre veckor och så kommer det nån och petar. Mitt resultat är som mitt lilla barn som ingen får kritisera. Hehe, så känns det. Ne men det ska väl lösa sig, var mest att ändra kategorier och lägga till subkategorier för att förtydla innehållet.

Sitter nu bara och väntar på att gå till begåsa och hoppa på tågbussen så jag kommer hem nångång. Sista gången jag är hemma som "gäst", nästa gång åker jag från Karlskrona för gått och flyttar hem till föräldrarna på obestämd framtid. Om 6 veckor.


Färgklick

Sprang på denna fining inne på H&M för en hundring och kunde såklart inte låta bli. Mer färgklickar behövs i min garderob, den blir ju så mycket roligare då. Färgar av sig gör den också, på humöret alltså!


19 april

Idag har det varit en bra dag! Om man jämför med de senaste tre dagar då jag princip stängt in mig i lägenheten, känns det som. Varit i skolan m Linda och tittat lite på uppsatsen inför morgondagens seminarium samt skrivit ut de andras och tittat igenom dem. Vi var väl inte så effektiva, känns som att musten gick ur en i fredags efter tentan där.. Hoppas den kommer tillbaka, efter påsk då kör vi på järnet igen. På lunchen gick vi ut till bryggan och satte oss och åt, superhärligt. Johanna kom förbi och joinade oss och sen lämnade Linda, och jag och Johanna hängde i skolan en stund innan vi gick till Willys och handlade, bland annat årets första glass som förtärdes på en annan av alla Karlskronas underbara bryggor.




Shoeshopping

Igår köpte jag ett par skor. Ett par bekväma kilklackar och i en annan färg än svart, stod och vela ett bra tag mellan de svarta och beiga. Men svarta har jag lite för många av och ett par beiga tror jag blir snyggast till ett par bara ben sen.



Åhléns 349:-

Dagens den 18 april

Det känns konstigt att inte vara i skolan idag. Att jag inte ställde klockan på ringning och gick upp när jag ville. Men vi har skrickat in vår c-uppsats till mittseminariet på onsdag så det finns inte så mycket att göra på den. Det som ska göras innan onsdag är att läsa lite på andras. Appropå onsdag som är snaaart så ska jag åka hem på kvällen. Längtar, behöver lite sällskap mitt i detta nu. När jag kommer tillbaka till Karlskrona efter det så är det bara fem veckor kvar innan jag flyttar hem för gott.

Vi kickar igång denna morgon med en dagens:

Humör: Nergången
Gjort: Ingenting hittills i princip
Planer: Städning av lägenhet, packa
Ser: På tv4:as nyhetsmorgon
Lyssnar på: Samesame
Läser: Fb uppateringar och bloggar
Dricker: Vatten
Äter: Ingenting hittills
Bästa: Hem på onsdag
Sämsta: Vaknade med halsont
Väder: Ser fint ut, ska ta en promenad till stn sen och hämta ut min biljett


I wanna rock



Gårdagens klädsel. Jag älskar mer och mer den rockiga stilen, känns jag - hellre det än klänning/strumpbyxor etc. Allt från H&M förtom handskar Glitter och snyggaste skorna från Melba. Sorry för toadörren för 5:e miljonte gången.

Plugg, Kalmar, Tenta, Fest

Hej bloggen! Har inte loggat in här sedan i onsdags faktiskt. Det har varit lite annat som tagit upp min tid helt enkelt. I torsdag var det förmiddagsplugg hos Mette och sen strax efter lunchtid fick vi för oss att åka på en spontantripp till Kalmar. Det var roligt, älskar spontana saker. Det gjorde att vi glömde tentan och tentanerverna för en stund, kanske bra? Igår var det ju dags för nationalla tentan och jag kan bara säga att det gick skitdååååligt. Var i princip bara om det man läst i termin 2 och det är sjukdomarna, läkemedel, undersökningar mm från termin 3 som man pluggat på. Så det var helt fel frågor tyckte jag, och dem var konstiga, jag missuppfattade ett flertal upptäckte jag när jag vände bland och fick se svaren. Omtentan nästa då, usch jag vill inte för den är 20:e maj, mindre än två veckor innan examen, vilket betyder att man ungefär en veckan innan examen får veta om man får ta den eller inte. Jag har börjat tänka massa hemska tankar. Vill inte reflektera något mer över det, har sån ångest, men det är svårt att låta bli. Just nu vill jag bara skita i allt och inte bli sjuksköterska.

På kvällen igår blev det lite fest. Först träffade jag Linda på stan och åt buffe på ett Thaiställe, mycket gott. Sen förfest hos Mette, sedan en sväng förbi Nivå och därefter Harrys/Sliver. Mycket rolig kväll. Har inte sovit alls mycket i natt, kanske max två timmar så jag är inte så pigg nu..







Fixat barret

ÄNTLIGEN har jag blivit väck min utväxt på 750 decimeter. Varje gång jag stått i en provhytt eller liknande och kunnat se mig bakifrån har varit hemska.. Så nu tog jag tag i saken och gick till en frisör. Dyrt men jag var i princip redo att ge vad som helst. Förresten blev det inte så dyrt i slutändan, 550kr är väl okej? Trodde det skulle va dyrare. Två timmars lyxigt omhändetagande är ju aldrig fel. Är supernöjd med resultatet och det är det viktigaste.



Brödrecept

Jag har velat baka mitt egna bröd ett ganska bra tag men har inte kunnat för jag har inte ägt någon brödform. Har aldrig fått tummen ur röven att köpa nån heller. Men så sa Johanna att det fanns på Willys gömt bakom kassorna där man aldrig kollar, så nu har jag en!! Så i söndags bakade jag och har redan ätit halva limpan. Receptet har jag fått av min klasskompis Linn har jag för mig. Kommer nog bara göra mitt eget bröd i framtiden för det är sååå mycket godare, men kanske variera recept.

Bovetelimpa med aprikoser & frön (fast jag hade inget bovete så tog vanligt vetemjöl och så dinkelmjöl)

1 limpa:
4 dl dinkel-/vetemjl
1 dl bovetemjöl
2 dl havregryn
1 dl linfrön
1 dl pumpakärnor
2 tsk bikarbonat
2 tsk salt
1 dl torkade aprikoser
1/2 dl honung
4 1/2 dl naturell yoghurt

175 grader
Blanda alla torra ingredienser. Skär aprikoserna i små bitar. Rör ner honung, yoghurt, aprikoser. Häll smeten i en smord och mjölad brödform. Toppa med frön och havregryn och pudra över lite mjöl. Grädda på nedersta falsen i ca 60 min.

Smaklig macktid!


11 april

Idag har jag inte kännt mig på topp, psykiskt. Hela jag är orolig, och det är massa olika saker som ligger och gnager i mig just nu. Inte bara skolan, men den är dock en stor del såklart (som alltid). Måste lära mig att leva mer i nuet, det har jag aldrig varit bra på. Men det är ju så svårt, att bara släppa alla jobbiga tankar som analyseras tusen gånger om i huvudet nästan dygnet runt.

Idag har ju varit en jättehärlig dag egentligen, vårväder och temperaturen på min data visade 19 grader sol. Våren är här på riktigt och det glädjer mig. Vad som också glädjer mig är att jag på onsdag ska bli väck min groteska utväxt. Jag har bokat tid hos en frisör, unnar mig det, vägrar att gå om kring såhär som jag gör nu i håret längre.


Såhär såg jag ut idag(!), baahh lovade ju att jag skulle stänga dörren nästa gång...NÄSTA GÅNG!!!

Brödbak

Är bland annat vad jag sysslat med idag. Resultatet blev riktigt bra, smakade en nygräddad bit med lite smör och jag blev impad över mina bakfingrar. Nyttiga är dem också, inget smör alls och knappt något vetemjöl. Lite sötat med honung. Ska unna mig några mackor efter träningen sen!


Såhär kan det se ut..

...En vanlig dag i bibblan:




Våfflor och bowling

Igår efter skolan följde jag med Emma hem där vi gräddade våfflor. Hon hade ett speciellt recept så våfflorna blev verkligen super goda och frasiga, precis som det ska va. När vi tryckt i oss x antal våfflor var så tog vi oss till bowlinghallen där det blev en match oss emellan. Var år sen jag bowlade sist, men det gick ganska bra. Jag vann... typ iallafall efter tredje omgången sen gick Emma om tyvärr, men bara med fjuttiga poäng. Får bowla snart igen för det är roooligt, discobowling på Heron city i sommar kanske?!


Såhär gullig kan ja vara när jag får våfflor. Bild lånad av Emma!


Mums, med vaniljkesella och blåbär


Bowlingdags!


En strike på g?


Emma svingar


Åskådare


Resultatet...typ


Dag 7 av uppsats

Känner mig helt slut i mitt huvud just nu. Det har varit en lååång dag i skolan idag. Föreläsning 9-12, lunch, c-uppsatsskrivande, grupphandledning 14.40-ca 16, uppsatsskrivande till 18. Allt är verkligen en berg- och dalbana, ibland känns skrivandet helt hopplöst och ibland känns det bra. Idag på handledartiden fick vi reda på att det var en bok som vi har med i bakgrunden som vi inte får använda + en artikel vi har till resultatet som vi heller inte får ha med. Jobbigt - gör om. Efter handledartiden satt jag och sökte om alla artiklar för att tydliggöra vår artikelsökning som var för fattig. Efter det gick jag och Emma hem till Johanna som gjorde mat till oss, vilken ängel, det var urmys, mycket skoj och skratt. Kom hem strax innan halv åtta. Pust.


Dagens jag - nästa gång SKA jag stänga toadörren, har ni märkt att den är öppen på precis varje bild..?!

Jag bara undrar När blev du och jag Vi?



Haha vilka flashback jag får utav den här videon alltså. Året var 2002 och jag var dödsolyckligtkär i denna kille. Jag hade spelat in programmet (MGP nordic junor) och tittade på det om och om igen, säkert flera gånger om dagen. En gång råkade jag spela över det med fame factory, det var en mörk dag. Igår så kom jag över videon igen, bara sådär ca 9 år senare. Kände mig som 12 år igen. Såg även att killen växt upp (!) och fortsätt i musikens tecken. Här är en låt han gjort tillsammans med en kompis. Diggar den riktigt mycket. Och visst är han fortfarande söt?! :)


På tork



Så här ser det ut hemma hos mig just nu. Mina underkläder hann inte torka innan tvätt- och torktiden var slut. Så man får utnyttja lägenheten så gott det går. ;)

FreDagens x2



Makeupartist vs Me

Vem gör bäst sotning? Make up artisten som sminkade mig förra helgen eller jag själv (när jag skulle på ladies night)?!




Bild ett: make up artist

Bild två: jag

Nu kanske inte ljuset och skärpan gör bliderna rättvisa. Men jag tycker min blev bättre. Hon använda ingen eyeliner eller kajal. Ska det va sotning så ska´re.


Jumpsuit

Den här jumpsuiten provade jag inne på H&M igår. Tyckte om färgen (som är sig mest lik på bilden den hänger på galgen). Den var snygg på, men den var alldeles för kort där bak. Om jag skulle böja mig ner skulle man se halva rumpisen och det vill jag ju inte. Så det blev inget köp, men däremot så köpte jag ju den vita fina saken som syns på bilden nedan!!


Tvångstankar

Fy vad jobbigt att vara slav under tvånget. Jag tror alla mer eller minder har någon form av tvångstankar, olika ritualer man utför mer eller mindre medvetet(omedvetet). Jag hade väldigt mycket tvångstankar och ritualer för mig när jag var mindre. Ibland fick jag inte gå sova på timmar för att jag inte lagt mig i sängen på rätt sätt och var tvungen att gå upp hur sängen och göra om.

Nu för tiden har jag fortfarande mina ritualer för mig. Men jag lider inte direkt av dem. Tex så har jag bestämda platser på allt. I skåp, lådor, hyllor mm. Jag duschar alltid på samma sätt, borstar tänderna på samma sätt, smörjer in mig på samma sätt varje gång.

Jag kan också ha tvångstankar när det gäller hur jag ska klä mig. Om det är ett par jeans jag hade på mig när det gick dåligt på en tenta eller likande så kan jag inte ha på mig dem när jag ska göra något viktigt eller något som har betydelse för mig. När jag tex var på min morfars begravning så hade jag en vit shorta. Den vågade jag aldrig ha på mig efter det, för jag var så rädd att det skulle hända något om jag hade den på mig, att någon skulle dö eller liknande.

Ja jag kan nog radda upp en hel del tvång som styr mig, men det ska jag inte. Kom bara och tänka på det här när jag stod och bäddade min säng och fick panik för att jag inte visste hur jag skulle lägga lakanet, med lappen mot huvudänden eller fotänden. Till slut efter några ombäddningar blev det lappen mot fotändan..


MåsteHaShorts



Jag tycker att dessa jeansshort från Bik Bok är de snyggaste jag sett på lääänge. Riktigt somriga och priset är bara 99:-, suveränt! Dock finns ju inte Bik Bok här i Kna, men det finns i Södertälje och dit åker jag om tre veckor så då ska jag spana efter dem. Får lite smått måstehabegär.

Virkat

Hakar på trenden och skaffar mig ett virkat plagg. Riktigt snygg faktiskt. Igår körde jag på den som ända tröja.


H&M 249:-

April april

Igår var det 1 april, ni vet den dan man får luras hur som helst. Jag brukar aldrig luras för jag har så dålig fantasi och brukar inte komma på något kul. Men igår så. Slängde iväg ett sms till min kära mor som löd såhär: "Jag har blivit vräkt..". Två sekunder efter smset skickats ringer en helt galen kvinna upp mig och storgråter helt hysteriskt. Jag försöker lite komiskt flika in för henne vilken dag det är och ett litet april, april. Men det hjälper inte, lur i lur har jag fortfarande en storgråtande mor. "SARAH SÅNT ÄR FÅR DU INTE SKÄMTA OM".. Det slutar iallafall med att jag också sitter och gråter och känner världens dåligaste samvete. Jag ska aldrig mer lura någon på 1 april. För första gången jag försöker så gick det bara åt hellskotta. Förlåt, ska aldrig göra om det, det var inte ens kul.

RSS 2.0