I want you Jeane Blush


Dag 4 av C-uppsats

Vi bor i princip i skolans bibliotek just nu. Så känns det iallafall, är jag inte där så är jag på friskis. På kvällarna är jag hemma som nu. Vi jobbar på och jag hoppas att det går bra. Idag har det blivit mycket pill med massa tabeller och staplar, som tar mer tid än vad man tror. Om åtta veckor är skiten färdig. Längtar, längtar inte. Usch jag har börjat tvivla nu igen, på det här me sjuksköterskeyrket. Jag tror inte det är mitt yrke.. Men jag glädjs ändå av tanken av att ta examen. Men det kanske bara för att bevisa för mig själv och andra att det har blivit något av mig, att man lyckats? Idag har jag en tänka- och oroakväll, det märks väl? Bort bort bort.


Det som är kul att få klä sig som vanligt varje dag och inte bara slänga på sig leggins och mjukaste tröjan för att traska iväg till praktiken.

Bedside

Jag har börjat tänka jättemycket kring vårt bedsidetest som vi ska göra om ett par veckor. Ett praktiskt prov då man under ca tre timmar ska ansvara för en patient själv på den avd man gjort sin praktik, utföra alla omvårdnadåtgärder, riskbedömma och ronda med läkare. Jag är verkligen jätteorolig för detta. Jag vet hur jag blir i pressade situationer, PRESSAD, när man dessutom hela tiden kommer vara nogrannt granskad av en sjuksköterska. Egentligen borde det inte vara någon konst då man under praktiken haft hand om ca 6-7 patienter samtidigt. Men det är just den pressade situationen, som bäddat att göra fel. Man måste tänka högt och motivera allt man gör.

Nee ser inte fram emot det inte. Vill bara ha det gjort, och att det går bra, hoppas det. Hatar känslan av ovisshet, ångest och oro över att misslyckas.


Häst e bäst

Åh vart så sugen på att rida av när jag såg Fridas bilder på facebook. I påsk ska jag minsann sno Texas från syrran och ta en tur tror jag allt. Var ett tag sedan jag satt på hästryggen sist, kan det va i somras? Från att ha ridit i princip varje dag året runt när jag hade Mattis till att rida ca 10-12 gånger på tre år är ju en skillnad.


Jag och Texmex förra påsken


30 mars

Så ännu en dag i skolan sittandes med c-uppsatsen. Mer än halv första veckan har gått, det springer redan iväg. Svårt att säga hur det går för jag har ärligt talat ingen aning. Man är så osäker. Jag hoppas det går bra. Är sjukt rädd för att vi ska ha missuppfattat något och gjort helt fel och måste göra om. Gillar inte att lägga ner dyrbar tid på onödiga saker. Längtar tills nästa tisdag då vi har handledarträff och får lite respons. Annars tycker jag det är helt okej, jag hade tänkt det skulle vara mycket värre (peppar peppar, vi får väl se vad jag säger om ett tag). Men vi har det ganska trevligt där i bibblan, vi är ju flera par som sitter intill varann och skriver och äter lunch med varann. Det gillar jag.

Ne, efter alla träsmak i rumpan så ska jag traska bort till friskis om en timme och träna lite High intensiv training. Ska bli skönt att få kötta lite och sedan somna gott nyduschad i sängen. Då är jag nog lagom redo inför morgondagen som består av fyra timmars föreläsning på förmiddan och sedan fortsätta med uppsatsskrivande på eftermiddan.

C-uppsats

Hej bloggen! Jag säger bara wooooooooooow, har inte hunnit tänka på dig sen i söndags. Andra dagen med c-uppsatsen idag. Idag hade vi introduktion där vi fick träffa examinator och vår handledare samt fick en liten startspark i baken. Nu har man fått upp i huvudet hur mycket det är vi ska hinna med dessa veckor, nu känns det så himla stort och ogreppbart. Men jag hoppas och önskar att dessa veckor ska gå fort och vara effektiva så att man efteråt kan känna att man har gjort ett bra jobb och gjort sitt bästa.
Är helt slut i huvudet efter bara två dagar... vad ska detta sluta?


Är det bara jag som tycker jag ser gravid ut på denna bild. Tröjan ser ut att skymma en mystisk kula..

Beach 2011, here I come!

Denna vecka har jag spenderat 6 timmar på friskis. I love friskis, mitt andra hem ;). Aja.. Denna vecka:

Måndag: Skivstång intervall
Tisdag: Vila
Onsdag: 30 min powerwalk innan frukost, Pulsmedelpass
Torsdag: 30 min powerwalk innan frukost, Skrivstång intervall
Fredag: Pulsmedelpass
Lördag: 30 min powerwalk
Söndag: Medelstyrkapass

Ne men seriöst, tycker jag var i bättre form för exakt ett år sedan. Jag har börjat slarva lite med att inte bara äta godis på lördagar. Denna vecka har det blivit både popcorn, våfflor, choklad och smågodis. Men det är ju så gott, så det är svårt att låta bli.


27 mars



Igår så målade jag mina naglar, har inte kunnat måla dem på 10 veckor (eftersom jag haft praktik och där inte får ha nagellack). Nu känns mina naglar som riktiga färgklickar och jag älskar den turkosa färgen och lacken från H&M sitter riktigt bra och är billiga!! Nu får jag passa på att måla naglarna i alla möjliga färger dessa nio veckor jag skriver uppsatts för sen blir det naturella naglar igen när jag börjar jobba.

Idag har min ugn slutat fungera, även en av mina spisplattor är helt död. I torsdags eller fredags gick en propp i min lägenhet till kyl, frys, ugn och köksbelysning. Men den bytte jag så att det fungerade efter det sen. Ugnen fungerade så fint i går men IDAG så har den lagt av helt, och detta hände precis när jag stog och gjorde paj som jag planerat hela veckan för att göra. Hur irriterande är inte det på en skala. Som tur var har jag Johanna som granne så jag fick låne hennes ugn, så jag knallade över dit med alla ingredienser och formar och allt var det var. Hon bjöd på te och ost & kex så det var trevligt. Men jag blir så less när saker och ting inte fungrar som det ska. Det här har hänt en gång tidigare också och då var jag tvungen att ringa till bovärden så det blir jag väl tvungen att göra nu med. Jobbigt!! Men nu har jag iallafall fått göra min tacopaj och den blev jättegod. Goda matlådor för hela veckan.

Att fynda helt gratis

Finns det något bättre än att fynda i sin egen garderob? Ibland glömmer man bort gamla plagg som man har undangömda eller så ängnar man dem inte ett öga. Denna topp köpte jag för flera år sedan och det var nog över två år sedan jag använde den sist. Men den är ju skitsnygg, älskar dess fall och att axeln hänger bar. Den åker på nästa utekväll tror jag nog.



Student 2011

För tre år sedan var jag mitt uppe i studentruset, för jag skulle ta studenten! Studentskivor, måltider, planering, klädångest mm. Hela våren andades bara studenten. Jag menar jag sände ut inbjudningar till min mottagning redan i april.

Om två månader tar jag examen (säger fortfarande förhoppningsvis, man vet ju aldrig). Då blir jag färdig sjuksköterska. Vi ska ha en avslutningsfest för klassen och vi ska ha avslutning i kyrkan den 1 juni. Men vad mer?? Ingenting. Det är inte alls samma grej nu, men det borde det kanske vara egentligen. Jag menar, studenten från gymnasiet tar alla och man behöver inte ens ha fullt betyg för det. Nu är jag snart akademiker (väl?), är inte det mycket större? Den ända som kommer stå utanför kyrkan dagen jag tar examen är min kära far. Resten av familjen kan inte komma ner, ingen släkt heller. Vad ska jag och pappa göra efter det? Åka hem till min lägenhet och äta tårta bara vi två? Hehe.. aja mig gör det inte så mycket, men det är bara en tanke.

Klänningar! Jakten på den perfekta studentklänningen inför studenten var enorm. Den skulle ju vara pefekt och oj oj oj vad jag letade, utan att hitta. Min stundetklänning köpte jag på Gina Tricot för 149 kr och den köpte jag för att ha om jag inte hittade någon annan och det gjorde jag inte. Nu finns det ju massor med klänningar att välja på. Utbudet är så mycket större än för tre år sedan. Nu hittar jag hur mycket som helst. Och hur är det, ska man ha vit klänning på sig när man tar examen också, eller satsa på en i färg kanske?


Massa fina klänningar från Nelly och H&M som passar till studentdagen.


Så här såg jag ut på min studentdag: 5 juni 2008!


Jordgubbar



Färska jordgubbar som jag köpte idag! Dem ska jag mummsa på som belöning efter träningen sen. Ska bli gott gott!!

Världens bästa syster

Dricker te ur min favoritmugg. Känns skönt att man är världsbäst på någonting iallafall. :-) Hihih, julklapp från lillasyster!!


10 veckor gått, 10 veckor kvar

Idag gick jag min sista dag på praktiken. Hade även min slutbedömning i eftermiddags och det gick bra, jag är godkänd. Känns mycket bra. Det har verkligen varit blod, svett och tårar dessa veckor och jag har aldrig känt sån stor press att prestera som under dessa veckor. Det har varit hårt slit på avdelningen, men riktigt roligt har det varit också. Känns konstigt att lämna avdelningen när man varit där flera dagar i veckan i 9 veckor. Men ska tillbaka dit imorgon för avslutningsfika m alla stundenter och handledare.

Ikväll blev jag bjuden på middag hemma hos Johanna m henne och Emma, det var trevligt och spontant. Jag hade nämligen redan middagen i ugnen när Johanna ringde, men den får jag äta imorgon istället.

Så imorgon ska jag ha sovmorgon och sen ska jag sätta mig och verkligen plugga till nationella tentan. Det gäller att passa på nu innan uppsattsskrivandet börjar nästa vecka. Kom på tanken idag om jag skulle sista minuten boka en resa hem, men slog snabbt bort de tankarna. Jag ska för tusan bara bo här i 10 veckor till och sen kommer jag bo hos mamma och pappa igen på obestämd tid så det gäller att ta vara på mitt liv som ensamboende.


Haha vad tycks om denna bild, spelar den inte min personlighet ganska bra?! ;P Dryga stockholmare..

Snygg rygg



Detta snygga linne kommer in på H&M inom en snar framtid och jag känner att jag bara måste ha det. Älskar ryggen, skitsnyggt till jeans och klackeliklackar.

My new shoes

Hämtade ut ett paket med skor idag. Ett par snygga till sommaren, från H&M. Nu måste jag sluta shoppa, för denna månad vart räkningarna HÖGA, dels pga att jag ska betala tillbaka 1890 kr till försäkringskassan för att jag fått för mycket i bostadsbidrag 2009(!), tv-licensen på det, H&M-fraktura och startavgift för mitt nya internet + att pba har smyghöjt hyran. Men det är lugnt mamma, jag klarar mig! ;) Men det har blivit liite för mycket internetshopping denna månad så ska försöka att stå emot lite nu.


Skagen(s) + dagens

Har precis gjort en helt utomordentligt god skagenröra, så enkelt och gott, mycket godare än vanlig köpt. Har även slängt in potatisarna i ugnen så att de blir färdiga i tid tills Johanna kommer (de brukar ha en tenens att ta dubbelt så lång tid att bli färdiga så det är lika bra att ha tidsmarginal). Kul ska det bli att träffa Johanna, eftersom hon inte var med i går, saknade henne minsann. Men hon jobbar och sliter på praktiken denna helg :)

Så här går jag klädd idag, mjukisdress från H&M!


20 mars

Så var det redan söndag. Denna helg har gått FOOORT, men det kan ha att göra med att jag hade praktik i fredagskväll. Igår var vi hemma hos Emma & Rasmus på lite förfest, det blev singstar och gruppfoton hela kvällen lång, riktigt roligt. Sen cyklade vi till kåren där det var helt okej, det blir vad man gör det till. Man känner knappt igen hälften av folket där längre, vad har hänt????!!!!!

Idag är det underbart med solen. Var och en sväng nyss och hämtade ett paket med skor (!) och det var riktigt varmt och skönt med bara skinnjackan på och solglasögonen också såklart. Ska strax ut igen och gå en sväng till Willys och köpa ingredienser till kvällens söndagsmiddag med Johanna. Det blir bakad potatis med egengjort skagenröra, mumma!!

Snor några bilder ifrån gårdagen av Frida.





Sacrifice Jumpsuit

Jag dör så snygg jumpsuit jag hittade på Nelly av märket One Teaspoon. Men priset är saftigt, 1195:- Får minsann fortsätta drömma.



Bikini

H&M har fått in nya bikinis och den här modellen gillade jag massor. Just att den är virkad, tubtop och den lilla horndetaljen. Frågan är bara vilken färg som är snyggast? Jag kan inte riktigt bestämma mig.





15 mars

Sov ut riktigt ordentligt idag, när jag såg att kl var 10.30 fick jag lite panik och studsade ur sängen. Nu är kl över 12 och jag har ännu inte riktigt startat dagen. Har ätit frukost och jag har inte mått illa eller fått ont i magen, bytte yoghurten mot nyponsoppa. Ska strax ta mig ut på en promenad tänkte jag, måste röra lite på mig. Sen ska jag tvätta hela dan och städa. Borde plugga, som alltid, men vet inte riktigt vart jag ska börja. Idag är det en månad kvar till sista tentan.

Låg och bläddrade i nya utskicket från ellos igår innan sängdags och hittade dessa två plagg som jag mer än gärna skulle vilja ha. Så snyggt till sommaren.







14 mars

Idag har jag tagit mig utanför min lägenhets dörr efter dessa dagar. Haft praktik idag, och det gick bra förutom att jag haft sån magknip nästan hela dan, kändes som om magen skulle sprängas, tror det var yoghurtens fel som jag åt i morse, hej laktosmage. Men dagen flöt på ganska bra ändå, jag och min t3:a hade tre patienter som vi hade hela omvårdnadsansvaret för (och två av dem är ganska omvårdnadskrävande), vi var utesköterskor idag nämligen. Det jag fick börja dan med var att torka diarré, haha vilken start efter att ha legat hemma med magsjuka i tre dagar. Sen fick vår patient ett krampanfall som var lite småläskigt, man vet inte riktigt vad man ska göra. Som tur var låg patienten i sängen och gjorde sig inte illa.

Nu har jag precis ätit två mackor och ett glas nyponsoppa och min mage har redan börjat bulla upp sig. Har inte ätit någon riktig mat sedan i torsdags. Aptiten är verkligen kass, och magsäcken liten och illamåendet lurar fortfarande.

Vän på besök

Nu mår jag mycket bättre *peppar peppar*. Har varit trött och lite illamående under dagen. Men efter det att Johanna varit här och druckit te och pratat i två timmar så mår jag mycket bättre. Det är inte klokt vad ensam jag har kännt mig de här dagarna. Tack vännen för att du kom förbi!


En salig blandning gnabb

Magsjukan fortsätter. Slapp iaf febern som jag kände av igårkväll. En haltimme efter det jag ringt och sjukanmält mig till praktiken så spydde jag. Så nu är min kropp tömd. Vågar inte se på mig själv i spegeln, ser ut som ett spöke. Hoppas hoppas verkligen jag slipper sjukanmäla mig imorn också, min handledare bad mig ringa senare idag så jag slapp sätta klockan så tidigt imorgon om jag ska vara hemma då också. Men jag vet ärligt talat inte hur det blir, har inte hunnit känna efter, sov ända till kvart i ett.

Nu till något annat. Är på jakt efter nya snygga sandaletter till sommaren. H&M har fina och just nu har jag 25% rabatt på valfri vara. Jag velar mellan dessa. Vill helst ha de första, men är lite rädd att de ska vara klumpiga och hårda..?!



Sjukstuga

Det här har blivit min föda nu ikväll. Hittade några rostmackor i frysen - vitt bröd ska väl vara lite snällare mot magen. Blir nog ingen praktik imorgon. Känner mig febrig just nu, fryser och har värk i kroppen. Har varit på toa igen också. Usch.. Jag spyr iaf inte så man får vara glad för det lilla.


Bajs rent ut sagt

Det känns som att jag bara är negativ här på bloggen just nu. Men livet är verkligen upp och ner nu känslomässigt och så, mycket som händer som påverkar en och som har konsekvenser.

Idag så är det strålande sol och jag är ledig. Skulle träffat Sanna för lite häng, plugg och lunch och lite så. Hade verkligen sett fram emot det. Men vad händer? Jo jag vaknade av att jag mådde så sjukt illa, magen knep och skuldran värkte. Tog mig till toan, och jag ska inte vara så fin nu, men det bara rann på. Jag har inte fått i mig någonting alls idag hittills, bara någon klunk vatten för att svälja lite tabletter. Vill verkligen inte åka på någon magsjuka. Men det skulle inte förvåna mig, då jag fick torka massa bajs på praktiken i onsdags. Har dock hållt mig från toan i fyra timmar nu, så det känns skönt. Det känns så sjukt deppigt att bara ligga här, hade så himla gärna varit ute och njutigt av vädret eller gjort andra nödvändiga saker. Men jag hoppas att jag kurerar mig ordentligt nu ikväll för imorgon har jag praktik som börjar kl 07. Jag kan inte vara borta från den, för jag behöver den verkligen för att klara av dethära.

En ganska grå torsdag

Har loggat in här på bloggen flera gånger idag, men har verkligen inte vetat vad jag ska skriva. Jag är tom på inspiration. Vet inte vad jag ska dela med mig av, eller vad jag orkar. Nu ligger jag in min säng med datan på magen och väntar på att kl ska bli 18 då jag ska iväg å träna. Det är det ända jag har motivation till just nu känns det som, men det är ju tur att den finns kvar iaf. Är ledig nu två dagar från praktiken. Imorgon ska jag plugga med Sanna, om hon inte blir sjuk. Hoppas det blir av, för jag behöver både plugga och socialisera mig.

Ne vet inte vad jag ska skriva. Bjuder på en uppmuntrande bild från spanien i somras. Hoppas verkligen jag kan åka med dit i sommar igen. Det skulle var underbart. Har nog aldrig varit så avslappnad och utvilad förut som jag var efter resan förra året.


Dag 19 – Detta ångrar jag

Jag är en väldigt efterklok person som ofta handlar innan jag tänker efter. Detta kan nog både vara positivt och negativt. Positivt för att jag kan vara ganska spontan men negativt för att jag ibland kan fatta rätt dåliga beslut. Så det finns faktiskt en del saker jag ångrar här i livet, stora som små. Många saker har väl med kärlekslivet att göra då jag inte alltid har varit helt schysst och lämnat en del med brustna hjärtan.

En sak som jag inte vet om jag ångrar riktigt är att jag flyttade ner hit till Karlskrona och började plugga till sjuksköterska. Det är ofta jag tänker tillbaka på hur det skulle ha varit om jag inte hade gjort det, och hur mitt liv hade sett ut då. Jag är iaf himla glad över att ha träffat och fått lära känna massa underbara människor här nere, vänner för livet som jag garanterat kommer fortsätta ha kontakt med. Det är guld värt och på så sätt ångrar jag inte att jag flyttade ner. På köpet har jag även blivit mer självständig, fått bätttre självförtroende och lärt mig att bo själv utan att ha mamma och pappa i närheten. Men det är det här med utbildningen som får mig att undra om jag verkligen valde rätt i att flytta ner hit. Jag är inte nu i termin 6 säker på om jag vill bli sjuksköterska (just nu vet jag inte ens om jag verkligen blir det om tre månader...). Tror det skulle finnas andra saker som skulle passa mig mycket bättre att sysselsätta mig med här i livet. Ibland kan jag ångra att jag bara var så spontan att jag bara hoppade på en utbildning som jag bestämde mig för bara någon månad innan, det var absolut inget genomtänkt beslut. Men det är ett beslut som redan är fattat och då får man göra det bästa möjliga utav det och det har jag gjort tycker jag.

Slut där, för jag vet inte vart vidare jag vill komma.


Sarah minus några år

Hittade lite gamla bilder från min förra mobiltelefon. Bilderna är tagna 2007, 2008 och 2009.














Två sorters skor

Två fina skor i två olika färger från Nelly som jag gärna skulle pryda mina fossingar med. Speciellt de rosiga men de var lite dyrare. De virkade däremot kostar bara 149 kr, riktigt söta skor, men frågan är om de är såå praktiska (inte de vita iaf).



JFR

Det tog drygt en månad att få hem smyckena jag beställde från JFRs webbshop. Skulle bara ta max två veckor enligt siadn. Men så fick jag de fina smyckena tillslut, och inte bara det, några dagar senare fick jag ytterliggare ett kuvert från dem och där i låg en till uppsättning av de smycken jag beställde. Så nu har jag dubbelt upp av dem. Hmm, undra om det blev fel hos dem där?! Frågan är om jag ska behålla båda eller om jag ska slänga iväg ett mail om att jag fått dubbelt, kanske får jag något som tack för god kund? Men orka.. ;) Fina är smyckena iaf, visst!





Last week

Förra helgen kom tjejerna över hit på knytismiddag. Frida stod för fördrink, Emma förrätt, jag för huvudrätt och Johanna för efterrätt. Det blev en mysig kväll som vi avslutade på kåren, där det inte var så livat så visiten där blev inte så lång. Bjuder på några bilder!


Emma & Frida


Johanna & jag


Emmas förrätt


Min varmrätt


Vi kollade på melodifestivalen också


Nytt nytt nytt

Under veckan har det blivit lite nytt i klädväg in i garderoben. Från favoriten H&M såklart.





Kjol 149:- Tröja 299:- Klänning 179:-

Hate this night

Alltså vilken hemsk natt, och då syftar jag på allt som hänt inuti min hjärna. Jag har drömt två fruktansvärda drömmar, och efter varje har jag vakat med gråten i halsen och en svettig kropp. Det som man kan uppleva i drömmar kan vara så himla verklighetstroget och man får se så sjuka saker. Inatt fick jag i princip se en person som jag älskar nästan slitas sönder i stycken och dö, och allt pågrund av mig och min klantighet. Alla känslor var så starka och ångesten var enorm. Det är konstigt men jag har drömt om denna personen två nätter i rad nu och jag vet inte varför, och båda gångerna har det hänt något dåligt.

Den andra drömmen var kanske inte lika hemsk, men gråten i drömmen är hemskt jobbig. Jag drömde att jag inte klarade sluttentan. Jag har drömt om sådant förut men det här var något utöver det vanliga. Hela min värld rasade ihop och det var som om hela min framtid var förstörd. Jag kunde inte glädja mig över någonting längre.

Jag har nog aldrig varit mer lättad när jag vaknade ur mina drömmar i natt, speciellt den första. Tack, sa jag tyst för mig själv.

Den här veckan har varit sjukt jobbig. Det har hänt mycket och jag har verkligen varit låg och kännt mig nedtryckt och värdelös. Det har kännts som om allt dåligt har varit mitt fel och det är väl det som kommer ut och formar mina drömmar.

I´ll be back!

Har haft massa annat att tänka på de senaste dagarna så här har det inte kommit upp någon spännande uppdatering. Men i helgen tänkte jag bjuda på lite inlägg bla på några smycken som jag fått hem och lite nytt från H&M. På återseende!

Hjärta er

Sådana dagar då allt känns lite extra jobbigt så längtar jag så fruktansvärt mycket hem till min familj. Har precis pratat en stund med min bror i telefon och han får mig alltid på bättre tankar ♥

Imorgon väntar en ny dag på praktiken, det känns lite tufft att gå dit.



RSS 2.0