31 oktober

Det har varit en sjukt jobbig dag. Sådana dagar längtar jag hem massor. Jag och mamma har mms:at. Saknar henne, men på fredag kommer hon. Nu ska jag bara lägga denna helg bakom mig för imorgon är det en nya vecka och en ny kurs börjar - organisation och ledarskap, låter inte fullt så roligt men känns bra med något nytt. Undra om jag kommer kunna sova inatt, jag har bara legat i soffan hela dan och inte ens tagit en nypa luft - det bådar inte gott inför en god nattsömn. Men vill verkligen vara utvilad imorn och känna mig bra igen. Imorgon är det även 1 november vilket medför något nytt också..


Mina ögon ser läskigt stora ut..

Sarah vs. Blondinbella



vs


Bild tagen från BBs blogg.

Jag var lätt coolast som catwoman trots hennes latexdräckt och uppuschade bröst ;) Jag såg iallafall läskigast ut i mitt svarta hår.

...

Katastrofkväll/natt/morgon. Tänker inte nämna något mer men allt spårade bara ur. Hej sålänge.

30 oktober

Kinky Night ikväll då, just nu känner jag väl mig inte jättetaggad men ska försöka komma igång. Emma kommer lite innan för att fixa oss lite tillsammans. Wooooo TAGGA TAGGA TAGGA!!!!

Såhär har jag sett ut de tidigare åren. Hmm, ni får se hur jag ser ut ikväll sen!


Sarah 14 år



Rotade lite bland gamla bilder och hittade denna. Jag är 14 år och har den perfekta hårfärgen på den perfekta frissan, det var det jag tänkte på när jag såg den, så söt så!

29 oktober

Step-passet idag var askul. Tiden gick jättefort - passet är bara 45 minuter och det är påtok för lite tycker jag. Älskar denna träningsform, passar mig som handen i handsken! Efteråt gjorde jag iordning en jättegod lunch - rödspetta som jag panerat själv + avokadosallad. Riktigt gott. Slängde på lite citronpeppar på fisken och lite olivolja+piffikrydda på salladen innan den snabbt hamnade i magen.


Shopping&Step

Tänkte bara visa upp två av plaggen från Nelly som jag hämtade ut igår. Är mycket nöjd med båda. Spetsklänning är verkligen underbar.



Nu ska jag till friskis för lunchstep!

28 oktober

Den bästa bilden jag fick till i morse innan jag fick springa till skolan. Hade basgrupp och sen skrev jag klart hemtentan och skickade in den..Ångest..Alltid samma känsla. Så nu är vi lediga hela helgen (tänkte iof öppna min akutmedicinbok som jag fick hem idag), på måndag börjar en ny kurs och nytt plugg. Men den här helgen ska bli bra har jag bestämt! Vi börjar nu.

Sitter och tittar på Rosa Bandet-galan nu på tv3, och usch jag är riktigt känslig för sånt. För bara nått år sedan klarade jag inte ens av att titta på den. Jag tyckte det var så hemskt, och det är det fortfarande men hanterbart iallafall. Tänkt att livet kan vara så orättvist. Så många kvinnor drabbas av bröstcancer varje dag och alla känner/eller vet väl någon som är drabbad. Nästa termin skriver jag och Linda vår c-uppsatts om hur kvinnor upplever att få diagnosen bröstcancer. Självklart har jag även i år köpt ett rosa band som nu pryder min jacka.


Måste klargöra...

Appropå tidigare inlägg här - så har jag inte färgat håret svart. Jag har bara peruk. Vill inte att det ska bli några missförstånd för jag skulle aldrig i mitt liv färga håret svart.. Haha!!

Varit och hämtat ut paket!


Halva termin 5

Nu har halva terminen gått. En halva to go. Av termin 5, tiden har verkligen sprungit iväg. Nästa terminen är den sista, och även den tuffaste. Jag oroar mig redan för både praktiken och examensarbetet. Klarar jag av det här? Jag kan ingenting. Så känns det och just nu ser jag inte fram emot termin 6, för jag är rädd. Rädd att det inte ska bli som alla andra säger att alla bitar kommer falla på plats. Jag saknar massor i min utbildning som jag inte tycker jag har fått. Visst vi läser enligt PBL, men ändå. Jag kan inte läsa till min den kunskapen jag behöver alldeles själv. Jag hoppas verkligen att jag få min examen och känna mig redo, mogen och ha modet att gå ut och möta det arbetsliv som väntar då. För just nu känns det så himla långt borta, just nu tror jag inte ens att jag når dit. Kanske är det bara svårt att vänja sig med tanken..

H&M news

Idag är det torsdag och som vanligt så droppar det in massa nya plagg på H&Ms hemsida. Idag gillar jag det mesta jag ser, massa fina festkläder. Blir riktigt sugen på att gå på någon fin tillställning såhär i höstrusket. Hoppas det mesta kommer ut i butik snart också för då ska det kikas på. Halsbandet nedanför har jag redan sett i butik, och visst är det tjusigt?





Vad tycks?



En dag på Amiralen

Idag cyklade jag och Emma ut till Amiralen. Första gången jag cyklar dit (har cyklat därifrån och hem en gång tidigare). Man har aldrig tänkt på hur lätt det är att ta cykeln dit. Går nästan snabbare än att ta bussen, ja nästan iallafall. Vi cyklade först till Max där det blev lunch, det var gott. Har suckat efter Max hela sommaren eftersom mitt jobb ligger precis brevid Max hemma i Södertälje, men konstigt nog lucnhade jag aldrig där.. Efter den goda måltiden mötte vi upp Johanna som hade tagit bussen eftersom den damen inte äger en cykel. Så gick vi till leksakshuset där Emma skulle köpa rekvisita till lördag. Och det var en riktigt rolig affär, inte alls bara leksaker utan lite som typ rusta(?), det fanns massa annat smått och gott med. Kom därifrån med lite roliga saker. Sen besökte vi även systemet, kappahl, lindex och till sist maxi där jag köpte marabou vinter-vit (besvikelse)och ett jättegott te bland annat. Sen tog jag och Emma våra cyklar och cyklade hemåt i motvind, gick lite tyngre än påvägen dit. En trevlig dag vart det med fina vänner.

Kolla in Darins nya video för lovekiller förresten, den är cool, man blir nästan scared, men jag gillar den, speciellt början. Go Darin!




Årets julkalender heter Hotell Gyllene Knorren och är skriven av Måns Gahrton och Johan Unenge som skrev Eva & Adam. Bådar gott och ska bli spännande att se.


Nu ska jag kollar på Bonde Söker Fru, veckans höljpunkt!

 


Tack för att du visar leg.

'
Fick ett frågekortsspel idag när jag handlade lite saft till helgen. Är det bara jag som tycker det är sjukt irriterande när kassörskan frågar efter legitimation innan man ens hunnit upp plånboken ur väskan? Jaaaa lugna dig lite va....

YES

Äntligen funnen, på Ica Maxi fanns det massa!


27 oktober

Nu ska jag och Emma på cykelutflykt till Amiralen. Hoppas solen dyker fram under dan också, hade ju varit nice. Happy onsdag på er!


Mitt livs bästa form

I somras mådde jag bra, både fysiskt och psykiskt. Jag var (och är) fortfarande i mitt livs bästa form. Jag har verkligen skött min hälsa under det senaste året och jag har märk STOR skillnad. För ett år sedan började jag träna på riktigt på friskis & svettis. Har tränat regelbundet där sedan dess, med uppehåll december förra året och under sommaren. Jag har alltid (som alla andra tjejer) haft massa komplex för min kropp. Jag har inga bröst och jag har massa rumpa och breda höfter. Det har gjort att jag känt mig helt fel och oproportionerlig vilket jag tyckte var jättefult. Ett fult päron. Varför jag varit så taggad med träningen är för att jag verkligen ser resultat av det, man både mår och känner sig mycket starkare av det. Kroppen blir tajtare och man får mer vassare former. Nu för första gången i mitt liv älskar jag min kropp, hallå kan jag göra något annat? Kroppen är en fantastsk maskin, det är mitt skal och den bär mig och den måste jag vara rädd om.


Friskis made this body

Vinter Vit

Förra veckan lanserade Marabou sin nya vinter-vita choklad i affärerna. MEN jag har inte lyckats hitta någon hittills, finns ingenstans och jag vill smaka. Jag älskar vit choklad (vilket jag gör med mörk och mjölkchoklad också)hihi. Imorn ska Emma och jag till Amiralen och då ska jag se om den finns på Ica Maxi, de ska väl vara lite hippa och få in nya sorter? Willys på pantarholmen är sämst på sånt.


Hoppas hoppas den finns på Maxi. Känner sådana cravings..

Dagens middag


Blev lax i ugn med pesto & parmesan med sallad. Laxen såg inte så smickrande ut på bilden så försökte effektera lite. Haha, men gott var det - lovar jag!


Lyxig i päls

I brist på annan inspiration idag, då jag bara är hemma och skriver hemtenta och bara är, så slänger jag upp en outfit som jag hade på farfars 80-årsfirande förra lördan. Jag vart mycket nöjd med den fakiskt, den kändes lite Djursholm :P Haha, skämt å sido, men när man har päls på sig så känner man sig plötsligt mer pråper och lite lyxig ;) Och ett pärlhalsband på det också.


Gynning



Enligt mig är Carolina Gynning en av Sveriges snyggaste kvinnor. Diggar henne på alla andra plan också. Läste hennes första bok EgoGirl i somras och tyckte den var riktigt bra och välskriven, wow vilket liv hon har haft (hittills, hon är ju ung fortfarande). Hennes andra bok EgoWoman har jag beställt och ska läsa den så fort den kommer. Gynning har en grym klädstil dessutom som man kan hitta massor med inspiration av. I klippet här ovan följer Elin Kling in i hennes garderob. Carolina Gynning är verkligen en B-kändis som har blivit en folkkär person, som efter sin medverkande i Big Brother har gjort något bra. Carolina ska även vara med i stjärnornas hoppning på Sthlm International Horse show i globen i november, så hon kan rida också. Så typiskt att jag missar det live iår men får se det på TVn istället. Gynning alltså, beundrar henne!

Höstrea

Idag börjar Nellys stora höstREA, men jag tjuvkikade på den redan igår (tack Emma för koden) och hittade faktiskt en hel del fyndigheter. Klickade hem tre plagg:


Sötaste spetsklänningen, 99:- kap!



Mysig tröja. Dock mestadels gjord i akryl, menmen, 249:-



Snyggt linne från Avanna, 99:-


Söndagskvällar med Beck

Nu börjar tv4 sända Beck-filmer igen varje söndagskväll. Som på den gamla goda tiden. Jag älskar söndagsfilmer, det är mysigt och ett bra avslut på helgen. Med start ikväll kl 21 då den första av de "nyaste" filmerna sänds - Skarpt läge. Den är väldigt bra, såg den på bio när den gick. Jag älskar alla Beck-filmer!



"En kvinna misshandlas brutalt men lyckas fly med sina barn. Senare hittar några sotare liket av en död man i huset kvinnan flytt ifrån. När polisen hittar blod från kvinnan på brottsplatsen tar Martin Beck och hans kollegor upp jakten på den försvunna kvinnan och hennes barn. De får vet att kvinnan håller sig gömd men hon litar inte på polisen och vägrar att ge sig till känna. Samtidigt får Gunvald reda på en mörk hemlighet om sin familj, vilket påverkar hans arbete."


Gårdagen

Idag är det FN-dagen, det är därför alla bussar flaggar. Fick tänka lite där ett tag, men sen kom jag på det utan att slå upp på nätet. Gårdagen då. Den var naajjss, flickorna E&J kom över vid sexsnåret och så bakade (säger man bakade eller lagade?) tacopaj. Det blev ett lyckat resultat, möjligen lite mycket köttfärs i jämförelse med pajdeg och ost. Till efterrätt blev det frukt och bär med smält vit choklad och vaniljsås. Sen flippade vi ut lite och skulle ta massa knasiga hoppbilder jag och Emma, Johanna fick vara fotograf. Härlig kväll helt enkel med mina fina vänner!

Idag tvättar jag som sagt och nu har jag lugnat ner mig också med tanke på förgående inlägg. Men nu är allt bra och nu tvättar jag för fullt, tur att jag inte hade ÖVERmycket tvätt denna gången när jag förlorade värdefulla minuter av min tid. Slutet gott allting gott. Smällde precis i mig lite rester från tacopajen med och det satt bra i magen.









#hbjfe7gfe6&==

Jag har hittills alltid varit välsignad med no-probelm med tvättstuger och tvättider mm - tills nu. Hallå vad finns det för puckade människor som lägger in tvätt i en maskin 10 minuter innan deras tvättid är slut och nästa börjar?? Visa lite RESPEKT för allas skull. Hinner man inte köra en maskin till så gör det inte, låt inte det gå över på någon annans tid. Det är sånt här man kan bli så himla irriterad på. Att det dessutom var båda makinerna och ett torkrum fullt med tvätt TIO MINUTER efter att min tvättid börjat är inte okej. IDIOTER!!!!!!!!!!!!!!!


Uppdate: Hon ville ha tvättstugan en timme till, då blev jag arg och sa att alla hennes kläder skulle vara borta om fem minuter då hon har gått över 20 minuter på min tid. Och jag är inte den som är den men nu har jag faktiskt bokat en tid och då vill jag ha den så jag hinner tvätta alla min tvätt och då vill jag inte behöva anpassa mig efter någon annan som vill tvätta en timme till.

Okej nu har jag fått skriva av mig, skönt. Men jag blir så extas....


PAJ

Jag ljög igår när jag sa att jag aldrig hade gjort paj förut. För det har jag såklart kom jag på nu: jag har ju gjort blåbärs/hallon/rabarber/whatever-paj förut, kolla här bara:


Så, så var det med den saken! Men jag har dock aldrig gjort någon matigpaj och det ska jag göra idag. Men får hjälp utav mina flickor så det ska nog gå bra. Trevlig kväll ska vi ha, hoppas ni får det med!

Mina intressen


Hehe, perfekt för en grå lördag som denna ;)


Se framåt

Dagar som man känner sig lite nere är det bra att tänka framåt, på något positivt som kommar ske. Jag tycker det är viktigt att planera in roliga saker så man hela tiden har något att se fram emot. Det hjälper en otroligt mycket när allt bara känns tråkigt eller jobbigt, när man sitter och knatar på sin hemtenta och inte kommer någon vart. Självklart ska man leva i nuet också, det får man inte glömma bort, men det kan vara till stor hjälp. Nu har jag några saker inplanerat som jag ser fram emot. Nästa vecka är det Kinky Night på kåren och förväntningarna är rätt höga. Om två veckor kommer mamma och hälsar på över helgen, vi ska åka till Köpenhamn hade vi tänkt över lördan och bara strosa omkring hon och jag. Den 20 november ska jag på Ladies night med några härliga tjejer från klassen vilket också ska bli kul. Nu känns det inte lika jobbigt längre att sätta sig med hemtentan när man vet vad man ska få göra för kul när den är inlämnad!


Fredagskväll


Ostmackor, en baileys och godis - inte helt fel va?! ;)

Fredagens höjdpunkt


Dags för lunchstep, och dags för endorfinerna att flöda!


22 oktober

Vaknade inte upp till en härligt fredagsfeeling idag som jag faktiskt brukar göra på fredagar. Speciellt förra fredan, vilken känsla. Jag är ensam, med hemlängtan. Det regnar och blåser utanför, jag måste ta mig till friskis i detta väder (tur att jag har mina rosa snygga stövlar). Jag lagar mat nu, klockan är halv elva, men det är skönt att ha maten färdig när man kommer hem från träningen.

Imorgon kommer Johanna och Emma hit på middag. Det ser jag fram emot. Jag ska göra tacopaj, min pajdebut. Så ha inga svinhöga förväntningar, men tacopaj kan väl inte smaka annat än gott?? Min pappa gör fantastisk god iallafall, så jag borde kanske ha ärvt en ådra därifrån. Men det är inte förns imorgon, idag vet jag inte vad som händer, boring. Fast i dettaa väder har man inte lust att göra någonting alls mer än att ligga i sängen och lösa kors och tvärs.

Okej vilket deppinlägg. Får nog väga upp det med lite HAHAHAHAHA och en härligt bild:


Jag saknar sommaren, värmen, friheten, Stockholm....

En ring på mitt finger



Mina nya ringar från StyleByTyra. De är jättefina och den till vänster glittrar så fint i verkligheten också. Kan verkligen rekomedera smyckena därifrån, bra pris och bra kvalitet, smyckena blir inte sådär fula efter ett tag som smycken har en tendens att bli ibland.

Jeffrey Campbell-kopior?



Kolla vilka skor
jag hittade hos Melba. Kopior av Jeffrey Campbell-skorna som jag bloggat om tidiagre - här. De är billigare och tycker faktiskt att de är lika snygga också, någon cm lägre klack och cm högre platå så lite lättare att gå med också. Kanske ska slå till? Blir dock en del utgifter närmsta tiden till roligheter jag planerat, bla Köpenhamn och Ladies night.


Hälsoinformationsdag

Idag hade vi som sagt hälsoinformationsdag på BTH. Min basgrupp utgick från folkhälsomål nr 7 - Gott skydd mot smittspridning, och inriktade oss mot klamydia och att det numera går å beställa klamydiatest via nätet. Snabbt, diskret och gratis.

Här är några bilder från dagen:






19 oktober

Svart. Blev det idag då basgruppen bestämt att vi skulle klä oss svart topp till tå, då vi haft redovisning om folkhälsomål 7 - Gott skydd mot smittspridning idag på hälsoinformationsdagen. Har stått från 9-14 och spridit information om klamydiatest via nätet, delat ut infoblad, resekit, kondomer och godis. Hann även med att gå på en examination av T6ornas examensarbeten, vilket kändes bra och nyttigt inför vårt framtida uppsattsskrivande.

Nu blir det tv-kväll med PH, I form med Anna Anka, Veckans brott och bartenderskolan. Tisdagar brukar inte vara bra tv dagar men nu så :P


Zara


Denna kofta fick jag med mig hem från Zara i helgen. Jag älskar den affären då den är helt i min smak. Lite stilren och framför allt priset, så det går att hitta mycket guldkorn. 299:- fick jag ge för denna. Mycket nöjd!

18 oktober

Har haft en grym helg hemma i Södertälje med familjen. I fredags hann jag med:
Shopping - fina fynd
Kvalitetstid med bror - vi diskuterade komplicerade sjukdomar, lekte med hans nya blodtrycksmachett och stetoskop, åt glass, handlade på Willys, kollade på I Anneli på svtplay.
Middag och bio på Heron med Sussie och Marklund - God thaimat, en runda i spelhallen där vi spelade dansspel och airhockey. Bion vi såg var "I rymden finns inga känslor" med snygga Bill Skarsgård i huvudrollen, bra film, mycket rolig. Så se den om ni vill få ett gott skratt.
Lördagen har jag redan berättat om (förgående inlägg) och igår Söndag var jag i Farsta med syster och häst på tävling. Det gick inge vidare bra för dem tyvärr. Hon red inte så himla bra, det får jag säga, för jag vet att jag inte rider bättre själv och hon har mycket mer talang och tävlingspsyke än vad jag hade/har. Men igår var hon inte på topp.

Imorse gick jag upp innan åtta och begav mig till biblioteket för att hämta en bok. Nu har jag skrivit en halv sida på hemtentan men det går segt. Jag.Har.Ingen.Motivation.Fortfarande. Längtar tills kl blir 17 för då är det Skivstång/Kondition på friskis, träningsabstinens.....


Texas

16 oktober

Gaaahh, dagarna bara springer iväg här och imorn eftermiddag bär det av till Karlskrona igen. Vill inte för då måste jag skriva hemtenta. Fast samtidigt vill jag för jag saknar mina syrror.

Dagen började med ett besök i stallet. Hade lovat syster att följa med och hjälpa henne när hon skulle hoppa några språng inför morgondagens tävling. Men det var så hårt i marken så det blev inte så mycket hoppning. Vid två-tiden åkte vi bort till Torpa Pensionat där farfar skulle ha sin 80-årsfest/firande/kalas. Träffade kusiner som jag inte träffat på år. Alla kusiner utom två var samlade. Det bjöds på goood buffé och efteråt kaffe och tårta. Sen fick vi alla barnbarn varsin present av farfar. Alla tjejer fick tärnor (luciatågtärnor alltså), utom den förstfödde som fick en lucia och alla killar fick en stjärngosse/tomte. Porslinsdockorna är lika gamla som oss då farfar och farmor köpte in dem vartefter vi kom till värden. Och efter alla dessa år så fick vi våra, ett helt luciatåg. Så fint! Mycket roligt att träffa släkten var det. Men oj vad trött man blir på alla frågor om sin utbildning, sin stad och allt annat. Folk frågar samma sak varje gång man ses. Haha, men det är väl förstårligt och sånt man får stå ut med ;).

Bildregn från dagen!












Grattis på födelsedagen världens bästar farfar!♥

14 oktober med kantareller

Men hej!

Har precis ätit
varma mackor med kamtareller och ost, mm riktigt gott. Nu är jag proppmätt, efter några mackor lixom (tre rättare sagt). Märker att min magsäck har krymt en del under den senaste tiden. Kan inte alls äta lika mycket som jag kunde förut och jag blir mätt jättefort. Nåja, är hemma i Södertälje nu. Kom med tåget vid kvart över tre. Just nu är jag ensam hemma, förutom Casper, och har varit det sen vid femtiden. Mamma och Denise är i stallet och pappa är borta, vart vet jag inte. Tråkigt att vara själv nu när man är hemma, men jag hade ingen lust att stå och frysa i stallet ikväll. Imorgon blir det Stockholm på dagen och middag och bio på Heron på kvällen!


Tälyeah tomorrow


Plugg på Waynes

Igår kände jag att jag bara inte kunde sitta hemma och plugga. Jag kunde inte hitta någon ro till att sätta mig ner. Så jag packade med mig datorn och block och tog cykel in till stan och satte mig på Waynes. Unnade mig en god kycklingsallad till lunch också. Satt där i kanske tre timmar och fick verkligen saker gjorde. Ett plus är att Waynes har gratis internet också. Jag pluggar så mycket effektivare när jag sitter någon annanstans än hemma och pluggar. Då kan jag verkligen koncentrera mig på plugget. Men man kan inte sitta på ett fik varje gång, då blir det lite för dyrt. Skolans bibliotek fungerar minst lika bra som tur var.


Fulfulfulful

Hittade den här bilden när jag skummade igenom lite gamla bilder. Varför jag fastnade för just denna är att jag är så fruktansvärt ful i håret. Ful färg, det var då när jag exprementerade lite med mitt hår, jag ville vara brunhårig men färgen rinner av mitt hår efter en dusch och blir sådär fult, snäppet på rödtonad nästan. Så usch usch usch, ska aldrig bli brunhårig igen, isåfall JÄTTEmörkt. Men blond is the shit, det jag passar bäst i helt klart. Och lugg ska jag heller aldrig klippa igen, fy vad jobbig och jag tycker inte det passar mig. Om jag blir sugen så får jag skaffa en såndär löslugg som Johanna har :P. Bilden är från april - 09 om någon undrar.



Ringar från SBT


Denna ring+en annan är just nu påväg hem till mig. Kommer från Style By Tyra och just nu finns det galet mycket snygga ringar och andra smycken på lager. Skulle vilja klicka hem allt, men två ringar fick räcka.

Reebok easytone



Mina nya dojjor. Ett par easytone, höstens största hälsobluff? Jag intalar mig själv att de fungerar, så då gör dem det. Var dessutom i behov av ett par nya walkingskor så varför inte dessa? Gick med dem igår till friskis och tillbaka och de var annolurlunda, lite instabila. Idag blir det en längre powerwalk och hoppas jag vaknar upp med fet träninsvärk i baksida ben och rumpa imorgon.

Klumpeduns nr 1

Jag är sjukligt klumpig. Det har jag varit i hela mitt liv. Allt jag har tagit i har i princip gått sönder. När jag var yngre ville inte mina kompisar låna ut sina leksaker till mig för jag hade alltid sönder dem. Ja, jag är inte världens försiktigaste person heller så det är inte så konstigt. Men min klumpighet är verkligen sjuklig. Idag så köpte jag en fin present till min bror som han ska få när jag kommer hem. Vad tror ni händer? Jo jag drämmer kassen med presenten i golvet när jag ska resa mig för en stol. Hur irriterande. Just då hade jag precis skickat ett sms och frågat om han inte kunde komma hem till oss på torsdagkväll för att han skulle få sin present. Nu har jag ingen present och kommer inte hinna fixa en ny. Inte nog med det, igår drämde jag min ljuslykta som jag har ståendes på soffborden i mitt stengolv. Jag skulle flytta datorn och datorsladden blir min ljuslycktas död. Min FINA ljuslykta. Glas tar jag sönder titt som tätt och jag tappar matförpackningar och spiller. Att min kamera har gått sönder tre gånger är ju inget jag är förvånad över. Jag blir bara så sjukt trött på min klumpighet, den är inte rolig att leva med.


Såhär kan det gå ibland, när jag hade sönder min tandborstmugg.

To do at home

På torsdag åker jag som sagt hem till Södertälje och stannar där över helgen och åker tillbaks på söndag eftermiddag. Har lite saker som ska göras och hinnas med, men framför allt åker jag ju hem för att min farfar fyller 80-år och ska firas på lördag!

To do list:

- Åka till Sthlm och besöka butiker som inte finns i Kna eller Tälje som tex: H&M Trend, Topshop Weekday, d-brand och Zara.

- Till Buttericks för att leta Kinky Night outfit

- Till Pub och köpa hårprodukter

- Chokladfestivalen

- Middag och bio på Heron med Sussie

- 80-årsfirande för farfar på Torpa Pensionat på lördag

- Följa med som hjälp på tävling i Farsta med syster+häst

De översta fem punkterna tänkte jag hinna me på fredan. Det blir fullt upp som vanligt när jag är hemma. Men kul ska det bli.



Chokladfestivalen

I helgen ska jag hem till Södertälje. Passar in denna helg väldigt bra då nordiksa museét i Stockholm har sin årliga chokladfestival. Jag har aldrig varit på den innan, men fick höra talas om den för bara någon månad sen. Det är då en helg helt i chokladens tecken. Chokladtillverkare, leverantörer och konditorier visar upp och säljer sin senaste kvalitetschoklad, provsmakningsmöjligheterna är höga. Utöver detta så kommer det även vara en drös med tävlingar och shower. Kanske får du gå en chokladskola med Anthon Berg?



Åh jag blir ivrig bara jag läser om det. Jag måste Måste MÅSTE bara dit. Rena paradiset för mig som chokladälskare, få känna den härliga doften av choklad och provsmaka massa spännande praliner.





11 oktober

Sitter och pluggar lite, etik inom folkhälsoarbete, till nästa basgrupp. Inte kul någonstans, när ska vi få roligt plugg egentligen? Etik är riktigt flummigt och motsägelsefullt. Jag hatar att disskutera det för man kommer ändå ALDRIG någon vart. Nä hade hellre gått en promenad i den underbara höstsolen eller strosat runt på stan och sätta sig ner och ta en fika. Det hade varit något. Om 1 ½ ska jag träna skivstång/kondition-pass. Friskis har gratis på alla styrkepass denna vecka så det lär vara smockat med folk på passet idag, fick lov att boka för att vara säker på att få plats. Det skulle ju vara förödande att missa det roligaste passet på hela veckan.


10 oktober (101010)

Coolt datum det är idag. Det är nästan som att man vill att något coolt ska hända idag bara för att, något minnesvärt. Finns nog många blivande mödrar som gärna vill trycka ut sina ungar just idag kan jag tänka mig.

Idag har det varit helt underbart höstväder och jag har varit ute två gånger, det är inte illa för mig en söndag ska jag säga. Om en stund ska jag till Johanna och äta söndagsmiddag, det blir fisk i ugn, mummma!

9 oktober Grattis Chris

Idag är det ingen vanlig dag för idag fyller min käre storebror 23år! Jag vill också vara hemma och äta glasstårta och bullar och säga grattis tusen gånger om. Du har varit den jag sätt upp till ända sen jag var liten. Du är så klok och glad och brinner för det du håller på med, blåde med din teaterverksamhet och dina läkarstudier. Tack för att jag får vara din syster, det är jag stolt över. Vi ses nästa vecka! GRATTIS!



BSF!!

Sängdags! Men innan det är time to sleepy så ska jag kika på gårdagens missade avsnitt av Bonde söker fru. Finns det något härligare program?



7 oktober

Nu är det helg igen, brukar bli det på torsdagar eftersom vi aldrig har skola på fredagar. Men bara för att det är helg betyder det inte att jag är ledig, har den nedrans studieuppgiften kvar som ska in på söndag. Skrivit halva, en halva till to go, men det ska jag väl fixa. Ska träna core/bosu ikväll med Sanna. Tänkte ta en powerwalk innan för att få lite kondis också.

Ne ska skriva lite nu och belöna mig med bonde söker fru sen.. Missade ju det igår. Spänning! Nästa år är det min tur att söka. Visste ni att jag alltid har drömt om att bli bondmora. Nästan varje sommar under min uppväxt bodde vi på olika bondgårdar runt om i Sverige. Jag har mjölkat kor, vallat får, ridit barbacka, åkt hölass, matat grisar, klappat kaniner, velat ha en kalv som husdjur och mockat tonvis med skit i mina dar. Lantliv kontra storstadsliv är den underbaraste kontrasten

Ha en trevlig kväll!

Dags att sticka in till stan, till Frida. Ikväll blir det girlsoutnight i Karlskrona.

Uppd. Haha vaddå dött!!! Blir till att sova nu och sköta skolan imorgon ;)



Och ikväll ser jag ut såhär.


6 oktober



Nämen tjeeeena!
Idag är allt bra. Har varit i skolan på en jättetråkig föreläsning i folkhälsoarbete. Efter det blev det lunch för att sedan sätta sig i basgruppen och fortsätta med planeringen inför våran hälsoinformationsdag. Inte världens roligaste dag i skolan, men det känns bra att ha varit där idag iallafall. Cyklade sen och postade ett paket + skrivit rent mina anteckningat till basgruppen imorgon. Färdigpluggat för idag då. Imorgon fortsätter jag med att granska hälsosajter. Om en timme blir det träning på friskis och ikväll blir det tydligen fest. Men inte på kåren utan flickorna ville gå ut i Karlskrona, wiiiie!! Dock ska jag vara nykter. Det har blivit alldeles för mycket av det goda den senaste tiden och jag har basgrupp tidigt imorgon bitti. Så det räcker med att vara trött då, inte bakis också. Men hoppas på en kul kväll. Det finns ett dilemma i det hela dock, mitt favoritprogram Bonde söker fru börjar ikväll och jag vill ju helst inte missa det.... :S

ShoesShoesShoesShoes

Det har blivit mycket skor den senaste tiden. Men man kan väl aldrig få för många? Här är mina favoriter, och alla är införskaffade ganska nyligen, så de flesta finns fortfarande kvar i butik/på nätet.


H&M


Deichmann


Ellos


Skopunkten


Nelly shoes


Dinsko


Dinsko


Våra fina djur! Haha, ja även om dessa två killar är de sötaste som finns så blir de inte alltid bra på bild ;)



Pluggmotivation

Min pluggmotivation är på nivå noll och har varit det hela den här terminen. Det känns som att det vi gör inte ger mig någonting och vi har massa skituppgifter som att granska sajter på internet och redovisa om buddismen (känns som att det är högstadiet man går på). Studieuppgifterna är så tråkiga så dt tar emot att sätta sig ner och göra dem. På torsdag ska jag sitta kvar i skolan efter basgruppen och plugga. I biblioteket är det lite lättare att verkligen göra det man ska, det är svårt när man sitter hemma.


En positiv sak med skolan är att jag ser fram emot vår hälsoinformationsdag som vi ska ha om två veckor. Det ska bli kul. Idag var vi på infektionsmottagningen och hämtade material och fick information om klamydiatest på internet som vi ska informera om här på BTH då. Det är sånt jag tycker är kul och skulle vilja jobba med i framtiden. Ungdomar, sexualitet, preventivmedel och även graviditeter, förlossning, mödra- och barnavård.

4 oktober - Kanelbullensdag


Tror det är första gången på flera år som jag faktiskt äter en kanelbulle på kanelbullens dag. Blev en fika efter basgruppen i skolans tidigare idag. Bullen var så god, det är inte ofta man äter kanelbullar nu för tiden.


18, 19, 20, 21



Två bilder från min 18-årsdag. Det var en onsdag och efter skolan så firade jag tillsammans med Sandra och Leka i klassen på centralbaren (CP) där jag blev bjuden på en drink, som blev två, tre och så några shottar på det. Haha klockan var runt fyra på eftermiddagen och jag skulle hem på födelsedagsfika med familjen och mormor senare på kvällen. Haha, lagom förfriskad.


När jag fyllde 19.


När jag blev 20 bakade jag paj och gjorde fula grimaser bland annat.


Och nu har jag alltså blivit 21.


Jeffrey Campbell



Såhär ser mina drömskor ut. Från Jeffrey Campbell. Så megasjuktfruktansvärt snygga. De kostar.. Närmare bestämt 1 680 kr. Saftigt. Men med 20 % rabatt blir summen inte såhög. Ibland blir man sugen på att unna sig, jag fyller ju faktiskt år idag.


3 oktober 1989 - Min födelsedag

Hej gott folk!
Gårdagen vart kanon. Vid sju-tiden kom syrrorna hit och åt smörgåstårta och så spelade vi spel hela kvällen lång. Vid elva åkte jag och Philicia in till stan och hamnade på oktoberfesten på Fox, där dansade vi med alla 40plussare och hade jättekul. Sen gick vi till nivå, tillbaka till fox och sen tillbaka till nivå igen. Supernice kväll helt enkelt och jag och PH hade askul, speciellt på fox. Idag mår jag bra, härligt! Vatten gör underverk. Sitter och pluggar lite inför morgondagens basgrupp och ska strax ta en uppfriskande promenad tänkte jag. Måste ut! Perfekt höstväder dessutom. Ikväll blir det söndagsmiddag hos Johanna ♥ Ha en härlig söndag!








2 oktober


S
mörgåstårtan står i kylen och väntar på gästerna!

Mmm marabou sensation



Har hört mycket gott om Marabou sensations
nya smaker. Köpte på mig två stycken när jag var och handlade och det ska bli spännande att provsmaka dem. Men det blir inte förens imorgon när tjejerna kommer hit. Tänkte bjuda dem på (förutom smörgåstårtan) det underbaraste som finns att äta på denna jord, nämligen choklad.


Ursäkta, jag har nog kommit fel!

I onsdags var jag på födelsedagsfest för Fille, hemma hos honom och Mette. Temat var "Ursäkta, jag har nog kommit fel". Haha, superkul tema. Jag älskar temafester. Jag skulle till sängen men råkade visst komma fel.


Pyjamasbyxor runt 8 år gamla, minst!



Påväg hem från firmafesten, påväg till ranchen, afterskin, stranden och skolan.


1 oktober

Precis som rubriken säger: 1 oktober. Den höstigaste av de höstiga månaderna. Den bästa höstiga månaden. Två dagar kvar tills jag blir ett år äldre. Mer vuxen (eller?). September har verkligen gått i ilfart. Men ändå är det mycket som har hunnits med. Kanske inte i skolan för den har varit väldigt seg. Men september har varit en väldigt rolig månad, hänt mycket roligt. Hoppas att oktober blir lika fullspäckad och rolig den också.

Nu ska jag snart äta lite middag, varma koppen kantarellsoppa och skinkmacka. Orkar inte anstränga mig mer idag. Ha en härlig fredagskväll!


RSS 2.0