*****

Älska mig mest när jag förtjänar det som minst,
för då behöver jag det bäst.

-
Den var så fin, såg att den stod på en tavla på Rådhuscafét och jag var bara tvungen att skriva upp den. ;)

Idag är det föresten min och Johans 9 månaders dag! :)

Några favortier från TopShop!


Karaktärsämnes vecka och nationella prov

Har inte orkat skriva något under veckan.. faktiskt ere så!

Iaf så är karaktärsämnesveckan slut nu och sammanlagt har jag sett 7 filmer på Roxy. Två filmer missade jag pga nationella prov.

Hade nationella prov i matte idag btw. Vi hade fyra timmar på oss, jag gick efter tre. Men jag kan ju inte säga att provet gick världsbäst. MEN NU ÄR JAG KLAR MED MATTE B! :) Bara matte C kvar :P.

Måndag och filmer på roxy!

Idag har vi tittat på två filmer på Roxy med skolan. Första filmen var Taxi Driver som jag bara såg halva av. Var tvungen att gå mitt i filmen, hade en tid hos läkaren. Han kände på min knöl i nacken som han sa var en uppsvullen lymfkörtel...... Bara jag inte har blivit smittad av Johan, min älskling har körtelfeber, sjukdomen som även brukar kallas pussjukan, kyssjukan eller nått. Läkaren sa att jag kunde ha fått smittan enbart just i nacken dåra. Men blir inte knölen större så ska det inte vara något speciellt.
Andra filmen var Garden State, den var ganska bra. Tyckte den inte hade någon speciell handling men den var rolig på något sätt, plus lite romantik vilket aldrig e fel.

Imorn blire nationella i engelska. Hör- och läsförståelse. Guuulp. Efter det blire film på roxy igen, Sjunde inseglet ska se. Får se hur den är, svartvit och allt. :P Sen ska jag hem till Johan innan utvecklingsamtalet i skolan!



Jag kan inte säga, hur vacker du är. En ros akvileja, var skönhet du bär!

image88

Varning, hästprat :PPPP

Har ändrat design på min blogg. Den gamla var så ful. Fast den här är rätt tråkig oxå, vet inte hur man gör egna roliga...måste man betala? Ajaj den får duga tills vidare.

Idag ska en av Chrilles kompisar komma till stallet och provrida Matador. Om hon tycker om honom så kanske hon kan ta honom en dag i veckan eller så. Det är ju bra att få lite hjälp, så man e ledig en dag iaf. Och det skulle även vara bra tills vi åker till Ungern så att någon skulle kunna rida honom medans jag är borta, så han får röra på sig lite iaf! Så hoppas att han håller sig lugn och sköter sig idag.

Hopptränade igår oxå, i början gick det skit. Men i slutet gick det faktiskt bra. Jag har en sån snäll häst, han förstod inte att han skulle ta ett galoppsprång i kombinationen så han hoppade studs på ett 110 cm hinder. Duktig kille, han försöker så gott han kan och det är ju allt man kan begära! Han är ju trots allt bara en unghäst och måste få göra lite fel ibland. Nu har han ju iaf lärt sig att man ska ta ett extra galoppsprång, det var ju inte så skönt att få en bom mellan bena.

Bad day

Idag har det varigt en sån där jobbig dag. Det började redan i skolan, ni kan se förra inlägget ^^. Justja radiorepotaget som jag kunde gjort klart på en halvtimme och så får jag istället sitta där i ca 3 timmar..KUL....NOT.. Det är inte kul att sitta där och bara se tiden rinna iväg och man får ingenting gjort av det där dumma repotaget, datorena var tydligen överbelastade sådär mitt på dagen.

Tid är väldigt dyrbart för mig. Ända sedan jag fick häst (och innan oxå, när jag tillbringade många dagar och timmar i stallet) så får man verkligen lära sig att tid är verkligen pengar om man kan uttrycka sig så. En häst tar så mycket av ens lediga tid att det blir svårt att få allt att gå ihop med andra saker som man vill göra. Speciellt när det är 100 saker man MÅSTE göra. Allt jag gör om dagarna bli verkligen ett MÅSTE. Det är inge roligt, för när något blir ett måste så blir det jobbigt och så blir det inte kul helt enkelt, bara ångst.

Jag MÅSTE åka till stallet 7 dagar i veckan. Jag har inget val, har jag en häst så har jag lixom.
Jag MÅSTE sköta skolan, plugga. Det är jobbigt för det måste man ofta prioritera först (förutom hästen), och så får jag prestationsångest av att jag tycker att jag inte gjort mitt bästa, fast jag kanske har det.
Jag MÅSTE träffa Johan. Det har blivit ett måste känns det som. Men det är ju ett måste jag vill göra. Om det inte går så får jag ångest för att jag inte hinner med honom. Och idag var faktiskt första gången på 9 snart hela månader som jag prioriterade bort honom.
Jag MÅSTE åka och träna. Nu när jag har skaffat gymkort och allt, då måste jag ju utnyttja det. Minst 1 gång/veckan för annars är det ju ingen vits med det, det måste ju ge lite oxå. Jag vill ha sådana muskler som våran idrottslärare Pygge. Snygga tjejmuskler helt enkelt.

Skulle bara var såå skönt att ha någon dag då det inte fanns några måsten alls. Vet ej när jag hade en sådan dag senast.. de behövs ibland.

Jag längtar så mycket till vi åker till Ungern, det ska bli så skönt alltså. Koppla av hoppas jag på att få göra. Med inga måsten.
Behöver inte tänka på hästen, inte på skolan, inte på att träna och Johan han kommer jag ju ha hos mig varje dag när vi är där, plus varje natt oxå!

Oj det vart ett långt inlägg. Inte så roligt heller.. ajja ibland måste man skriva av sig.

Grrrrrrr

Jag blir såååå arg och irriterad på detta skitprogram Audacity. Jag försöker redigera mitt radiorepotage, men det hackar bara hela tiden och så går det inte att göra någonting.
Jag skulle kunna göra klart detta på en kvart men eftersom det håller på som det gör så kommer jag ju få sitta här i två timmar till. Jag orkar inte bli mer irriterad....

Blodgrupp A

Satt och skulle börja med min naturrapport om blodgrupper och vår klassblodgrupper i allmänhet idag.. Satt och sökte runt lite på någon bra info om ämnet och kom in på någonsida som handlade om "ät rätt för din blodgrupp". Visste inte om att det fanns olika dieter som man skulle följa beroende av vilken bloddgrupp man har.
Jag har iaf blodgrupp A (inte 100% säker men ganska) och såhär ser min kostplan ut för att vara frisk, leva länge och uppnå idealvikt.. :S

"Jordbrukaren" Medelhavstypen - vegetarianen 
Tendens till för lite magsyra. Känslig matsmältning och får lätt infektioner, hjärt-kärlsjukdomar, diabetes, cancer. Även makrobiotisk kost lämplig.


  • Bli vegetarian
  • Motionera med övningar som ger lugn och koncentration, t ex yoga, tai chi, promenader och golf.
  • Motverka stress genom meditation.
  • Risken för att få hjärt-, kärlsjukdomar och cancer ökar om du äter felaktigt.

  • Exempel på särskilt lämplig mat: makrill, lax, bönor, sojaprodukter, jordnötter, pumpakärnor, olivolja, bovete, sallad, spenat, persilja, kålrot, morötter, pumpa, svamp, blåbär, tranbär, grapefrukt, ananas.
    Var försiktig med mjölkprodukter från kor (mozarella, får- och getost kan fungera). Sojamjölk och sojaost är utmärkta alternativa högkvalitativa proteinkällor.
    Undvik kött, (kyckling och kalkon går bra), mjölk, ansjovis, skaldjur, rökt lax, kikärtor, potatis, tomater


    Typiskt att jag har den sämsta blodgruppen dåra som jag tycker.
    Ska jag bli vegetarian, BIG NO, jag skulle aldrig kunna bli vegetarian. Jag gillar inte grönsaker, konstiga sojor och oljor, bönor och jag är dessutom allergisk mot de vanligate frukterna och nötter.
    Lugna sporter avskyr jag (promenader är ett undantag), varför rider jag i sådana fall? Då det alltid händer något.
    Jag har aldrig provat att meditera.
    Det är ökad risk att får hjärt och kärlsjukdomar, cancer och diabetes vid fel kost och att man lätt kan få dessa sjukdomar. Är det större risk att drabbas av de sjukdomarna om man har blodgrupp A än blodgrupp B tex?

    Om man skulle vara en person som inte oroar sig så mycket så kanske man inte skulle ta det så allvarligt. Men sån är inte jag, ännu en sak att få ångest över....bajs


    ÅH när ni tar saken i egna händer

    Kom till skolan imorse och fick reda på att vi inte har några lektioner fram till klockan 12. Jahapp, hade ju kunnat sova en timme till eller så.

    Sitter i datasalen och redigerar mitt (och Martins, men han är ute och ränner någonstans) radiorepotage om skolmaten. Det går faktiskt ganska bra, ska ha med After Darks melodifestivallåt Åh När ni tar saken i egna händer, haha han sjunger ju om mat Tina och det passar ju perfekt till mitt repotage :PPPPPP.
    Men det är ju skönt att kunna göra det nu så behöver man inte gå på den lektionen sen och sluta tidigt.

    Börjar få lite ont i huvudet av att sitta och glo på datan, borde använda mina glasögon igentligen...men de är för små.

    Feelings

    Åh det känns ju som sommar.. man får verkligen njuta av det så länge det varar!

    Jobbig och skön dag

    Idag gick jag upp 06.30, behövde prata med mamma om en sak innan hon åkte till jobbet. Men det gjorde ju så att jag kom till stallet 08.30, tidigt och bra. Hann rida innan värmen kom och det är ju alltid skönt.

    Fick världens mensvärk när jag var hemma igen. Kände först hur den kom smygande och sen blev den bara värre och värre. Tabletterna jag fick av doktorn hjälpte ingenting till en början, lyckades tillslut somna i soffan och när jag vaknade hade jag inte ont längre (då hade tabletten gjort sitt jobb, nu ska det hålla sig i ett dygn). Men det gjorde så fruktansvärt ont, det spelar ingen roll om jag ligger, står eller sitter, man kan prova alla ställningar men ingenting hjälper för att lindra värken. Jag har hört att värkarna som man får innan man ska föda barn ska vara som jätte kraftig mensvärk, fatta hur skit ont det borde göra..

    Som planerat åkte jag iaf sedan till Johan, min lilla sjukling. Eftersom han är sjuk så låg vi mest i sängen, löste sudoku och myyste. Sen rörde vi oss ner till tvn och tittade på oc avsnitt. Hoppas älsklingen min blir frisk snart.

    Lista!

    Lovade för länge sen att jag inte skulle lägga in fler listor för jag vet att de inte är så roliga att läsa. Men äsch vem bryr sig. Här kommer en iaf!

    1. Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4 - vad står där?
    "meaning, for the woman who used it, a person of the same"

    2. Sträck ut din vänstra arm så långr du kan,  vad rör du vid?
    Trappan

    3. Vad var det senaste du såg på TV?
    TV shop

    4. Utan att se efter, gissa vad klockan är:
    17.55 (18.02)

    5. Bortsett från datorn, vad hör du just nu?
    Måns Zeömerlöw

    6. När var du senast utomhus och vad gjorde du då?
    Runt 16.00 gick jag till tempo

    7. Vad tittade du på innan du började svara på den här undersökningen?
    På bloggen som jag snodde listan ifrån. Kommer inte ihåg vilken det var men.

    8. Vad har du på dig?
    Svarta miss sixty jeans och vit tröja

    9. Drömde du något i natt? I så fall - vad?
    Man drömmer väl något varje natt. Tänker inte säga vad jag drömde i natt ;) :P

    10. När skrattade du senast?
    När jag pratade med Johan i telefon

    11. Vad finns på väggarna i rummet där du är nu?
    Tavlor, ljusstakar, spegel, lampa

    12. Har du sett något konstigt på sistone?
    Hmm lite mysko

    13. Vad tycker du egentligen om den här utmaningen?
    Ojoj vilken utmaning. Tråkig

    14. Vilken var den senaste fimen du såg:
    World Trade Center

    15. Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa?
    Massor

    16. Berätta något om dig själv som folk inte känner till:
    Jag är en väldigt dålig förlorare

    17. Om du kunde förändra EN sak i världen, utan att ta hänsyn till politik och skuldkänslor, vad skulle det vara?
    Göra så att alla svältande människor får mat

    18. Tycker du om att dansa?
    Ja klart!

    19. Georde Bush?
    Han är USAs president. Var med på filmen jag såg igår.

    20-21. Vad ska dina barn heta, pojke respektive flicka?
    Emanuel och Eleonore

    22. Skulle du någonsin överväga att bo utomlands?
    Ja överväga skulle man ju alltid kunna göra

    23. Vad vill du att Gud ska säga när du kommer till Pärleporten?
    Välkommen in mitt barn

    24. Vilka fyra personer vill du ska svara på de här frågorna?
    De fyra som vill

    Tävla

    ÅHH jag vill tävla nuu.  http://www.ridsport.se/Stockholm/tavling/proppar/070429bornsjo.doc
    Något man verkligen saknar...


    Blottad

    Igår när jag var på badhuset gjorde jag en liten bröstchock. Min bikini som låg orörd sedan i typ augusti hade tappat all sig resår så den satt jätteslappt, upptäckte inte det förens jag var i badhuset så jag hade inge val. Gick och motionssimmande lite med mamma, och när jag skulle hoppa upp från kanten så har den glidit ner och bröstet blottar framför en man, vad kan han ha vart typ 30 kanske. Bikinin åkte i soptunnan sedan när jag kom hem.

    Var och köpte en ny bikiniöverdel idag iaf. Den plattar till brösten jättemycket, men jag tyckte den var så fin så jag köpte den ändå. Jag får väl helt enkelt acceptera att jag är ganska plattbröstad.



    Annars idag så har jag varigt i stallet (som vanligt) :P. Sen var jag med älsklingen, han var lite sjuk så vi tog det bara lungt. Såg på Strandvaskaren och låg och mös. Jag läste oxå en bok för honom, om han nu orkade lyssna. :P

    Två killar som jag gärna skämmer bort med pussar :)


    Bejbi

    För ett halvår sedan idag så gick min stora dröm sedan barnsben i uppfyllelse. Jag fick en egen häst, alldeles egen. Bästa födelsedagspresenten som jag någonsin fått, av mamma! :)

    Matador min lilla (stora) bebis!!!!! <3

    image83

    ..

    Jag älskar honom.. så mycket att det känns som om jag ska spricka.

    Han gör mig till den lyckligaste flickan i världen.

    Men samtidigt är han farlig för mitt hjärta.

    VAD SKA JAG GÖRA?

    Body with organs

    image82

    Organen satt som de skulle idag..både i kroppen och i huvudet!
    Naturprovet avklarat!

    Jumping

    Var ute och hoppade studsmatta för en stund sedan. Det var kul och bra för att ränsa skallen från dåliga tankar om allt och alla... och kanske ersätta dem mot hur människokroppen fungerar, för jag har prov imorn, då gälller´ääääääää!

    RSS 2.0