30 november

Nervositeten har stigit. Det är ju faktiskt imorgon det gäller. Jag ska skriva min allra första TENTAMEN!!! Läskigt. Önska mig lycka till!

30 november - 1:a advent

Tenta imorgon då... Känner mig faktiskt ganska lugn, och har gjort det i några dagar. Vill känna mig lite nervös iaf. Paniken kommar säkert komma imorgon när man sitter där med tentan framför sig. Men man kan det man kan nu lixom, det får räcka. Imorn kväll blir det även lite fest är det tänkt, hoppas att man känner att man har nått att fira bara....

Ikväll blir det tv-kväll så det ryker om det. Massa saker jag vill titta på, men det går ju inte att titta på allt. De sänder ju från globen hela kvällen, samtidigt som det är en ny Wallander film också. Får nog sitta och sappa. Denise är i globen nu, jag blir så avis :P

Trevlig kväll!

30 november

Så här kan det se ut i Kallekrona på vintern, visst ser det mysigt ut. Ska ner på julskyltningen idag!


29 november

Sitter och kollar på sändningarna från Stockholm horse show på svt24 nu. Man får nöja sig med det, när man inte kan vara där. Alltid något! :) Just nu är det maskeradhoppning med dressyr, alltid ett roligt inslag... Blir så sugen på att rida nu, om drygt två veckor åker jag hem och då får jag komma upp på hästryggen igen!!!!

Hej så länge.

28 november

Ett år med körkortet idag då! Tänk att det har gått så lång tid som ett år.... Kom ihåg den dagen så bra, deet var en härlig känsla! Men nu har jag inte kört bil på tre månader, och snart ska jag ut och köra postbil igen :P

Btw så har jag idag haft besiktning på min gamla lägenhet i Kungsmarken. Det gick bra. De hade inget att klaga på, eftersom jag inte hade bott där på tre månader och inte användt köket och så. Var sen nere på Karlskronahem och lämnade nycklar och nyckelband. Nu har jag inget band att ha nycklarna på.......... Måste införskaffas. Köpte en kjol också som jag spanat in ganska länge. Var nära på att köpa en fuskpälsjacka från H&M:s barnavdelning, men tänkte sen att det kanske var onödigt, även om den var tuff :P

Justja, igår var det ju kårkväll med liveband. Men innan det så bastade vi, det var grymt härligt. Vissa hoppade i havet... På kåren var det massa människor, både härifrån och ifrån Ronneby och Karlshamn. Erik Hassle spelade och han var faktiskt grymt bra, fastnade för en låt! Vart tvingad att fråga hur gammal basisten var... Han var 20, men såg tydligen ut som 14, tyckte de andra..
Lyssna på låten, den är faktiskt grymt bra!


27 november - Godis?

En sak förstår jag inte: Vart har mitt godis-begär tagit vägen? Jag är typ aldrig sugen på godis längre. Jag som innan gick runt med ständigt sockersug. Äter inte alls lika mycket godis nu som jag gjorde förut. Innan jag flyttade hit och i början när jag bodde här så åt klart över ett halvt kilo godis i veckan. Nu äter jag kanske 0.250 kg, och då köper jag för att det är helg och jag borde äta då, fast jag egentligen kanske inte har varit så sugen.


Nee, jag blir inte sugen.

27 november

Idag är jag på bättre humör. De ringde från posten och sa att jag får jobba 18/12-5/1. Yeah, då har jag något vettigt att göra när jag är hemma + att jag får lite slantar inför nästa termin. Annars idag, när jag gick till skolan då vart jag helt nerskvettad av lera av en lastbil. Mina beiga byxor vart helt prickiga. De håller på å bygger (gräver) precis vid skolan så det åker lastbilar och grävskopor förbi hela tiden. Idag så sprängde dem också, så vi fick flytta oss från fönstern, sen sprängde de och hela golvet skakade....

Ikväll ska vi aspar bada bastu... Efter det blir det kåren med livemusik. Det blir nog en rätt tidig kväll, får ju inte sova bort halva fredagen då det finns vettigare saker att göra. De ska besikta min gamla lägenhet på Kungsmarken, sen ska jag lämna nycklar o så på Karlskronahem. På kvällen kanske, kanske jag åker till Karlshamn.

26 november

Just nu är jag lite trött på att vara jag. Det är så mycket nu, med skolan och hjulsittningen å allt. Samtidigt så längtar jag hem och är på lite dåligt humör för att jag inte kan åka hem i helgen. Hade verkligen velat det.

Har inte så mycket roligt att skriva just nu. Det är mest plugg, plugg, plugg.. Har varit och sålt biljetter till hjulsittningen i Ronneby idag. Vi sålde TVÅ, haha å vi ska sälja 100 biljetter. Hittills nu har vi sålt runt 30 st totalt, alltså 70 st kvar tills på måndag.. Kolla in våran aspsida som har utvecklats sen sist.

24 november

EN MÅNAD KVAR TILL JUL! Idag har det föllt, fullit, fallit, DROPPAT liiiiiiiiiite snö här i Kallekrona. Det ligger lite vit puder i gatuhörnen, men inte så mycket mer.... Blir så avis när jag ser snövita landskap från nordligare breddgrader i landet.

Idag har jag varit i skolan hela dagen, blir väl så imorgon med. SNART ÄRE TENTA.... Jag ber om ursäkt i fall jag är tjatig om det, men som sagt det är min första tenta och den är jättestor, och jag vill så gärna klara den.

23 novemver - SIHS

Det gör ont i hjärtat att veta att jag i år kommer missa årets höjdpunkt i Globen i år. Stockholm Internationall horse show. Jag har varit på det varje år sedan jag var 11 eller något, och det hör till. Hela första adventhelgen fylls hela Globen av massor med hästar och hästmänniskor. Det är så underbart..... Jäkla humanbiologitentan....


21 november - Fredag

Nu är det helg igen! Som vanligt, börjar bli bortskämd :P Men just nu spelar det ingen roll, måste plugga i helgen oavsett. Bara en vecka kvar.....

Igår var fråga Olle-Olle Waller på kåren, han pratade jättemycket, svarade på frågor med jättelånga svar, så att han till sist glömde vad fråga var. Hehe, ne men han var en riktig mysgubbe.. Jobbade sedan, vilket var väldigt segt. Var inge folk alls där igår, så vi var väl fler som jobbade än besökare, även fast vi inte var så många som jobbade igår. Vi syrror gick hem vid kvart i tolv nån gång eftersom vi skulle ha redovisning idag. Så vi slapp städa :P

Som sagt idag så hade vi redovisning, vi hade en lektion om blodet för en annan basgrupp. Vilket gick bra. Efteråt satt jag och min basgrupp i bibliotektet och pluggade humanbiologi.. Det är så mkt roligare att plugga ihop, även om jag pluggar bäst och helst själv.

Lugn kväll annars, hämtat ut paket, handlat lite och kollat på idol... Imorgon har vi andra delen av alkoholutbildningen som vi måste ha för att få jobba i baren. 9.15-16.30 imorn då.. Om några veckor ska vi ha ett prov på det vi ska kunna.


Henning, Olle, å jag

21 november

Utmaning!

Tre hårda klappar:
1. Fyrkantiga vita tallrikar
2. Byrå
3. En lägenhet

Tre mjuka klappar:
1. Mysdress
2. http://www.stylebystars.com/ProductPopup.aspx?filename=new_dress_front_611.jpg
3. Kläder

Tre viktiga klappar:
1. Ett lyckligt 2009
2. Godkänt på tema människokroppen
3. Fred på jorden

20 november

Har precis varit på föreläsning och är bara hemma en stund för lunch, ska strax tillbaka till skolan. Men måste bara få citera våran föreläsare: "..så att arteriolerna drar ihopa sig"... Ihopa, låter så gulligt! :)

19 november

Hallå där, orkar inte skriva så mkt idag. Har iallafall varit på ett ålderboende idag, sammanfattningsvis: ganska långtråkigt, goa gubbar o gummor, bajslukt. Dan kändes jättelång för att det inte fanns så mkt att göra, och ändå fick jag gå hem vid 13.15.

Imorgon: resursföreläsning i humanbiologi. JAAAAA!!!!! :) Påkvällen: Fråga Olle på kåren + jobbkväll.

Sussa sött

18 november



Tror jag är 14 år på den här bilden.. Gaaaaah ge mig tilbaka mitt hår som jag hade då. Långt och fint och perfekt färg, perfekt lugg också dessutom.. :P

Imorgon ska jag ut på hospitering på ett ålderboende här i Karlskrona. Känns inte som om jag har speciellt stor lust till det nu. Inte en smart vecka att lägga en hospiteringsdag på, när vi har tenta snart... Men det blir säkert bra och lärorikt ändå... 7-16, så det blir en lång dag.

17 november

Idag är det måndag, men det känns som söndag, även fast jag varit i skolan idag.

Nu har mamma iaf åkt härifrån och hem till Södertälje, dock är hon inte hemma ännu utan sitter på tåget. Två dagarna hon va här gick snabbt, och så var de bara förbi. Men vi har hunnit med en del. För det första så har hon handlat massa mat till mig, tror det sammanlagt gick på 800 kr.... Nu har jag mat så jag klarar mig en månad framåt...Om inte mer?! Vi har även varit ute och ätit tre gånger :P varit i kyrkan, gått på stan och inte shoppat så mycket. Vi har städat min gamla lägenhet på Kungsmarken och vi har gått promenad på långö.

Nu är det tillbaks till vardagen igen... Bestående av massa plugg. Två veckor kvar tills tentan..... Jag tänker gå med den inställningen att jag kommer klara den, för det ska jag. Annars hoppar jag banimej av tror jag...... Kanske inte men om jag kuggar omtentan så hoppar jag nog av :P. Då blir det posten resten av livet...... Okej, det där lät väldigt deprimerande.....

Vi höres!

15 november

Haft en jättebra dag med mamma. Nu ska vi snart sova, hon är trött.

15 november - Dagens

Humör: Bra såklart mamma kommer ju. Hade en del otäcka drömmar bara
Gjort: Varit nere i tvättstugan och tvättat lite, ska ner snart igen
Planer: Möta upp mamma vid tåget om ca en och en halv timma. Sen åker vi nog ner till stan
Ser på: Dataskärmen och en lunga
Lyssnar på: I´m stupid - David Castaneda
Läser: Om cirkulationssystemet
Dricker: Har druckit annanas och apelsinjuice nyss
Äter: Har käkat lite frukost
Bästa: Att mamma kommer snart :)
Sämsta: Att jag har lite tentaångest
Väder: Det blir nog helt okej väder idag, inge regn förhoppningsvis

14 november - Dagens

Hittade en rolig(?) dagens:.....

Dagens humör: Humöret är det väl inget större fel på
Dagens planer: NADA, kanske ha myskväll med Emma, få se
Dagens bild: Overalltjejorna

Dagens serie: OC
Dagens låt: All around the world - ATC
Dagens önskan: Att en sak inte ska infina sig
Dagens smink: Varför sminkade jag mig över huvudtaget idag?
Dagens väder: Regn


14 november

Så här såg min overall ut efter lite pyssel. Fin va? :P Nu har det även tillkommit lite stuff.

 


I´m on my way


14 november

Hej käraste!
Jag säger bara det, vilken kväll det vart igår. Roligast på länge. Stormtrivdes i min overall, det ultimata plagget. I princip det ända man behöver, och de enda jag kommar gå runt med nu hedan efter, men undantag för vissa tillfällen (skolan kanske).

I alla fall hade jag bestämt mig för att gå till skolan idag även fast det vart lite sent igår. 7.45 ringer min väckarklocka och 8.10 kommer jag upp ur sängen. Fick ett sms av Emma där hon säger att hon inte pallar att dra till skolan idag... :p Kom till skolan kl NIO......Duktigt av mig. Pluggade liiite, gick hem kl 9.40, då pallade jag inte att vara i skolan mer. Det kanske inte var världens smartaste idé ändå.

Imorgon kommer min kära mor hit ner och hälsar på mig över helgen. Som jag har längtat och väntat. Har inte träffat henne på två månader. Så det blir en jättemysig mor och dotter helg hoppas jag. Vi ska fylla min kyl och frys på massa godsaker, shoppa lite, städa på Kungsmarken, kanske bio och resturangbesök. Sen är det bara 1 månad kvar innan jag åker hem på jullov.

13 november

Ikväll blir det kåren. Ser faktiskt fram emot det, tror det blir kul ikväll.... För overallerna kom ju igår och det ska ju firas. Om en stund kommer Emma hit och vi ska klistra märken på overallerna. Typiskt tjejer att göra det tillsammans. Vi har även köpt små blommor att sy fast :P.

Trevlig torsdag!

12 november - overall

Våra overaller har kommit!!! :) Var och hämtade min idag. Nu är det bara att sätta på alla märken man samlat på sig, så slipper sen se så naken ut.



Najs!

11 november

Tänkte faktiskt klicka hem en klänning från stylebystars. De har riktigt snygga klänningar för en bra peng. Sitter nu och velar lite på vilken jag ska välja. Har två alternativ... Om det är någon som har en liten åsikt så är det gärna välkomnande.. :)



Den vita klänningen är klassisk. Funkar alla fyra årstiderna.



Den röda är snygg den med. Passar bra nu när det snart är jul. Perfekt klänning för julafton samt julsittning/festerna.

10 november - haha

Mamma: Kan du inte skicka ett kort på dig så jag vet hur du ser ut? Du tycker jag är jättekonstig förstås.

Hehe, ja. Gömmer man bort hur sin dotter ser ut på två månader...

Skickar iaf några bilder till henne.
Mamma: Ja du är dig lik.
Så bra, då får du ingen chock när du kommer på lördag :)


10 november - återligen :P

Måste tillägga att jag tittade på utgångsdatumet på mjölkpaketet, visserligen gjorde jag det efteråt, men det stod 11 nov.... Skumt.

Markus Fagervall - If you don´t mean it

10 november

OBS! Drick aldrig sur mjölk. Det gjorde jag imorse och jag kan nog säga att det är bland det värsta jag har gjort. Fy tusan vad äckligt det var. Tog en stor klunk samtidigt som jag tog min vitamintablett och jag kan säga att det som inte hann komma ner i halsen var ute ur munnen på fem röda. Det smakade spya. Hehe, nog om det.

Helgen har passerat, inte helt oberört. Härlig helg med lite festande och annat i Ronneby.

Sitter och repeterar lite om cellen, vilket går förvånandsvärt bra. Kommer ihåg mycket och tror jag har fått grepp om allt. På onsdag har vi vår sista föreläsning om ett nytt område, nämligen nervsystemet. Sparar det svåraste till sist, smart :P. För övrigt så är de idag tre veckor kvar till tentan. Känns både bra och dåligt. Fyra veckor kvar till mikrobiologitentan... Den boken har jag inte ens öppnat... Men det är bara på 1,5 poäng så i princip ska man klara det på en vecka?!

7 november

Kanske dags att börja göra sig iordning? Har inte rört mig ut fläcken från soffan sedan jag kom hem från stan för 1 ½ timme sen. Om 40 min kommer tjejerna och hämtar upp mig för att vi sedan ska promenera till Mette i stan. Ikväll ska vi ha myskväll, fira att Mette har fyllt 20 i veckan. Beställa mat och titta på Idol, det blir nice tror jag!

Jobbkvällen igår gick bra. Tog inte så lång tid att städa som tur var. Det är bra att vi är så många, allt går så mycket snabbare då. Kom hem vid kvart över tre, men fick inte sova utan blev istället gästad av två rookies som väntade på att ta första tåget till Ronneby. Efter en stund så körde jag ut dem.. Var ju tvungen att sova för att komma upp och ta mig till skolan för lite pluggish.

Nej, har ej tid för deetta nu. Hej

7 november

Bild tagen från mitt fönster hemma i Pershagen för ett år sedan.


6 november - igen

Jag diggar mina nya tights rätt så mycket!



Nu ska jag pudra upp mig lite och sen iväg på jobbkväll @ kåren!

6 november

Tjao,
Har varit en vecka med mycket jobb i skolan. Suttit till typ fem varje dag förutom igår. Jobbat med vårat grupparbete, som äntligen är klart, bara lite finjusteringar :). Nästa vecka blir nog också lite proppad. Tre föreläsningar, ett seminarium och basgrupper. Tentan börjar närma sig, och det känns. Börjar få lite smått ångest, har ju inte hunnit plugga mycket  humanbiologi alls.

Jaja, ikväll ska vi aspar jobba på kåren. Liten speciell kårkväll ikväll tror jag, fast jag vet inte varför. Men har hört att folk från Ronneby och Karlshamn kommer o det är ju alltid kul. Det jobbiga är bara att när kåren stänger kl 02 så måste vi städa, så man kommer inte hem förens runt 04-05 i natt (morgon). Tänkte ju gå till skolan och plugga imorn också... Det får väl bli efter lunch.

Det är ju torsdag, helg nu igen.

Vi höres!

4 november

Idag har det varit ännu än dag som spenderats hela dagen i skolan... Utan att få så mycket gjort. Min basgrupp skulle arbeta med våran gruppuppgrift om folkhälsa, då vi ska hitta 4 stycken artiklar som beskriver olika synsätt på hälsa. Vi har jättekul tillsammans vår grupp, men jag kan inte säga att vi är särskilt effektiva av oss. Klockan fyra när jag var tvungen att gå hem och tvätta hade vi endast valt vilka artiklar vi skulle använda oss av samt skrivit 2 rader på ett worddokument. Och då hade vi ändå hållt på sedan tio i förmiddags.

Vart föresten filmad idag för en informationsfilm (eller något sånt) för skolan. De frågade mig om jag hade lust att gå upp för trappan så att de kunde filma då. Linslus som jag är så ställer jag ju såklart upp.

Imorn, föreläsning om njurarna. Sen är det plugg som gäller, har att ta igen eftersom jag inte hann plugga något i helgen och inte så mkt idag pga av vårt effektiva grupparbete.

Om två veckor ska vi även ut på våran andra hospiteringsdag. Den här gången ska vi vara på ett särskilt boende, antingen äldreboende, demensboende eller något liknande.

Tips: Min brors blogg, från Spaninen.


3 november

Julmust är så underbart! ♥

2 november

Lagom seg söndag.. Vaknade vid 12, pizza till frukost vid 13 och så mackor nu till kvällsmat. En riktig söndag för en student. Hehe, nä men gårdagen var lyckad. Roliga männsikor och roliga dräker, eller mer eller mindre roliga dräkter.
 
Har inte hunnit plugga eller ork/lust att plugga på hela helgen.... Liiiite ångest, men får ta igen det imorn och på tisdag innan föreläsningen på onsdag.

Tänkte gå och lägga mig snart, är seg som sjutton. Vill vara pigg imorgon tack.

1 november

Robin B - hunkvarning, kan man vara så mkt snyggare?


1 november

Vaknade ganska tidigt idag. Jag som hade tänkt att verkligen sova ut idag. Har vaknat till och från hela natten, på grund av konstiga drömmar.. Grottmänniskor i Åre bla..


Igår så vägde jag mig hos A-M, kunde inte låta bli.. Förvånadsvärt så hade jag inte gått upp ett enda kilo. Inte åt det motsatta hållet heller. Det är mystiskt.... Jag har ju stoppat i mig hur mycket skit som helst sen jag kom hit. Fast jag ska inte klaga. Hade ju varit värre om det var tvärt om.. :P

Idag står veckohandling på schemat tror jag, har knappt någon frukost hemma änns. Ska skriva en matlista också, det blir så lätt att impulshandla massa annat annars. Sen blire uppladdning för ikväll. Emma skulle komma förbi och vara smakråd åt mig.

Trevlig lördag!


RSS 2.0