Översvämning igår


Bild från LT.

Igår såg det ut såhär utanför mitt jobb. Helt sjuk. Men imorse hade allt vattnet runnit bort, men tomterna vid husen runt omkring såg helt förstörda ut med stora gropar i marken. Shit vad det regnade igår. Tycker de här extrema vädret är lite obehagligt. Extremt varmt, extrema regnväder..


Skor skor skor

Man kan aldrig ha för många skor.

Base SEK 349, Nelly  Shoes - NELLY.COM

Åh de är ju så snygga. Men blir inga nya skor för tillfället, köpte ju faktiskt två par igår!


Acne-kopior och gummistövlar

Var inne på skopunkten idag efter jobbet. De har fått min massa fina höstskor minsann. Hittade flera jag skulle vilja ha, men det blev bara köp på två. Jag gillar skopunkten (okej kvaliten är kass, men det gör mig inget eftersom jag ändå tröttnar på skorna efter en säsong) och deras braiga erbjudanden, som köp tre och få de billigaste partet på köpet eller köp två och få det billigaste paret för halva priset. Jag tror nog aldrig jag har gått därifrån med bara ett par skor.

Köpte dessa snyggingar, Acne-kopior bara några tusenlappar billigare. Mycket snyggare än på bild och matrialet känns inte alls så billigt som det ser ut på bilden från hemsidan. Kostade 349:-.


Boots från Skopunkten.com

Mycket snyggare i verkligheten...



Har läääänge letat efter ett par snygga gummistövlar och vad passar inte bättre än ett par rosa. Kostade 249:-, men jag fick dem för halva priset.


Gummistövel från Skopunkten.com



Bra för regniga höstdagar!

Efterrätt?

Hittade det här receptet i min gamla kalender när jag satt och bläddrade igenom den och bestämde mig för att testa på. Perfekt som mellanmål eller lite nyttigare efterrätt kanske?! Eller när man bara är lite sugen på något på kvällskvisten.

Yoghurt (helst vaniljyoghurt, ger lite mer smak)
Digestivekex
Hallon (frysta eller färska spelar ingen roll)
Florsocker


Börja med att krossa kexen fint. Häll hallonen i en mixer (om de är frysta, annars kan man mosa dem med sked). Mixa sönder och tillsätt lite florsocker och mixa tills det blir en fin smet. Varva yoghurten, hallonsmeten och kexsmulorna i ett högt glas. Varva så många gånger du vill och toppa med hallon och ett digestivekex.

Provade som sagt och det var hur gott som helst, perfekt kvällsmellanmål! :)


Gröna Lund

Men skräckblandad förtjusning kan man nog beskriva mina känslor när modiga jag provade på Katapulten på Gröna Lund för första gången igår. Linnéa skrattade hela åkturen, jag skrek. Jag tror hon skrattade åt mig. Men jag trodde jag skulle dö, att det som höll fast mig skulla lossna. Men samtidigt var det såå underbart! Att åka karusell är ju ändå rätt roligt. Sen blev det ett åk i berg och dalbanan när det regnade. Det var ingen hit.


Här är den :P

H&M-höst

Här är mina favoriter från H&Ms höstnyheter. Två av plaggen äger jag redan, den mönstrade kjolen samt den vita toppen med silverdetaljerna (till vänster).


Get the look - JC


 

På JCs hemsida (hittar inte länken) kan man göra egna outfits. Rolig idé och kul att sitta och fördriva tiden med. Här är mina två enkla men snygga!


Karlskrona

Jag saknar mitt Karlskrona! Skulle vilja åka ner men är bara ledig lördag och söndagar så det känns inte lönt. Själva staden kanske jag inte saknar så himla mycket men mitt liv där nere, alla härliga människor, mina syrror och min lägenhet bland annat. Jobbar min sista dag den 20:e augusti, 21 har mamma och pappa sin 50-års fest så jag åker inte ner förens den 22. Den 23:e börjar skolan, och det är nollningsvecka!! Dock är sommaren i (iallafall nära till) Stockholm inte helt fel, jag älskar staden, den spontana staden!!










Skaldjur



Idag har jag lagat mat till mamma och mig. Eller lagat och lagat, mera slängt ihop lite mat. Det blev skaldjurssallad. Har varit super sugen på räkor i flera dagar nu. Gottigotti!

Helgen

Har haft en jätteskön helg och bara varit hemma med familjen. Tankat energi och sömn som är mycket behövligt. Helgen har bestått av: Powerwalk x2 med mamma, grillning, altanhäng, solning, bärplockning, tripp till skärholmen, Beck-tittande, bakning x3, fika xflera bland annat. Att bara vara hemma är underbart, när man har människor runt om kring sig. I Karlskrona är det inte lika roligt att bara vara hemma en hel helg, det blir ju så tomt då.

Idag har jag jobbat, tungt på måndagar. Fick jobba över 20 minuter. Nu på eftermiddan har jag, mamma och Chris varit en tripp till Mariefred, men dit vi skulle var stängt så vi fick vända och åka hem igen. Stannade på grekiska kolgrillen och köpte mat. Deras cous-cous var huuuuur god som helst, godaste jag ätit på mycket länge. Har lite kvar till matlåda imorgon också, jihhooo!!

create avatar

Nelly´s rea

Ingen har väl missat Nellys stooora rea?! Så mycket fina plagg och framför allt skor till riktigt bra priser. Har suttit framför datan många gånger och varit påväg att klicka hem lite saker men sen ångrat mig. Men i veckan gjorde jag ändå en beställning (främst för att jag hittade en rabattkod som gav gratis frakt). Det blev en klänning/topp som jag tittat på längre och ett par sandaler som jag är i behov av.

Ellis Long Top SEK 149, Vila - NELLY.COM

Från Vila, 149:-


Man kan ha den som klänning eller topp beroende på hur hårt man knyter snöret.

Alva SEK 100, Nelly  Shoes - NELLY.COM
Från Nellyshoes för en hundralapp


Mat

Man blir verkligen bortskämd här hemma hos mamma och pappa, med bland annat mat serverad på bordet varje dag. Skönt att slippa lite och framför allt att diska, härligt med diskmaskin! Men igår så fick jag laga mat själv då jag var alldeles ensam hemma. Då gäller det att göra det enkel för sig, så lite lax i ugnen och grönsaker så fick jag ihop en jättegod måltid och även bra för hjärtat!


13 juli

Ännu än människa har gått bort pågrund av den vidriga sjukdomen cancer. Vila i frid D. Det gick snabbt, var inte ens två veckor sedan vi fick höra om diagnosen, även fast det var väntat. Nu slipper du lida, du fick somna in i lugn och ro. Nu går mina tankar till dig och din livskamrat som nu får leva vidare utan dig (fysiskt) vid sin sida.


12 juli Stockholm

Idag efter jobbet mötte jag upp Sussie på tåget till huvudstaden. Vi strosade runt i mysiga gamla stan, satte oss och åt, promenerade och kikade lite i butiker. Kvavt som tusan var det och AC:n på tåget var inte igång, VARFÖR? BTW kvavt som inte så älskar jag sommaren och jag älskar Stockholm, perfekt kombo!



Nu blir det sängen, god natt!

11 juli

Hallåhallå!


Idag har det varit sjukt varmt, termometern har visat på över 30 grader heeela dagen. Idag har jag varit på stranden i fyra timmar, en timme själv och tre med Sus. Tycker inte att jag fått nån färg alls men smörjde in mig med solskyddsfaktor 20 och låg mestadels i skuggan eftersom det var så outhärdligt varmt i solen. Härlig dag iallafall. Hoppas bara inte det blir lika varmt imorn då jag ska jobba, då kommer jag dö av värmeslag på turen. Det är dessutom reklam vilket inte gör det hela bättre. Imorn efter jobbet ska jag upp till Sthlm och träffa Sus igen och strosa runt och ha pick-nick. Ska bli mysigt, jag älskar Stockholm stad!

Vi höres!

Små fötter

Härligt att höra ---> Artikel

Haha!!

Skam

Ligger ute och steker på altanen. Det är så varmt att man då och då måste flytta sig in i skuggan eller gå in och hinka i sig vatten. Ska göra en svalkande jordgubbssmoothie nu och gå ut och fortsätta läsa min bok Skam av Karin Alvtegen. Hon skriver bra böcker, är inne på min tredje nu på två veckors tid. Jag läser mycket böcker på sommaren!


Smultron

Vi har ett jättesmultronställe på tomten där man kan plocka hur mycket smultron som helst varje dag. Smultron är verkligen hur gott som helst och smakar SOMMAR, precis som jordgubbar. Jättegott att ha i yoghurten eller bara äta dem som de är.


Glass med jordgubbar och minigolf igår med Sussie

Har precis ätit massa glass och jordgubbar. Vi var och plockade idag för tredje gången, gubbarna går åt som tjjiii här hemma. Dock börjar säsongen gå mot sitt slut nu, man märker att gubbarna börjar bli lite övermogna och lite geggiga.



Igår efter jobbet åkte jag inte till stan och träffade söta Sussie. Vi gick till minigolfbanan nere vid kanalen och spelade lite. Vi var lika dåliga båda två men jag fick två hole in one och typ resten sjuor. Sussie var lite mer jämt i sitt spelande och vi slutade faktiskt på samma poäng. Därefter åt vi glass i solen innan vi promenarade tillbaka till stan och satte oss på en uteservering och åt en bit mat. Sååå underbar sommardag!!


Sussie som posar så fint :P


Tekniken är ju sådär.. :S

Nu är det bara en arbetsdag kvar, sen är det helg!!


God natt

Nu ska jag hoppa i min nya pyjamas och gå till sängs för att orka gå upp sex imorgon och jobba. Godnatt!!



Varma tonfiskmackor

Igår testade jag på ett recept jag hittade i en tidning och som jag blev sugen på att göra, nämligen tonfiskmackor på tekakor. Bakade egna kakor enligt det här receptet.

Tonfiskröran till 4 personer:
1/2 rödlök
1 dl svarta kärnfria oliver
2 burkar tonfisk
1 burk grillad paprika
1 dl creme feaiche
1 liten pressad vitlöksklyfta
1/2 tsk torkad oregano
1 krm kajennpeppar

1 1/2 dl riven ost

Sätt ugnen på 225 grader. Finhacka löken och oliverna. Häll av vätskan från tonfisken. Rör ihop alla ingredienserna till röran och fördela den på bröden och strö på riven ost. Grädda mitt i ugnen cirka 10 minuter tills de fått lite färg. Servera gärna med en sallad till. Smaklig måltid!


Ellos

Ellos har faktiskt mycket bra skor, snygga, billiga (eftersom de jämt har rabattkoder aktiverade som ger upp till 40% rabatt på valfri vara) och skorna är även i bra kvalite tycker jag. Dessa höstpjuks fastnade jag för när jag satt och bläddrade i den nya ellos-katalogen. Skulle vara jättesött till svarta strumpbyxor och en söt klänning!





Kostar 449:-

3 juli

Idag blir det standen!


RSS 2.0