Jumpsuit

Har införskaffat mig sommarens plagg nämligen en jumpsuit, urtjusigt! Den invigs på lördag när det vankas sommarfest. Får hoppas att sommaren kommit på riktigt tills dess också.



Uppdate: Köpt på Åhlens 249:-.


Söndagsmiddag 30 maj

Som vanligt på söndagar: traditionell middag med Johanna!!! Idag var det sista söndagsmiddagen på denna termin, lite sorligt men i höst så startar vi om igen. När vi tar examen som sjuksköterskor juni 2011 så ger vi även ut en kokbok som bär namnet "Söndagsmiddag med Sarah och Johanna". Kom på det nu!


Idag blev det färsk pasta med kyckling, champinjoner, soltorkade tomater, cream fraiche svamp, permesan + lite kryddor. Gott.


Veckan som nu når sitt slut

create avatar

4 nyanser av Sarah

Det fanns en tid då jag gillade att byta hårfärg.


..

Det hände en liten olycka igår.


Fynd tips!



Fynda denna topp från H&M för 49:-. Riktigt snygg tycker jag den är. Jag fick dessutom den + en annan tröja gratis då jag hade rabattkuponger att lösa ut. Nöjd, nöjd!

26 maj

Ikväll ska jag ut och äta med mina damer från basgrupper på Stars´n Stripes. Ska bli nice! Det blir lite sommaravslut då vi träffas en sista gång allihoppa innna alla åker hemhem över sommaren. En vecka kvar i skolan bara.


Fina Olga & jag

25 maj

Har inte haft någon blogglust de senaste dagarna. Kanske har berott på att min kära mor varit på besök hos mig i helgen. Jättemysig helg har vi haft, sovit skavförtters, pratat, skrattat mm. I lördags var vi på stan och shoppade lite. Jag fick nytt täcke, kudde och påslakanset av mamma. Vi åt glass till lunch på Glassiären och var och handlade massa mat på ICA Maxi. På kvällen grillade vi hamburgare, som inte vart så lyckade men ändå väldigt goda, satt ute och njöt av solen på min uteplats och åt massa godis framför sommarkrysset och 27 dresses. Söndagen började väl inte så bra, först tappade jag en glastallrik på mitt stengolv så den gick i tusen bitar. När vi väl fått upp alla glasskivor och dammsugit upp alla småflisor så spiller jag ut allt kaffe över hela köket, så då var det bara att börja skuta upp det. Mamma blev sur på mig för att jag är så kantig, och det är jag men det kan jag verkligen inte rå för, sorry. Efter dessa bravader gick vi in till stan och tog färjan över till Aspö. Kändes som att jag var på Åland igen, lite den atmosfären. Dock kunde vi bara stanna i en timme då färjan tillbaka gick lite tokiga tider, så vi hann bara promenera en halvtimme innan vi var tvugna att vända. När vi kom tillbaka till fastlandet blev det sen lunch på cafe 1344 och jättegod skaldjurspasta med jordgubbar i salladen.

Ja det var ungefär det vi hann med under två dagar. Nu är det bara dryga veckan kvar här i Karlskrona innan jag åker hem till Södertälje över sommaren.

 



Skummaste drömmen

I natt drömde jag värsta skumma drömmen. Men rätt rolig var den också för jag vaknade av att jag grät av skratt. När jag då kom på vad jag hade drömt för något kunde jag inte sluta skratta. Så väckte mamma där runt fem-tiden och jag fick förklara tusen gånger att jag verkligen var vaken och inte grät. Det som var det roliga i drömmen var att skådespelaren Anders Ekborg (vad fick jag honom ifrån?) tryckte upp mig mot en vägg och fes mig rakt i ansiktet. Flera gånger och det stank. Anledning var att jag inte ville att han skulle göra en sak för mig, så jag tog av ett armband han hade runt handleden och då blev han visst sur och hela allvarligt fes mig rakt i ansiktet. Hahha den sjukaste drömmen jag haft på länge. Jag och mamma har skrattat åt den hela morgonen.

Nu har mamma städat hela mitt kök!! Sen ska vi ner på stan!

Anders Ekborg ;)


Veckans klädsel

create avatar

20 maj

Denise (systeryster) hade blivit taggad på en fin bild på facebook, eller det är väl mest Texas som är den fina på bilden. Ska passa på att rida mycket när jag kommer hem i sommar. Det är under sommarhalvåret som det är härligast att ha häst, alla mysiga uteritter i skog och mark. Slippa leriga hästar, massa av och på med täcken samt att man slipper mocka när de går i sommarhagen dygnet runt.



Konversation mellan mig och mamma!

Jag: Då ses vi på fredag kväll.
Mamma: Ja, men du vi måste höras innan det om du skulle glömma bort mig så du inte är på fest eller så.

Ungefär så uttryckte mamma sig när vi pratade i telefon förut. Hehe, jag skulle aldrig glömma bort dig och gå på fest istället. Snart kommer du!

Fint hos Lindex

Lindex Shop Online - Topp

Supersnygga toppar med öppna armar har landat hos Lindex. De är på kampanj och kostar bara 79:- Var inne på Lindex och provade en idag och den satt bra, dock önskar jag att den fanns i vitt. Men den finns i massa andra goa och färgglada färger.

18 maj

Idag var det svettigt på step-passet. Har nog aldrig svettats så myckert innan. Tror det mest berodde på det kvava vädret som rymde friskislokalen. Vilt blev det också, Carro vrickade foten. Nu är jag helt slut och ligger nyduschad i soffan. Vill helt ärligt snart gå och lägga mig. Imorgon blir det upp tidigt då jag ska träffa Linda i bibblan vid åtta.


Middag! Älskar keso och avokado på macka, med massa örtsalt och vitlökspulver.

17 maj Grattis Norge

Idag är jag seeeeg, eller rättare sagt nu på eftermiddag har jag blivit det. Efter en trevlig helg, då jag i princip tagit ledigt från plugget var det ganska jobbigt att ta sig upp imorse för att gå på en 3 ½ timmes föreläsning om kvalitativa metoder, inte speciellt roligt. För att efter lunch fortsätta jobba med projektplanen och studieuppgifter. Det blev en lång dag. Idag har jag även sjuk träningsvärk i ryggen efter gårdagens afrodance. Så idag är det träningsvila också. Ska snart ta och laga lite mat, lax och quinoa.


Gaga outfit

Igår när vi hade Sikta mot stjärnorna kväll, som för övrig var hur roligt som helst, så såg jag ut såhär! ;)


Lady Gaga

 


Veckans outfit

create avatar

Haha har precis hittat
en sida där man kan göra bildspel så var bara tvungen att prova!


Sikta mot stjärnorna

Ikväll ska jag på Sikta mot stjärnornakväll med girlsen hos Frida. Vi ska klä ut oss till en kändis och göra ett uppträdande med en låt från den personen på LIPS (typ singstar). Jag ska vara Lady Gaga, haha! Min klädsel får jag inspiration ifrån av denna bild. Fick en svart gammal jympabody av mamma som hon hade när hon var liten, nu kommer den äntligen till användning. Ser fram emot en rolig kväll damer!


13 maj

Humör: Är bra!
Gjort: Pluggat med Linda
Planer: Tänkte ut och springa/powerwalk om en stund, sen handla
Ser: Massa studieböcker
Lyssnar på: Tystnaden nu när Linda har gått ;)
Läser: Idag har vi läst om livsvärd och lidande
Dricker: Mjölk, vatten & te har jag hunnit med
Äter: Matlåda med Thai
Bästa: Vaknade med trevligt sällskap :)
Sämsta: Saknar mami.. En vecka kvar tills hon kommer hit, lååång tid
Väder: Triiiiist

Nya leggins

Javisst blev det ett klick på legginsarna med spetsdetaljer som jag skrev om för några dagar sedan. De är snygga och jag är nöjd. Min kamera är ju sönder så det blir bara bilder från mobilkameran just nu, därför är bilden inte så bra. Menmen.


11 maj

Hej folket! Vilken härlig vårdag vi haft det i Karlskrona, inte sant? Och humöret har inte varit sämre det heller. Varit i skolan och arbetat med studieuppgift och projektplan samt varit på en halv föreläsning. Sen var det dags att hämta ut tentorna som vi gjort de senaste två veckorna och resultatet var positivt, över förväntan. Klarade både läkemedelstentan och pediatriktentan med god marginal (77/82 poäng). Detta firades på glassiären med Linda och Rickard samt en god mjukglass. Och nu ikväll har jag varit på step på friskis med Sanna och Carro. Denna dag har gått undan och nu går vi med stora steg mot SOMMARLOVET! Mitt absolut sista också för den delen..

10 maj



Idag har jag på mig klänning från Lindex, en söt sak. Den här måndagen tycker jag har varit ganska effektiv. Jag och Linda har kommit igång med projektplanen, vi har kommit över tröskeln vilket känns bra. Imorse så hade vi bokat bibliotikare (jag vet det låter lite roligt), och oj vad mycket hjälp vi fick. Ett tips, de kan verkligen sin sak. Det är inte så komplicerat att leta vetenskapliga artiklar som jag alltid trott (jag har väl aldrig riktigt försökt och nu har vi ett ganska lätt ämne). Det är det att läsa dem sen, fler långa sidor på svår engelska som är jobbigt, riktigt jobbigt. Vi hittade några artiklar som var intressanta + några böcker och skrev en inledning. Vi ska skriva om hur kvinnor i medelåldern (ca 35-55 år) upplever att få diagnosen bröstcancer.

Idag tränade jag dubbelpass på friskis. Det första passet jag gick på, ett ryggpass, var såå himla tråkigt och kändes inte speciellt ryggit(!) heller, så jag stannade kvar på corepasset som var efteråt. Kanske var det lite pga att Sanna kom som jag stannade kvar också!

Söndagskväll



Idag har jag haft många besökare här på bloggen. Kul! Just nu sitter jag i soffan och tittar på Wallander. Har sett filmen förr men jag är en mästare på att glömma bort filmers slut. Det är därför jag kan kolla på Titanic om och om igen, så spännande. Skämt å sido! Ha en trevlig kväll allihoppa!


Söndagsmiddag

Med Johanna! Idag blev det hemmagjorda hamburgare och Max Frescobröd som luktade saffran.


Leggins med spetsdetalj

Såg dessa snygga leggins när jag var inne och kika på Nelly.com.

Dutorn Shop Leggings SEK 179, Pieces - NELLY.COM


Tryckte jag på köp-knappen? Det är frågan det. ;)


9 maj

Gick upp vid 8 i morse, vaknade av mig själv. Tog på mig lite träningskläder och gav mig ut och joggade en sväng. Hehe, jag som verkligen hatar att springa har börjat tycka att det är ganska okej. Det är skönt att börja dagen på det sättet. Stolt att jag överlevde att ta mig ut innan jag ätit frukost, brukar normalt inte kunna fungera om jag inte får i mig något direkt när jag vaknar. En dusch på det, sen kom Linda hem till mig en snabbis och jobbade lite på studieuppgiften och disskuterade lite angående projektplanen. Tror det kommer bli bra faktiskt! Nu tvättar jag massor, helt sjukt vad jag skitar ner på tre veckor. Vid 18 kommer Johanna och vi ska ha vår söndagsmiddag och idag står hamburgare på menyn. Jag älskar verkligen hamburgare, speciellt hemmagjorda och det är precis vad Johanna har gjort.

Nu ska jag springa till tvättstugan.

En ceasar

Dagens middag blev en egengjord ceasarsallad som jag fick till riktigt god!

 

Kyckling
Bacon
Ruccolasallad och vanlig sallad
Bördkrutonger
Rödlök
Oliver
Parmesanost
Ceasardressing


7 maj

Har tråkigt och då kan jag passa på att skriva ett blogginlägg. Idag skulle vi tjejer egentligen ha "avskedsfest" för Anna-Märta som åker till Afghanistan nästa vecka. Men det blev ändrade planer så det blir en långfika på Waynes imorgon istället. Kanske lika bra det, vet inte om jag hade pallat att gå ut och dansa ändå, har sån sjuuuk träningsvärk i mina lår efter cirkelfysen igår. Det var mycket benövningar på det passet.

Idag hade jag som sagt tenta i läkemedelsräkning. På den tentan får man inte ha några fel alls, förstårligt. Tror det gick bra. Tentan var densamma som ett övningspapper vi fick, bara lite sifferändringar. Blev klar efter 25 minuter men man fick inte gå från salen förens efter 60 minuter, vilket var lite segt. Efteråt drog jag och Linda in till stan och köpte lunch och sedan hem till henne för att börja med en av studieuppgifterna om en omvårdnadsteori. Vi valde en och skrev ca 1 ½ A4 sida innan vi insåg att vi inte förstod någonting av det vi hade skrivit. Så vi bestämde oss för att byta. Jobbigt det kan bli. Så allt som allt blev det inte så mycket gjort, men jag har suttit en stund på eftermiddan och skrivit en bit iallafall.

Nu ska jag göra te!

På H&M idag

Efter tentan och fortsatt plugg hos Linda i stan sprang jag in på H&M en snabbis. Eller snabbis och snabbis blev väl kvar där en stund, mycket fint som kommit in nu.


Provade denna och gillade den massa. Men kändes lite för tråkig nu inför sommaren.



Provade även dessa, men det var hål dem så jag fick hänga tillbaks dem. MEN då hittade jag ett par till i min
storlek, så det blev ett köp :)



Kom även hem med denna bikini, som jag spanat in länge på hemsidan men inte vågat klicka hem pga storlekarna och tur var väl det, fick ta helt andra storlekar än vad jag trodde.


Utan mina elektronikprylar

Flyt jag har då. I förrgår gick min mixer sönder och idag var det dammsugaren som sa hej då. Kul, nu kan jag verken göra smoothie eller dammsuga.

Marabou och AA

Tur att jag sparade halva min chokladkaka, den nya marabou med smak av polka. Den ska avnjutas senare framför sista avsnittet av Andra Avenyn som sänds ikväll kl 21 på svt1, snyft.


Snart kommer mumi

Om två veckor den 21 maj kommer mamma ner och hälsar på mig över en helg. Jag längtar, har saknat henne så! Efter det så dröjer det bara två veckor till innan vi ses igen, för då är det tro det eller ej sommarlov!

På Kreta -09


Långklänningen

Hämtade ju ut mitt H&M paket förra veckan och i det låg denna långklänning jag beställde. Klänningen är verkligen låååång, har 10 cm klackar på mig under och den är fortfarande så lång att jag kliver på den. Det får bli att ta fram symaskinen när jag kommer hem till Södertälje igen. Annars är den riktigt snygg!

 


3 maj



Dagen har varit lång och än är den inte slut. Eller dagen tog slut för ett tag sedan, men kvällen är det fortfarande en stund kvar på!

Favoritblogg

Min favoritblogg just nu är helt klart denna. Hittade den ganska nyligen och följer den numera slavisk. Blir så himla sugen på att rida igen, på riktigt. Träna och tävla.

Celluliter

Jag fick fråga om hur jag "blivit av" med mina celluliter och då tänkte jag svara på det. Först och främst så är det mycket lättare att förebygga att celluliter uppkommer än att få bort de som redan sitter där som gropar på främst låren och rumpan. Det absolut bästa för att motverka celluliter är att röra på dig, att motionera regelbundet. Konditionsträning för att bränna fett och styrketräning för att strama till musklerna och få fastare hud. Jag brukar tex alltid ta trapporna istället för hissen, alla vet ju att gå i trappor är bra träning för rumpan, att ta två steg i taget ger bättre effekt. Promenader, löpning och cykling är jättebra aktiviteter som är bra för låren och rumpan. Nummer två är att äta en bra och sund kost. Det går lite hand i hand med träningen.

Jag brukar varje gång jag duschar massera huden över låren och rumpan med ett par skrubbhandskar, 1-2 minuter på varje ben/skinka. Jag avslutar alltid min dusch med att spola iskallt vatten över lår och rumpa. Detta sätter fart på blodcirkulationer vilket kan motverka celluliter. Några snabba reslutat ser man inte, utan det krävs regelbundenhet som i allt annat, så tålamod!


Lista



Tokig bloggtorka de senaste dagarna!

1. Stänger du av mobilen när du sover?
Ja alltid, vill ju inte bli väkt i onödan
2. Vem såg dig senast naken?
Jag själv?
3. Hur såg du ut på högstadiet?
Som nu fast mindre, lite rundare ansikte, lite blondare hår iallafall i 9:an
4. Hur kommer du se ut om tjugo år?
När jag är 40, förhoppningsvis ser jag lika ung och snygg ut som min mor
5. Hur var du på dagis?
Oj, ska jag minnas det?
6. Hur är du att ha som arbetskamrat?
Det var svår fråga. Har aldrig haft någon riktig arbetsplats förutom sommarjobbet på posten. Men där är jag väldigt tystlåten och gör bara mitt jobb
7. Har du celluliter?
Hade faktiskt fler celluliter för några år sedan, har fått bort en del. Men ja det är klart jag har, på rumpan ;P
8. Biter du på naglarna?
Nej och har aldrig gjort, äckligt ju
9. Har du något handikapp?
Nej, inte vad jag kategoriserar som det
10. Är du rädd för att få hängbröst?
Haha, nja mina bröst är för små för att kunna börja hänga. Men sker det så får jag väl piffa upp dem litegrann
11. Tror du gud är en man eller kvinna?
Gud är nog verken man eller kvinna
12. Svär du?
Nej, har slutat helt med det
13. Är du trevlig mot Jehovas Vittnen?
Jag har faktiskt aldrig pratat med dem, men skulle inte öppna dörren om de ringde på
14. Hur homo är du på en skala 1-10?
2 kanske ;) nee jag föredrar killar
15. Tror du på utomjordingar?
Nej
16. Om du var tvungen att välja en maträtt att äta resten av ditt liv, vad väljer du?
Pasta Carbonara
17. Vilken mat är den största missen att bjuda dig på?
Kroppkakor eller rotmos kanske, blääää
18. Har du  blivit arresterad?
Nej jag är snel
19. Ljuger du?
Händer väl att man far med osanning ibland, vilket är fel
20. Har du kysst en polis?
Nej men skulle gärna göra
21. Är du rädd för securitasvakter?
Haha vilka frågor.. nej
22. Har du någonting att dölja?
För vem då?
23. Vad har du på din nyckelknippa?
4 nyklar, en till ytterdörren, altandörren och 2 till cykeln
24. Är du / har du varit gift?
Nej men jag vill gärna i framtiden
25. Skulle du kunna gå upp kl tre på natten för att hämta pojkvännen från krogen?
Absolut!
26. Kan du laga cyklar?
Kan jag säker om jag anstränger mig, men det är tråkigt så jag undviker det hela
27. Kan du fixa med bilar?
Det kan jag däremot inte
28. Brukar du köra om?
Nej tycker det är rätt läskigt. Bara på mototvägar
29. Kan du baka bröd?
Scones kan jag baka
30. Vet du hur man frostar av en frys?
Japp, man stänger väl bara av elen och lägger en skål som vattnet kan rinna ut i
31. Vilken serie skulle du helst leva i?
Följer inga serier, men i friends verkar de ha roligt





RSS 2.0