Cheesecake

Tänkte lägga upp receptet på cheesecaken jag gjorde till efterrätt i halv åtta hos mig. Det var första gången jag gjorde en och den vart supergod. Dock måste du nog äga en elvisp för att kunna göra den för det är vääääldigt mycket som ska vispas lääänge. Det bästa är att den bara blir godare och godare av att ligga i frusen och efter att ha blivit upptinad ett antal gånger. MUMS.

Receptet är tagit härifrån - och där finns flera recept på olika cheesecake med olika smaker och ingredienser. Vispa och njut vettja!

Klassisk fryst cheesecake
8-10 portioner
Det blir ca 1,5 liter smet och blir lagom till en större pajform eller två mindre.

Du behöver:
• 4 st ägg
• 2 dl strösocker
• 400 g philiadelphiaost
• 2 tsk vaniljsocker
• 4 dl vispgrädde
• 6 st digestivekex

Gör så här:
Smula ner digestivekex i botten på formen. Skilj på äggulor och vitor och lägg dem i var sin skål. Vispa äggulorna med sockret pösigt. Mosa osten och blanda ner den i vaniljsockret, rör samman med äggulorna och sockret (gärna i matberedare eller med elvisp). Vispa grädden i en tredje skål och rör försiktigt ner den i ägg-ostblandningen. Vispa äggvitorna hårt och rör till sist försiktigt ner dem i smeten. Häll smeten i formen och ställ i frysen över natten. Tas upp och ställs i rumstemperatur en timme innan den ska avnjutas.
Dekorera gärna med pudrat florsocker och färsk frukt eller bär.



Kommentarer
Postat av: Emma

Mmmm gott !!

2011-01-13 @ 08:21:21
URL: http://emmajson.blogspot.com
Postat av: josefine

ser sjukt god ut :)

2011-01-15 @ 12:56:26
URL: http://jjosefinecarlsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0