Ungern

Tänkt skriva lite kortfattat om dagarna i Ungern...avundas :P haha

Torsdag
Vi åkte flygbussarna från Södertälje Syd 9.35 till Skavsta Airport. Där checkade vi in bagaget, fick biljetterna o så. Köpte en tidning, lite godis och en yoggi som lunch. Planet gick 12.50. Flygbolaget därmed planet kändes ganska b. Men till Ungern kom vi i alla fall och efter två timmars flygning landade vi i Budapest. Från budapest åkte vi med en buss till staden Eger där vi skulle bo. Bussresan tog två timmar den med plus lite rast mitti. Framme i Eger så gick vi till vårat hotell packade upp lite och förberedde oss inför att gå ut och äta. Middagen blev kalkon och äckliga grönsaker för min del. Efter blev det lite utgång, traskade runt i staden lite och kollade runt på lite olika klubbar och barer och så. Kom väl tillbaka till hotellet runt ett och gick väl och la oss efter det.



Fredag
Vaknade vid vart över sex och kunde inte sova så mycket efter det. Gick upp vi nio och gick ner och åt hotellfrukost. Denna dag skulle jag även skriva om i ett skolarbete i skolan så det vi gjorde under dagen dokumenterades noga av mig. Den här dagen var en fri dag och pojkarna skulle inte spela någon match så vi fick göra vad vi ville. Efter vi gjort oss klara gick vi ut på stadens gator och kollade omkring. Gick in i lite affärer, köpte vatten och mandariner vid ett fruktstånd som vi sedan hade fruktstund med. Vi besökte även en affär som liknade lite Åhlens deras innehåll. Där köpte jag en fin väska för bara 100 svenska kronor. Vilket kap tyckte jag. Såg även jättesöta nattlinnen där för bara ynka 50 lappen, köpte dock ingen men hade tänkt göra det senare kanske men så blev det inte, synd. Billigt och snyggt ju.. Killarna köpte crocks eller foppa tofflor som det brukar kallas och alla var väldigt nöjda med sina köp. Hittade även en hästaffär och jag vart jätteglad. Köpte ett schabrak till min lilla pålle. Någonstans däremellan klämde vi in en lunchbit oxå.
Det var väldigt varmt under dagen, 30 grader om inte mer så vi bestämde oss för att leta reda på utomhusbadet som vi visste fanns. Där fanns det många pooler,  en pool var jättevarm, 38 grader, det var även svavel i poolen så det luktade äckligt ägg vilket inte var så fräscht. SKönt att svalka av sig iaf även om man blev uppvärmd ganska snabbt efterår ändå.
På kvällen skulle pojkarna iväg på bandyträning så jag, Jossan och Linnéa satt och tittade på film på hotellet på Henkes data. När killarna kom tillbaka så gjorde vi oss iordning för att gå ut och äta. Kvällen vart inte så sen eftersom killarna skulle spela innebandy match morgonen därpå.



Lördag
Den ända dagen då det inte var strålande sol hela dagen. Regnade lite på morgonen men sken upp framåt dagen. Killarna skulle spela match på förmiddagen så vi åkte taxi till hallen. Tittade först på kolpenäs damers match, de vann. Kolpenäs herrar förlorade tyvärr den första matchen. Tillbaka till stan för att äta lunch och köpa vatten mm. Det var något jippo i staden idag så det fanns hoppborgar och klätterväggar uppsatta, vi provade dock ej. Tillbaka till hallen igen för herrarnas andra match som de vann :). Till hotellet för fixning och sedan ut på resturang och äta. Vi var inte ute så länge den här kvällen heller eftersom killarna skulle spela match nästa dag igen. Kollade slutet på ESC på hotellrummet sen sova.



Söndag
Killarna och Jossan gick iväg till hallen där de skulle spela match. Jag och Linnéa gick runt och tittade och fottade på den fina staden. Vi gick sedan till hallen, det var hettans varmt alltså. Herrarna vann sin match. Vi gick tillbaka till staden för att äta lunch och sen skulle nästa match börja vid halv fyra så killarna gav sig av ganska tidigt medans vi tjejer hade lite maikyl på hotelletsbalkong :P. Vi gick sedan till hallen när match började. Herrarna vann även denna match och därmed så vann det hela cupen oxå :). Mycket glada grabbar hade vi efter det!
På kvällen var vi ute och åt som vanligt. Sen skulle grabbarna fira sin seger så vi gick till ett ställe som kallades Haket där hela innebandylaget var. Kvällen var för min del inte den bästa eftersom jag blev sur på Johan som i sin tur blev sur på mig så kvällen slutade kanske inte sådär jättebra. Tyvärr.




Måndag
Johan och jag var fortfarande sura på varndra. Han åkte iväg till en skola för att spela lite innebandy för några Ungerska barn. Så vi tjejer och Rille gick ut på stan och gick i affärer. Köpte mig ett par siden shorts för inte en så stor peng och lite små grejor, som örhängen, läppenna, diadem och så. Vi besökte även ett gamalt muslimsk bönetorn, kallades minoretetn tror jag. Den var 40 meter hög och vi gick upp dit genom de trånga trapporna. Väl däruppe fick man lite höjdskräck. Läskigt men rolig var det.
När Henke och Johan kom tillbaka från skolan vid lunchtid så gick vi och åt lunch på pannkakshuset. Där fanns det typ bara pannkaka och det tycker inte jag så mycket om så jag tog en sallad, den var inte så jättegod. Därefter tog vi en taxi till ett köpcenter och en affär där det fanns billig alkohol. Vi hann bara va inne i köpcentret i 20 minuter eftersom det tagit alldeles för lång tid i den andra affären. Vi körde speedshopping och jag hittade en jättefin röd sidenblus som jag köpte. Vi tog taxi tillbaka till hotellet. På hotellet pratade jag och Johan ut om gårdagen, det var jobbigt men det kändes lite bättre efteråt.
På kvällen skulle vi äta på en medeltisresturang med både herr och damlaget. Man fick äta med hakklapp och med fingrarna om man ville. Jag åt inte med fingrarna. Därefter gick vi till Haket igen. Jag, Jossan och Linnéa gick hem vid halv tolv så att killarna kunde fira sista kvällen med sina lagkompisar.
Vi hade manikyl, pratade och kollade på musikvideoir på TVn som tidsfördrivs tills killarna kom hem. Kom slut i säng vid två.



Tisdag
Hej då Ungern!
Gick upp klockan FEM. Fick tre timmars sömn. Frukost vid kvart över fem, vilket var nästan omöjligt. Bussen till flygplatsen kom klockan sex. Jag var jättetrött på bussen men det gick inte så bra att sova. Johan och Jossan mådde illa för att chaffisen körde dåligt. På flygplatsen checkade vi in och gick sedan och åt frukost, fast inte Johan han gick och spydde stackarn. Vi gick på planet kl 10.20 och landade på Skavsta ca två timmar efter. Flygturen gick bra förutom att jag fick ont i huvudet och mådde lite illa. Huvudvärken höll i sig typ halv dan efter det. Aja på från Skavsta tog vi flygbussen hem till Södertälje Syd. Kom hem vid två tiden ungefär. Så var den resan slut :(.



Lite kort om vad vi gjorde alla dagar. Svårt att få ner allt som hänt när man skriver men det var jätte kul iaf. Det var synd att jag och Johan var sura på varanndra och om inte det hade hänt hade nog redan blivit toppklass :).

Fler bilder finns på min bilddagbok.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0